Παναθηναϊκός: Με αυτή την εικόνα στα πλέι οφ… θα έχει πλέι ωχ

EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον κάκιστο Παναθηναϊκό που έδωσε δικαιώματα και έφυγε από το Καραϊσκάκη με πληγωμένο εγωισμό και γόητρο.

Η ικανοποίηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έτσι όπως δήλωσε μετά το χθεσινό ντέρμπι, δεν έχει να κάνει με την εικόνα της ομάδας του, αλλά με το αποτέλεσμα. Κανονικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να πει «ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα».

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του σε ντέρμπι εφέτος. Έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του, γενικώς. Σε καμία από τις προηγούμενες ήττες ή απώλειες βαθμών οι «πράσινοι» δεν είχαν κακή εικόνα. Ένα σουτ του Παλάσιος στο 13′ και η μεγάλη ευκαιρία του Σπόραρ στο δεύτερο ημίχρονο. Και μετά το χάος.

Ο Παναθηναϊκός που τον κυνηγά ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία, κυνηγούσε τον Ολυμπιακό για σχεδόν 70 λεπτά. Κι αυτό το εικοσάλεπτο της κατοχής στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τίποτε άλλο από μία ανούσια κυκλοφορία της μπάλας, με τους παίκτες να μην ξέρουν τι να την κάνουν. Καμία ενέργεια, καμία τόλμη στο παιχνίδι, καμία διάθεση.

Ο Μπερνάρ απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Ο Παλάσιος εγκλωβισμένος. Ο Μαντσίνι ο μόνος που κάπως προσπαθούσε. Όλα τα ατού του Παναθηναϊκού εξουδετερωμένα. Κακή βραδιά απ’ όλες τις απόψεις, κακή αντιμετώπιση ενός κρίσιμου παιχνιδιού.

Αν αυτό που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου ήταν Παναθηναϊκός που πάει για πρωτάθλημα τότε πρέπει να αναθεωρηθούν πολλές απόψεις.

Σε δεύτερο ντέρμπι εφέτος κόντρα στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός δεν χάνει, αλλά δεν άξιζε και να κερδίσει. Ειδικά στο χθεσινό δεν άξιζε ούτε την ισοπαλία. Την πήρε γιατί ο Ολυμπιακός, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έκανε την καλύτερή του εμφάνιση σε ντέρμπι και ακόμα μετράει μηδέν νίκες σε αυτά, έπαιζε μόνος του και δεν μπορούσε να σκοράρει. Είτε γιατί ήταν ο Μπρινιόλι είτε γιατί ο Κανός και ο Ροντινέι έστελναν την μπάλα άουτ.

Αν αυτό που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου ήταν Παναθηναϊκός που πάει για πρωτάθλημα τότε πρέπει να αναθεωρηθούν πολλές απόψεις. Οκ, δεν χάθηκε τίποτα με την ισοπαλία, ειδικά έτσι όπως ήρθε, αλλά αυτό που μένει ως επίγευση δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η προβληματική και φοβική εικόνα του τριφυλλιού.

Στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι να έπαιζε τέτοια αντιμετώπιση στον αγώνα δεν θα είχε. Το ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό ως μία ομάδα ανώτερή του, προκαλεί ερωτηματικά και αν μη τι άλλο προβληματισμό.

Με αυτόν τον Ολυμπιακό και τα δεδομένα αμυντικά του προβλήματα, με τις αγωνιστικές του παθογένειες και τις αδυναμίες που βγάζει σε όλα τα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις μία φάση της προκοπής, την ευκαιρία του Σπόραρ. Κι αυτή όχι με τον τρόπο που σχεδίαζε να απειλήσει -από τα άκρα.

Τα πλέι οφ πλησιάζουν και θα είναι γεμάτα ντέρμπι. Εκτός του Βόλου που δεν μπαίνει στην εξίσωση των λεγόμενων «μεγάλων», ο Παναθηναϊκός θα παίξει -αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά- με Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Μέσα και έξω. Ένα έξτρα πρωτάθλημα, δηλαδή. Ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων, με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Δεν γίνεται να εμφανιστεί ξανά τόσο κακός ο Παναθηναϊκός, θα είναι ποδοσφαιρικά παράδοξο. Δεν πρέπει να εμφανιστεί ξανά τόσο κακός ο Παναθηναϊκός, θα είναι ποδοσφαιρικό έγκλημα.

Με εμφάνιση ανάλογη της χθεσινής, ο Παναθηναϊκός δεν πάει πουθενά. Όχι για πρωτάθλημα, αλλά πουθενά. Τα πλέι οφ θα γίνουν… πλέι ωχ και το ξέρει καλά ο Γιοβάνοβιτς.

Υπάρχει και κάτι θετικό από όλο αυτό: αυτή η εμφάνιση ήρθε τώρα. Με τον χρόνο υπέρ του Γιοβάνοβιτς για να δουλέψει και να κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στους παίκτες του. Αυτή η εμφάνιση ήρθε ως… test event για αυτά που θα ακολουθήσουν στα πλέι οφ. Δεν γίνεται να εμφανιστεί ξανά τόσο κακός ο Παναθηναϊκός, θα είναι ποδοσφαιρικά παράδοξο. Δεν πρέπει να εμφανιστεί ξανά τόσο κακός ο Παναθηναϊκός, θα είναι ποδοσφαιρικό έγκλημα και θα πεταχτεί στα σκουπίδια ό,τι χτίστηκε σε όλη τη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός πήρε βαθμό στο ντέρμπι, το λιγότερο καλό δηλαδή. Έφυγε, όμως, από το Φάληρο με πληγωμένο εγωισμό και γόητρο. Καιρός υπάρχει για απαντήσεις, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να δοθούν. Αλλιώς δικαίως όλοι οι διεκδικητές του τίτλου θα λένε πως έχουν «του χεριού τους» τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News