Παναθηναϊκός: Νίκη με πολλά κέρδη και ένα Περιστέρι δρόμος

EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού, την εμφάνιση που σκόρπισε χαμόγελα, τα «όπλα» που αποκτά ο Γιοβάνοβιτς και το Περιστέρι που θα κρίνει το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Το 2-0 είναι το σκορ που θα γραφτεί για τους ιστορικούς του μέλλοντος, ένα μεγαλύτερο θα ήταν το δικαιότερο του πράγματος με βάση την εικόνα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Παναιτωλικό το βράδυ της Δευτέρας.

Ένα τρίποντο που ήρθε με κόπο όχι γιατί δυσκολεύτηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά γιατί τον δυσκόλεψαν τα δοκάρια. Τρεις φορές τα έβαλε «σημάδι», δύο φορές ο Χουάνκαρ, μία ο Κουρμπέλης, αλλά δεν ήταν αυτά που τελικώς έκριναν το παιχνίδι. Και πλέον η κορυφή αναμένεται να κριθεί στο μέρος που τα δοκάρια έπαιξαν τον δικό τους ρόλο: στο Περιστέρι.

Πλέι οφ και κορυφή μέσω Περιστερίου

Ένας Ατρόμητος έμεινε για τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Κυριακή, ένας Ατρόμητος και ένας Ολυμπιακός για τη δεύτερη ΑΕΚ. Αμφότεροι θα παίξουν στο ίδιο γήπεδο το οποίο είναι πάρα πολύ πιθανό να κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στην εφετινή Super League.

Σε καλύτερη θέση οι «πράσινοι», μία δύσκολη αποστολή έχουν πριν από τα πλέι οφ, δυσκολότερα τα πράγματα για την ΑΕΚ που έχει μπροστά της Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Το καλό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι ότι άφησε πίσω της την κακή εμφάνιση στο Φάληρο στο «αιώνιο» ντέρμπι και κόντρα στον Παναιτωλικό έδειξε να ανακτά τα περισσότερα από τα «όπλα» του.

Ο Παναθηναϊκός ανακτά τα «όπλα » του

Ο Κουρμπέλης προσφέρει βοήθεια και ως box to box μέσος, όντας για ακόμα μία φορά από τους καλύτερους και σταθερότερους παίκτες του τριφυλλιού.

Ο Σπόραρ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός, επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις, είχε φάσεις και μπορεί να μη σκόραρε, αλλά δίνει την έξτρα λύση που τόσο θέλει στην επίθεση ο Γιοβάνοβιτς και είχε λείψει από τον Σλοβένο.

Ο Μαντσίνι έδειξε γιατί ήταν μία σημαντική μεταγραφή. Δεν είναι μόνο το γκολ που σημείωσε, είναι η συνολική του εικόνα. Μαζί με τον Παλάσιος σταθεροποιούνται στα δύο «φτερά» της επίθεσης.

Ο Παλάσιος βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ολοένα πιο κοντά στα γνωστά του στάνταρ. Αυτή η άνοδος έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή, ενώ το γεγονός ότι βρήκε δίχτυα θα τον βοηθήσει στην ψυχολογία του.

Ο Μάγκνουσον πέρασε με επιτυχία το… test event ενόψει των πιο δύσκολων αποστολών. Θα βοηθήσει όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην ανάπτυξη του τριφυλλιού από πίσω, αφού η ποιότητά του με την μπάλα ήταν στον πρώτο γύρο το «κλειδί» για την αήττητη πορεία του Παναθηναϊκού.

Το φινάλε της κανονικής περιόδου, σε όποια θέση κι αν βρει τον Παναθηναϊκό, θα σημάνει την αρχή των υψηλών απαιτήσεων για τα παιχνίδια ειδικών συνθηκών. Οι «πράσινοι» πρέπει πρώτα να αποδείξουν στους αντιπάλους ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα κι αυτό θα γίνει με αποτελέσματα. Αυτά θα γιγαντώσουν την αυτοπεποίθηση και θα προβληματίσουν τους συνδιεκδικητές.

YΓ: Οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς έβγαλαν Παναθηναϊκή ψυχή, τονώνουν τον ψυχισμό του κόσμου, παγιώνουν την κανονικότητα ενός συλλόγου που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News