Παναθηναϊκός: Να μη χαθεί η ευκαιρία!

eurokinissi

Του χρόνου είναι η μεγάλη ευκαιρία να παγιωθεί η πρωταθληματική κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Όχι άλλο ασανσέρ, όχι άλλο ρόλερ κόστερ συναισθημάτων.

Έχει καθυστερήσει ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφές; Το ερώτημα που γεννάται από τους φίλους της ομάδας. Άλλες χρονιές, η απάντηση θα ήταν αρνητική. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δεν το είπαμε εμείς, ο Αλαφούζος το είπε

Πρώτον, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την ευρωπαϊκή πρόκληση και το Champions League. Δεύτερον, λεφτά υπάρχουν, για να δανειστούμε μία πολυφερεμένη ατάκα, αφού είναι ξεκάθαρη η διάθεση του Γιάννη Αλαφούζου να βοηθήσει οικονομικά για να γίνουν αυτά που πρέπει. Τρίτον, προηγήθηκε η ραδιοφωνική συνέντευξη του αφεντικού του Παναθηναϊκού και αυτή ήταν που ίσως να δημιούργησε τα περισσότερα… προβλήματα.

Και εξηγούμαστε. Όταν ακούς από τον επικεφαλής ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για 3-4 μεταγραφές ως την έναρξη της προετοιμασίας και μέχρι τώρα το μόνο που βλέπεις είναι αποχωρήσεις, λογικό είναι να δημιουργείται ανησυχία. Κι αν κάποιος δεν θεωρεί τρομερή απώλεια τους Σάρλια και Πούγγουρα, τον Κουρμπέλη σίγουρα τον λες.

Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον Κάρλος Ζέκα. Μεταγραφή εκτός σχεδιασμού, δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες κινήσεις, ήταν μία επιλογή περισσότερο για τα αποδυτήρια παρά για το αγωνιστικό κομμάτι. Όχι πως ο καλός και υγιής Κάρλος Ζέκα δεν έχει θέση στον Παναθηναϊκό.

Να «χτίσει» στην προηγούμενη σεζόν και να ισχυροποιηθεί

Οι «πράσινοι», λοιπόν, θέλουν χαφ, θέλουν τον Λινγκρ (μία κατηγορία μόνος του), θέλουν δεξί κι αριστερό μπακ, θέλουν και στόπερ, για αρχή έναν και έπειτα ο δεύτερος. Δεν θέλουν επιθετικό, επιλογή που σίγουρα σηκώνει συζήτηση, αλλά δικαιολογείται μέσω Λινγκρ, αφού ο Γιοβάνοβιτς περιμένει ότι θα πάρει γκολ από τον 24χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό. Σίγουρα περισσότερα από τον Μπερνάρ.

Προφανώς δεν έχουμε πάει στην καταστροφολογία, χρόνος υπάρχει, όχι άπλετος και σίγουρα η πίεση είναι μεγαλύτερη του χρόνου. Αυτό, όμως, που είναι επιτακτική ανάγκη έχει να κάνει με το βήμα παραπάνω που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν. Να χτίσει, δηλαδή, πάνω στην προηγούμενη χρονιά για να μεγαλώσει την επόμενη.

Του χρόνου είναι η μεγάλη ευκαιρία να παγιωθεί η πρωταθληματική κατάσταση. Όχι άλλο ασανσέρ, όχι άλλο ρόλερ κόστερ συναισθημάτων.

Κορμό έχει, λύσεις πολλές δεν έχει. Του λείπει και η ποιότητα, η έξτρα ποιότητα, το «πάνω ράφι» που θα δώσει λύσεις και θα διευκολύνει το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Του χρόνου είναι η μεγάλη ευκαιρία να παγιωθεί η πρωταθληματική κατάσταση. Όχι άλλο ασανσέρ, όχι άλλο ρόλερ κόστερ συναισθημάτων. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κανονικότητα, κέρδισε τον κόσμο του, «φώναξε» στους αντιπάλους πως είναι ξανά εδώ, ήρθε η ώρα λοιπόν να γίνουν αυτά που πρέπει για να ισχυροποιηθεί η ομάδα και να κερδίζει ακόμα και τους… Νταμπάνοβιτς αυτού του ποδοσφαίρου.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News