Παναθηναϊκός: Έχει πρόβλημα και το ξέρει!

O Παναθηναϊκός χάνει βαθμούς, θα χάσει και την αγωνιστική του αξιοπιστία αν συνεχίσει έτσι την ώρα που οι αντίπαλοι δείχνουν επικίνδυνοι και τον πλησιάζουν.

Υπάρχει το ηρωικό. Πολύ σκληρός για να πεθάνει, δεν χάνει ποτέ, τον έσωσε ξανά ο Φώτης Ιωαννίδης και όλα όσα συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που έρχεται με γκολ στο 98′.

Υπάρχει και η ωμή πραγματικότητα. Ναι μεν νομοτελειακά ο Παναθηναϊκός θα έχανε βαθμούς, αλλά πλέον οι back to back ισοπαλίες δείχνουν πρόβλημα, βγάζουν ανησυχία και δημιουργούν επιτακτική την ανάγκη για απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.

Δεν ήξερε τι να κάνει με παίκτη παραπάνω

Με τον Ιωνικό ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα καλύτερος, αλλά λόγω του αγωνιστικού του τουπέ δεν έκανε τις ευκαιρίες γκολ, πλήρωσε τη χαλαρότητα του και πέταξε δύο βαθμούς. Με τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος, δεν ήξερε πως να είναι καλύτερος, δεν ήξερε τι να κάνει το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο ΟΦΗ δίδαξε τακτική, ο Βάλντας Νταμπράουσκας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε βλέποντας μόλις στο 9ο λεπτό να καταλήγουν στα σκουπίδια τα σχέδια του για το παιχνίδι. Εβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ίσως τη δυσκολότερη εξίσωση που του έβαλε εφέτος ομάδα στην έδρα του και μέχρι το γκολ του Ιωαννίδη λύση δεν έβρισκε. Ένας μαθηματικός γρίφος για μία ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να παίζει στα όριά της. Αν της πάει το ματς, θα καθαρίσει τον αντίπαλο, αν δεν της πάει -και με δική της ευθύνη, π.χ. Ιωνικός- βγάζει ζόρια.

Το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, δεν υπήρχε κανένας ηρωισμός. Υπήρχε μία κακή και δύσκολη βραδιά που γίνεται… άκρως επικίνδυνη ενόψει συνέχεια. Στο -4 πλέον η ΑΕΚ που περιμένει τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena για να αλλάξει τελείως τις ισορροπίες του εφετινού πρωταθλήματος.

Οι λύσεις είναι στα χέρια του Γιοβάνοβιτς

Όσο κι αν είναι δημοσιογραφικό κλισέ, το πρωτάθλημα δεν είχε τελειώσει όταν ο Παναθηναϊκός ήταν στο +8 ούτε τώρα τελείωσε που πέταξε 4 βαθμούς και πήγε στο +4. Αλλά όταν βλέπεις ότι η διαφορά ψαλιδίζεται τότε υπάρχει πρόβλημα που απαιτεί λύση.

Η πρώτη και εύκολη είναι να βρεθεί το φάρμακο από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τακτική κομμάτι. Η δεύτερη -και δύσκολη- είναι οι μεταγραφές. Και οι δύο είναι στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η δεύτερη είναι δύσκολη γιατί όπως φαίνεται δεν έχει βρεθεί ο παίκτης ή οι παίκτες που θα μπουν σύντομα στο ρόστερ και στην εξίσωση. Ναι, είναι περίεργος ο Γενάρης, δεν είναι εύκολες οι μεταγραφές, χρειάζεται διπλάσια δουλειά από αυτή του καλοκαιριού (και αρκετή δόση τύχης), αλλά στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν εδώ και καιρό τα προβλήματά τους και πού ακριβώς χρειάζεται ενίσχυση. Και ήρθε το ματς με τον ΟΦΗ να αναδείξει ακριβώς αυτό: τις αγωνιστικές παθογένειες και αυτά που υπολείπονται για να διατηρηθεί σε πρωταθληματική τροχιά και μη γκρεμίσει ό,τι με κόπο και με την αξία του έχτισε.

Το χειρότερο απ’ όλα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ότι χάνει βαθμούς, είναι ότι οι αντίπαλοι και δη η ΑΕΚ που αποτελεί τον άμεσο ανταγωνιστή, βγάζουν βελτίωση. Ειδικά η ΑΕΚ συνεχίζει όπως τελείωσε πριν από τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ. Σε αντίθεση με τους “πράσινους” που -και βαθμολογικά να το δεις- έχουν κάτι το προβληματικό που δεν θέλει και πολύ να γίνει ανησυχητικό.

ΥΓ: Ευτυχώς ο Γιοβάνοβιτς αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά αξιοπρεπής στις δηλώσεις του και δεν κυνήγησε φαντάσματα όπως “μανιωδώς” κυνηγούν όσοι αναζητούν άλλοθι στο γεγονός ότι οι αντίπαλοι παίζουν είτε σκληρά είτε αντιποδοσφαιρικά. Toν Γιοβάνοβιτς να ακούτε.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός κάνει δικό του τον Τιμοτέους Πούχατς, βρήκε τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Γκάνεα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News