Παναθηναϊκός: Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία

Μπερνάρ
EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη που ήρθε από ένα σουτ, την αποβολή του Κουρμπέλη που του χάλασε το ματς και την «κοιλιά» που τον έριξε στη 2η θέση.

Ένα σουτ, ένα γκολ. Έτσι έχασε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη. Που υπό συνθήκες πρώτου γύρου το χθεσινό ματς θα ήταν διπλό ή το σουτ του Μπαρτόλο θα πήγαινε στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει μόνο βαθμούς, χάνει και την αυτοπεποίθησή του. Το χθεσινό παιχνίδι το έχασε και λόγω της αποβολής του Δημήτρη Κουρμπέλη, όχι τόσο γιατί έπαιξε τεράστιο ρόλο στο ματς, αλλά γιατί χάλασε το μυαλό συνολικά των “πρασίνων”.

Yπήρχε πιο σοβαρό πρόβλημα από την αποβολή

Το ότι δεν έπαιξε ρόλο η αποβολή φάνηκε μετά το 1-0. Εκεί που για 10 λεπτά συν τις καθυστερήσεις είδαμε έναν πιο κανονικό Παναθηναϊκό: δύο τεράστιες ευκαιρίες, επιθετικότητα και ορμή και να πλανάται το ερώτημα που στην ευχή ήταν αυτά τα στοιχεία νωρίτερα;

Απέναντι σε έναν Αστέρα που κατέβηκε για να μη χάσει, αλλά δεν ήξερε και πώς να κερδίσει μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει ένα παιχνίδι που πήγαινε για μία ισοπαλία και “ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα”. Τώρα, όμως, τρέχει και δεν φτάνει, ουχί γιατί η διαφορά από την πρωτοπόρο, πια, ΑΕΚ είναι μεγάλη, αλλά γιατί το πρόβλημα είναι εδώ, παραμένει και το φάρμακο δεν έχει βρεθεί.

Έχει την μπάλα και δεν ξέρει τι να την κάνει

Ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή στα περισσότερα παιχνίδια του, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει την μπάλα. Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Δεν είναι επιθετικό το πρόβλημα, είναι κυρίως δημιουργικό. Με Ρούμπαν ντεφορμέ ή καλά μαρκαρισμένο, ο Παναθηναϊκός έχασε αυτού του είδους τη δημιουργία από τις βαθιές μπαλιές του Ισπανού. Με τον Παλάσιος απλώς να έχει κάποιες καλές στιγμές, έχασε το έξτρα “όπλο” του στην επίθεση και το άπλωμα στο παιχνίδι του. Με τον Μπερνάρ να παίζει ουσιαστικά μόνος (ο μόνος σταθερός), οι “πράσινοι” δείχνουν να ξεμένουν από εναλλακτικά πλάνα.

«Φάρμακο» η Λαμία

Στο χθεσινό παιχνίδι έπαιζε… μόνος και έχασε στο σουτ, όχι στην αποβολή. Έχασε γιατί ποτέ δεν πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει και δεν είχε τον τρόπο να το κάνει, ακόμα και με 11 εναντίον 11. Έχασε γιατί δεν μπορεί πια την ευκαιρία του να την κάνει γκολ, σε αντίθεση με τους αντιπάλους.

Το μόνο ενθαρρυντικό για τον Παναθηναϊκό η Λαμία την επόμενη αγωνιστική. Φαντάζει μία τονωτική ένεση την ώρα που η ΑΕΚ θα παίζει στο Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα “σφάζονται” στην Τούμπα. Τώρα ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά κι αποτελέσματα, αλλά δεν έχει χρόνο. Διπλή η πίεση, δηλαδή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News