Παναθηναϊκός: Τι άλλο να κάνει, σπαθιά να καταπιεί;

αρης-παο
EUROKINISSI

Το έκανε κι αυτό ο Παναθηναϊκός. Πάει και ο Άρης. Μία ήττα στα εκτός Αττικής παιχνίδια μετράει, αυτή στην Τρίπολη. Νίκη στην Τούμπα, νίκη στο «Βικελίδης», νίκη στο Αγρίνιο, νίκη στα Γιάννενα, νίκη στο Ηράκλειο, νίκη όπου κι αν ταξίδεψε.

Από τον Νοέμβριο είχαμε να δούμε τέτοιο Παναθηναϊκό. Τότε ήταν η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» έκαναν δύο συνεχόμενες νίκες (με Παναιτωλικό εκτός και Ατρόμητο εντός). Έκτοτε ακολούθησε αυτή η ρημάδα η «κοιλιά» που «έσβησε» το +8 και τους έβαλε όλους στο παιχνίδι του τίτλου και δη την ΑΕΚ που τον προσπέρασε στην κορυφή.

Από τον Νοέμβριο είχαμε να δούμε «killer» τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς. Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του, αλλά άκρως αποτελεσματικό. Ποιος ενδιαφέρεται, άραγε, αυτή τη στιγμή για το εντυπωσιακό του πράγματος όταν η «μπάλα» καίει, το πρωτάθλημα είναι «ζωντανό» και θες τέτοιες νίκες για να μείνεις κι εσύ ζωντανός».

Αυτές οι νίκες δίνουν πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει με τον Άρη για να γυρίσει τον διακόπτη. Για το μεγάλο αποτέλεσμα που όχι μόνο θα τον βοηθήσει στη ψυχολογία, αλλά θα τρομάξει και τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Είπαμε, τούτη τη στιγμή η ομάδα του Γιοβάνοβιτς υπολογίζεται λιγότερο από τους αντιπάλους και τώρα που συμβαίνει αυτό ήρθε το διπλό στο «Βικελίδης» για να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους.

Το έκανε κι αυτό ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα που έβγαλε αήττητη τον πρώτο γύρο, που έχει κάνει νίκες σε Τούμπα και Βικελίδης, αμφισβητείται ακόμα και μάλλον πρέπει να… καταπιεί και σπαθιά για να πειστεί και ο τελευταίος πως είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Πέρυσι τέτοια εποχή που ο Παναθηναϊκός πέρασε μία αντίστοιχη αγωνιστική κρίση ήρθε η νίκη επί της ΑΕΚ στη Λεωφόρο για να αρχίσει το σερί που κράτησε έως τέλους κι έφερε και το κύπελλο. Φέτος ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγάλη νίκη στην έδρα του Άρη, όντας μάλιστα πίσω στο σκορ. Ποια ομάδα με γκολ στην πλάτη από το πρώτο δεκάλεπτο θα μπορούσε να γυρίσει το αποτέλεσμα;

Το έκανε κι αυτό ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα που έβγαλε αήττητη τον πρώτο γύρο, που έχει κάνει νίκες σε Τούμπα και Βικελίδης, αμφισβητείται ακόμα και μάλλον πρέπει να… καταπιεί και σπαθιά για να πειστεί και ο τελευταίος πως είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι αν η ΑΕΚ «τρομάζει» τους αντιπάλους με τις εμφανίσεις της, όπως διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά, ο Παναθηναϊκός σίγουρα τους φόβισε με αυτό που πέτυχε στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πάει, λοιπόν, ο Άρης. Ένας Ολυμπιακός έμεινε από τα δύσκολα. Βόλος και Παναιτωλικός εντός, Ολυμπιακός και Ατρόμητος εκτός, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ έχει να πάει Τούμπα και «Γεντί Κουλέ, ενώ έχει να παίξει και με τον Ολυμπιακό στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Πάει, λοιπόν, ο Άρης. Μία ήττα στα εκτός Αττικής παιχνίδια μετράει ο Παναθηναϊκός, αυτή με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Νίκη στην Τούμπα, νίκη στο «Βικελίδης», νίκη στο Αγρίνιο, νίκη στα Γιάννενα, νίκη στο Ηράκλειο, νίκη όπου κι αν ταξίδεψε.

Δεν του αξίζει η ισοπέδωση

Ναι στη σκληρή κριτική, ναι στην καταγραφή κάθε τι αρνητικού, αλλά όχι ισοπέδωση σε αυτή την ομάδα και στη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτός ο Παναθηναϊκός της αγωνιστικής κρίσης, της ατυχίας (με τους σοβαρούς τραυματισμούς), ακόμα και των λαθών στις μεταγραφές, είναι στην πρώτη θέση, είναι μέσα στο κυνήγι του πρωταθλήματος και είναι σαν το τσιμπούρι στους συνδιεκδικητές που ξέρουν ότι θα τους «βγάλει το λάδι» μέχρι το τέλος. Kαι όπως γράφαμε στο προηγούμενο άρθρο, ήρθε η ώρα να μετρήσει τις δυνάμεις του. Και τις μέτρησε (χωρίς μεζούρες).

Σαν επιμύθιο κάτι για την κουβέντα περί λύσεων στον πάγκο. Σπόραρ, Βέρμπιτς, Παλάσιος μπήκαν στο ματς από τον πάγκο και έδωσαν λύσεις. Αυτό από μόνο του λέει πολλά ως προς τη βοήθεια που έχει πλέον ο Γιοβάνοβιτς στο «οπλοστάσιό» του. Αυτό ως προς τη σημασία του να έχεις ένα μεγαλύτερο ρόστερ που θα δώσει ό,τι χρειαζόσουν και δεν το είχες στα ματς που γκέλαρες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News