Παναθηναϊκός: Η χαμένη ευκαιρία και η Κυριακή που θα κρίνει τον πρωταθλητή

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός που «έβγαλε τα μάτια του» κόντρα στον ΠΑΟΚ και το μεγάλο «do or die» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή που θα κρίνει το εφετινό πρωτάθλημα – Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

H κοινή παρουσία Ιωαννίδη-Σπόραρ στην ενδεκάδα έδειξε την ξεκάθαρη πρόθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για νίκη επί του ΠΑΟΚ και αυτή να έρθει όσο πιο εύκολα -και γρήγορα- γίνεται.

Μπορεί ο σχηματισμός αυτός να προήλθε μέσα από αγωνιστικά προβλήματα που ανάγκασαν τον προπονητή του Παναθηναϊκού να κάνει αλχημείες, μπορεί αυτή η ενδεκάδα να έφερε υπεραρρυθμίες για τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε αρκετές φορές μετά το ματς, ο Γιοβάνοβιτς, αλλά όλο αυτό γέννησε προσδοκίες. Αυτές γιγαντώθηκαν μετά το γκολ του Μαντσίνι και άπαντες πίστεψαν στο εύκολο βράδυ στήνοντας αυτί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έλα, όμως, που ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, είχε τον απίθανο Κοτάρσκι να κάνει το ματς της ζωής του και να μένει αήττητος για τρίτο ματς εφέτος στη Λεωφόρο. Μία νίκη και μία ισοπαλία για το πρωτάθλημα, μία ισοπαλία στο Κύπελλο. Κι αν τα βάλετε κάτω το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε δύο φορές τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα ίσως στο τελικό ταμείο να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από την γκέλα με τον Βόλο. Από την άλλη, θα πείτε, ο Παναθηναϊκός έκανε δύο διπλά στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και ειδικά σε συνθήκες που τον είχαν… ξεγραμμένο.

Ίσως ξεγραμμένο να τον έχουν και ενόψει Ολυμπιακού. Όχι ακριβώς ξεγραμμένο, βαριά λέξη για μία ομάδα που είναι πρώτη δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Μάλλον κουρασμένο και ψυχικά πιεσμένο για δύο νίκες που θα τον στέψουν πρωταθλητή.

Είναι, όμως, δύο οι νίκες που χρειάζονται; Αυτό που πραγματικά θέλει ο Παναθηναϊκός είναι νίκη την Κυριακή με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη για να κατακτήσει τον τίτλο. Με Άρη τελευταία αγωνιστική μάλλον πρέπει να μαζευτούν άπαντες οι «πράσινοι» στην Ακρόπολη και να βουτάνε σαν τον χορό του Ζαλόγγου σε περίπτωση που δεν νικήσουν τους Θεσσαλονικείς σε ματς που θα κρίνει τίτλο.

Άρα το πραγματικά μεγάλο παιχνίδι -βαθμολογικά και μη- είναι με τον Ολυμπιακό. Με διπλό οι «πράσινοι» αγκαλιάζουν το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2010 και βάζουν τέλος στο θρίλερ. Δεν χρειάζεται να αραδιάσουμε σενάρια αν, για παράδειγμα, δεν κερδίσει η ΑΕΚ τον Άρη στο «Βικελίδης» ούτε θα βγάλουμε… κομπιουτεράκια. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάει με ένα πράγμα στο μυαλό του στο Φάληρο: νίκη για να ξεμπερδέψει.

Για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα οι «πράσινοι» χρειάζονται την άμυνα του αντίστοιχου αγώνα των δύο ομάδων στη Λεωφόρο και τη χθεσινή επίθεση. Χθες δεν τον λες κακό τον Παναθηναϊκό μπροστά, εμφανώς καλύτερος από το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ, πιο επικίνδυνος. Σε αυτό βοήθησε ο Μαντσίνι, βοήθησε και ο ΠΑΟΚ που δεν κατέβηκε στη Λεωφόρο για να αμυνθεί.

Ένας συνδυασμός… Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είναι η συνταγή για το γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός δεν μπαίνει σε διαδικασία μεμψιμοιρίας επειδή χθες έχασε την ευκαιρία να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα από την ΑΕΚ, δεν υπάρχει χρόνος άλλωστε. Back to back παιχνίδια σε διάστημα λίγων ημερών, δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ήδη το κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ μοιάζει σαν… περσινό και το χθεσινό με τον ΠΑΟΚ σαν της περασμένης εβδομάδας. Το αύριο είναι μπροστά και το αύριο είναι νίκη με τον Ολυμπιακό και κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένας συνδυασμός που γιγαντώνει το κίνητρο, αρκεί να μη γυρίσει μπούμερανγκ και βαρύνει κι άλλο τα πόδια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News