Παναθηναϊκός: Το «my way» του Γιοβάνοβιτς στην Τούμπα στο δρόμο προς τον τίτλο

Το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ο «δρόμος» του Παναθηναϊκού για το προσεχές με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ακόμη ένα «do or die» ματς.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Τα δύο μεγάλα ντέρμπι των πλέι οφ, οδηγός για το προσεχές της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί έχει, πλέον, το μυαλό του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και μετά τη διακοπή λόγω Πάσχα θα εντατικοποιηθεί η προετοιμασία για την κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει κάνει εφέτος τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό. Πρώτον, του έχει στερήσει τη διεκδίκηση ενός τίτλου, αυτόν του Κυπέλλου. Δεύτερον, ο Παναθηναϊκός υπέστη την πιο βαριά εφετινή του ήττα (και δη στη Λεωφόρο) στο πρωτάθλημα. Αμφότερες οι πληγές προήλθαν από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου νίκησε 2-1 στην Τούμπα.

Από τότε έως σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Δεν είναι μόνο οι 9 βαθμοί που χωρίζουν τις δύο ομάδες στη βαθμολογία, είναι το πώς ο Παναθηναϊκός γιγάντωσε στα πλέι οφ τον πρωταθληματικό του χαρακτήρα την ώρα που ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έμεινε, επί της ουσίας, εκτός πρωταθλήματος.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνητρο για την ομάδα του Λουτσέσκου. Ολάκερος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και φυσικά ο Γιοβάνοβιτς επικεντρώνονται σε αυτό το παιχνίδι. Με τα στοιχεία εκείνα που έφεραν τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού και έφεραν και την εύκολη εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα, σε ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός με έναν διαφορετικό διαιτητή θα μπορούσε να είχε φύγει με το διπλό.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε οι… θυμόσοφοι του ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρόσφατο ντέρμπι της Λεωφόρου όχι μόνο γιατί έβγαλε περισσότερη δίψα και ένα απίστευτο πάθος, αλλά -κυρίως- γιατί τακτικά λειτούργησαν όλα άψογα.

Λόγος να αλλάξει η συνταγή δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός θα πάει την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα με τους «σκληροπυρηνικούς» της ενδεκάδας για να διεκδικήσει το διπλό και να «σβηστεί» από το μπλοκάκι ακόμα μία δύσκολη έδρα. Στόχος είναι να επαναληφθεί η άριστη αμυντική εικόνα που είχε με τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ όταν τον έχουν ξεγραμμένο

Η προηγούμενη επίσκεψη στην Τούμπα ήταν για το κύπελλο και έφερε την ήττα με 2-0. Ματς που ο Παναθηναϊκός είχε στα μέτρα του μέχρι να γείρει η ζυγαριά στον ΠΑΟΚ και να έρθει η ήττα με σκορ που δεν άξιζε για τη συνολική εμφάνιση των «πράσινων». Οι ιστορικοί του μέλλοντος, βέβαια, δεν θα θυμούνται τι ακριβώς είχε κάνει σε αυτό το παιχνίδι το τριφύλλι. Το αποτέλεσμα μετράει.

Γι’ αυτό το αποτέλεσμα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός. Με τον τρόπο του, το my way του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με σκληράδα, με τακτική, με πλάνο, με 11 αγρίμια που δείχνουν ότι στα δύσκολα γίνονται ακόμα πιο δυνατοί. Δεν είναι τυχαίο που οι «πράσινοι» έκαναν την πρώτη τους σοβαρή γκέλα με τον Βόλο σε ένα ματς που θεωρητικά ήταν εύκολο. Στα υπόλοιπα, με ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με Άρη στη Θεσσαλονίκη και με Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» ο Παναθηναϊκός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια σε «do or die» παιχνίδια. Τέτοιο είναι και με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη αγωνιστική Ίσως τελικά ο Παναθηναϊκός να θρέφεται όταν η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη και όλοι τον έχουν ξεγραμμένο. Υπομονή, σε λίγες μέρες θα μάθουμε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News