Παναθηναϊκός: Πιστεύει ο Γιοβάνοβιτς… στους εξωγήινους;

EUROKINISSI

Η κουβέντα περί εξωγήινου ποδοσφαίρου από την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που πηγαίνει να παίξει την μπάλα του στο αποψινό ντέρμπι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δει ποτέ εξωγήινους; Η συζήτηση για το… εξωγήινο ποδόσφαιρο της ΑΕΚ λόγω της ατάκας Μελισσανίδη εν μέσω… ψησταριάς, άνοιξε την κουβέντα για το ποια ομάδα παίζει εφέτος την καλύτερη μπάλα. Η κουβέντα μπήκε… σε παρένθεση λόγω της ήττας της ΑΕΚ στους “Ζωσιμάδες”, αλλά από απόψε θα ανοίξει ξανά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Η ΑΕΚ θυμίζει… Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει απόψε στην OPAP Arena να παίξει με μία ομάδα που καίγεται για το τρίποντο. Ακριβώς όπως αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Τότε ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να κάνει το παιχνίδι του, εγκλωβίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά έστω την ύστατη στιγμή οι “πράσινοι” απέφυγαν την ήττα.

Απόψε ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με στόχο να κάνει ό,τι δεν έκανε με τον Ολυμπιακό. Να μην αφήσει την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και να βγάλει όλα όσα βγάζει εφέτος στην έδρα της. Ιδανικά, να κάνει ο Παναθηναϊκό αυτά που θέλει και να γίνει το αφεντικό του αγώνα.

Πάει να παίξει την μπάλα του

Ο Γιοβάνοβιτς έχει όλα τα όπλα του στη διάθεσή του. Απουσίες δεν έχει και φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα. Αυτή θα περιλαμβάνει βασικό τον Βέρμπιτς που σημαίνει ότι ο Σέρβος τεχνικός θα κατέβει στη Ν. Φιλαφέλφεια όχι για να κάτσει και να μη χάσει (τον βολεύει η ισοπαλία), αλλά για να διεκδικήσει το τρίποντο, να το πάει στο +10, να κόψει το βήχα στον αντίπαλο και να βάλει τέλος στην κουβέντα περί… εξωγήινων.

Ψυχολογικά ο Παναθηναϊκός πάει πανέτοιμος στο αθηναϊκό ντέρμπι. Πρώτος είναι, αήττητος είναι, συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Την πίεση την έχει η ΑΕΚ, πάει μόνο για ένα αποτέλεσμα που αυτομάτως σημαίνει πως θα επιδιώξει να “πνίξει” τον Παναθηναϊκό, αλλά ταυτόχρονα θα αφήσει κενούς χώρους πίσω.

Διπλή η πρόκληση για τον Παναθηναϊκό

Αγωνιστικά οι “πράσινοι” δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Εξακολουθούν να δείχνουν “σκασμένοι”, εικόνα που είχαν στα τελευταία ματς προ Μουντιάλ, δυσκολεύονται να κερδίσουν, παράγουν λιγότερες ευκαιρίες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Το θέμα είναι ότι απόψε παίζουν με μία ομάδα που είτε εντός είτε εκτός παράγει φάσεις, είναι επιθετική, ακόμα και στις ήττες της χάνει ευκαιρίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ). Διπλή η δουλειά του Παναθηναϊκού, σε άμυνα και επίθεση: να αναχαιτίσει τα επιθετικά “όπλα” της ΑΕΚ, να βγάλει φάσεις στην αντίπαλη άμυνα και -το κυριότερο- να τις τελειώσει.

Μεγάλη η πρόκληση στο αποψινό παιχνίδι παρά το γεγονός ότι αν χάσει δεν χάνεται ούτε τελειώνει το πρωτάθλημα. Μεγάλη η πρόκληση για απαντήσεις και αποδείξεις. Να μπει τέλος στην προσπάθεια αποδόμησης της εφετινής πορείας, αλλά και αυτής της… ψυχαναγκαστικής σύγκρισης με τους “κιτρινόμαυρους”. Ναι, ο Παναθηναϊκός δεν παίζει εξωγήινο ποδόσφαιρο (ανάλογα πως το ορίζει ο καθένας), αλλά παίζει ποδόσφαιρο πρωταθλητισμού. Κι αυτό φτάνει για να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα από την OPAP Arena. Εξάλλου, εξωγήινοι δεν υπάρχουν, παρά μόνο… UFO.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News