Παναθηναϊκός: Ψυχή βαθιά και τρία βήματα πριν από τον τίτλο

EUROKINISSI

O Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τον ΠΑΟΚ με τη διπλή αποστολή να κερδίσει τον Δικέφαλο και να κερδίσει και τον ίδιο του τον εαυτό, δίνοντας απαντήσεις.

Tρία βήματα. Βαριά, πιασμένα από την κούραση, σαν δαγκάνες το άγχος στα πόδια των παικτών. Τρία βήματα απομένουν για να πετύχει ο Παναθηναϊκός τη δική του υπέρβαση. Γιατί περί υπέρβασης πρόκειται όταν σε αυτό το πρωτάθλημα, με αυτή την ΑΕΚ, κρατάει με νύχια και με δόντια την πρώτη θέση.

Το πρώτο βήμα απόψε, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που πριν από λίγες μέρες κέρδισε, με χιτσκοκικό τρόπο, στην Τούμπα, την ώρα που η ΑΕΚ περνούσε «αέρας» από το γήπεδο Καραϊσκάκη. Με τον ίδιο «αέρα» κέρδισε 4-0 τον ΠΑΟΚ λίγο μετά. Σε αυτή την ξέφρενη πορεία «πράσινων» και «κίτρινων» προς τον τίτλο, φτάνοντας πλέον στη γραμμή του τερματισμού.

Η μεγάλη αποψινή πρόκληση

Ο Παναθηναϊκός έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Αρης. Η ΑΕΚ με Ολυμπιακό, Άρη και Βόλο. Θεωρητικά όλα αυτά, τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δύσκολο.

Το δύσκολο για τον Παναθηναϊκό είναι να κάνει το «τρία στα τρία» έχοντας φτάσει στα όριά του. Την περασμένη Κυριακή απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι σε «do or die» παιχνίδια. Δεν έχασε, συνεχίζει αήττητος στα πλέι οφ, μετρώντας μόνο την εντός έδρας γκέλα με τον Βόλο που έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν αποκλείεται να είναι αυτή που θα κρίνει τον τίτλο. Εκείνο το ματς μοιάζει μακρινό, ακολούθησαν σερί νίκες με Αρη, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βόλο, αλλά παραμένει στα… τεφτέρια για το τελικό ταμείο.

Το πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό είναι να δώσει απαντήσεις. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. Μία ομάδα που είναι πρώτη σε όλο το πρωτάθλημα κι ακόμα καλείται να αποδείξει σε όσους την αμφισβητούν ότι είναι ικανή για τον τίτλο. Κυρίως την αμφισβητούν αυτοί με τους οποίους δίνει μάχη για τον τίτλο. Κάνουν λόγο για «δώρα», ανακαλύπτουν δικούς τους κανόνες διαιτησίες, κάνουν πλύση εγκεφάλου για το ποια ομάδα από τις δύο είναι η καλύτερη.

Καλύτερος είναι αυτός που θα πάρει τον τίτλο

Οκ, το εμπεδώσαμε. Η ΑΕΚ είναι πιο γεμάτη, πιο θεαματική. Φτάνουν, όμως, αυτά; Ο Παναθηναϊκός αρνείται να χάσει, δυσκολοκατάβλητος, βγάζει την πίστη των αντιπάλων. Τα δικά του ατού, οι δικές του απαντήσεις στην αποδόμηση που επιχειρείται.

Απόψε στη Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός πρωτίστως πρέπει να κερδίσει τον ίδιο του τον εαυτό. Την πίεση, το άγχος, το βάρος της φανέλας. Είναι μία άβγαλτη ομάδα, δεν έκανε πρωταθλητισμό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε ξανά σε αυτό το μονοπάτι τον Παναθηναϊκό και αυτός είναι ο δημιουργός την εφετινής διαδρομής.

Τρία βήματα έμειναν. Το πρώτο, απόψε. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη και ταυτόχρονα θα περιμένει να ακούσει από Νέα Φιλαδέλφεια μεριά για απώλεια βαθμών της ΑΕΚ. Κάτι που θα του δώσει το αβαντάζ των «δύο αποτελεσμάτων» στο επόμενο παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό. Ένα-ένα, όμως, τα βήματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News