Παναθηναϊκός: Μία… elite νίκη πριν από το ντέρμπι που δεν ξέρει τι να περιμένει

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για την (αυτονόητη) νίκη στην έδρα του Βόλου με το αυτί στην «OPAP Arena» και το μυαλό στη Λεωφόρο.

Πανθεσσαλικό. Η τελευταία άνετη και θριαμβευτική εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού. Από τις πολλές εκτός εφέτος, η περσινή πληγή που έγινε το ατού των «πράσινων» στο δρόμο προς τον τίτλο. Τέτοια ήταν και η κυριακάτικη με τον ΠΑΟΚ, το προηγούμενο must win παιχνίδι πριν από το αποψινό. Κι έπειτα το απόλυτο must win κόντρα στη συνδιεκδικήτρια του τίτλου και την ομάδα που δείχνει πως κάνει ό,τι μπορεί (και ενίοτε ό,τι θέλει) για να στερήσει από τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα.

Ο Βόλος είναι η ομάδα που πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Κάτι σαν τον περσινό ΠΑΣ Γιάννινα στην αντίστοιχη διαδικασία. Και πέρυσι και εφέτος η αντεπίθεση ήρθε μετά, από το 0-0 της Λεωφόρου έως τούτη την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει με τη σειρά Αρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Η απόλυτη υπέρβαση, η απόλυτη πρωταθληματική πορεία ειδικά όταν όλοι έχουν χαμένη την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Ο δικός μου ο δρόμος, που λέει και το τραγούδι. Ο Παναθηναϊκός με ποδόσφαιρο, τακτική, απίστευτο πάθος και μία τρομερή δίψα των παικτών για τον τίτλο. Η ΑΕΚ στη δεδομένα καλή ομάδα που έχει θα ρίξει και το… αλατοπίπερο όταν χρειαστεί για να δώσει… elite νοστιμιά στις νίκες της. Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη έφερε τις δύο ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα, το αυτονόητο δηλαδή. Κακά τα ψέματα μιλάμε για τις πιο σταθερές ομάδες της τρέχουσας σεζόν. Δικαίως πηγαίνουν χέρι-χέρι άλλο αν κάποιες φορές τα χέρια δεν… μετράνε και γίνονται ερμηνείες των κανονισμών κατά το δοκούν. Μνήμες ξυπνούν ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι.

Δεύτερη γκέλα δεν χωράει στο πρόγραμμα, η αλήθεια να λέγεται. Έφτυσε αίμα για να σβήσει το 0-0 της Λεωφόρου και πήρε παραμάζωμα Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Είπαμε, όμως, πριν από αυτό, υπάρχει το αποψινό. Η… elite νίκη που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Βόλο και έπειτα θα στρέψει το… αυτί προς Νέα Φιλαδέλφεια μεριά για το ντέρμπι των Δικεφάλων. Για τα συν-πλην» πριν από τον αγώνα της Λεωφόρου.

Τα κομπιουτεράκια πάντα στην άκρη ανά πάσα στιγμή. Το ένα έχει καλυφθεί: αν δεν χάσει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στη Λεωφόρο και ισοβαθμίσει στο φινάλε με την ΑΕΚ, παίρνει τον τίτλο. Για τα υπόλοιπα σενάρια, υπομονή. Έχει ψωμί ακόμα.

Ψωμί και μπόλικο έχει και ο Παναθηναϊκός. Και ψυχή. Ομάδα που στα δύσκολα θα αναγεννηθεί, πιο πολύ να τη φοβάστε σε κάτι ματς σαν το αποψινό παρά σε ντέρμπι σαν το κυριακάτικο. Δεύτερη γκέλα, όμως, δεν χωράει στο πρόγραμμα, η αλήθεια να λέγεται. Έφτυσε αίμα για να σβήσει το 0-0 της Λεωφόρου και πήρε παραμάζωμα Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ηρθε η ώρα για μία (αυτονόητη) νίκη και έπειτα να προετοιμαστεί αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη «μάχη» με την ΑΕΚ. Και γενικώς να προετοιμαστεί, δεν ξέρει τι να περιμένει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News