Εθνική Ελλάδας: Μία παρέα που δεν φοβάται, η παρέα του Εμπαπέ που περιμένει και… ο Φορτούνης

eurokinissi

Η Εθνική που χτίζει χαρακτήρα, αποκαθιστά τη θέση και το γόητρό της, ετοιμάζεται για το σούπερ ματς με τη Γαλλία του Εμπαπέ και η μεμψιμοιρία με Φορτούνη.

Είναι ανούσιο να συζητάμε για την Εθνική των πρόσφατων ετών και την κατρακύλα που είχε πάρει. Πλέον έχει μπει στο σωστό δρόμο, στην κανονικότητά της και νίκες όπως αυτές κόντρα στην Ιρλανδία φτάνουν στο όριο του αναμενόμενου. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το βράδυ της Παρασκευής μπήκε στην OPAP Arena χωρίς φόβο, με μπόλικο πάθος, τη διάθεση να τρέξει και να ορίσει τη μοίρα της στο παιχνίδι. Από τεχνική οι Ιρλανδοί δεν τους λες και αρτίστες, μόνο με τα στημένα και το ψηλό παιχνίδι θα είχαμε πρόβλημα, την πατήσαμε στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά βρήκαμε ξανά τη λύση για να πάρουμε το προβάδισμα.

Δεν χρειαζόταν να γίνει ήρωας ο Βλαχοδήμος

Το γρήγορο 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσεις πιο εύκολα το παιχνίδι. Δεν το κάναμε, στο τέλος χρειάστηκε ο τρομερός Βλαχοδήμος να κρατήσει το υπέρ μας σκορ και να λέμε τώρα για τον «κέρβερο» και «ήρωα» της Εθνικής. Ενώ θα μπορούσαμε να λέμε για τον εξαιρετικό Μασούρα, τον «μαέστρο» Μπακασέτα (που έβγαλε απίστευτη μπαλιά στο 2-1), τον σχεδόν άριστο Τσιμίκα και για άλλους πολλούς που διακρίθηκαν από τη χθεσινή αναμέτρηση.

Επειδή, βέβαια, σαν λαός μας αρέσει η ίντριγκα, θα λέμε φυσικά και για τον Φορτούνη, για τη δικαίωση Πογέτ, για την αδικία που υπέστη ο ομοσπονδιακός προπονητής με τόσα που άκουσε κτλ κτλ. Το είπε και ο ίδιος: αν οι επιλογές που έκανε είναι σωστές θα φανούν στα δύο παιχνίδια με Ιρλανδία και Γαλλία. Προς το παρόν δικαιώθηκε, δεν έχασε κανένα… κανονάκι.

Αλήθεια, όμως, χρειάζεται αυτή η μεμψιμοιρία; Η Εθνική νίκησε, έκανε το 2 στα 2, είναι ολοζώντανη σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς με τους Γάλλους κι εμείς πρέπει να μιλάμε ακόμα για τον Φορτούνη;

Και τώρα ο Εμπαπέ

Και μιας που αναφέραμε τη Γαλλία, έρχεται τη Δευτέρα ο Εμπαπέ και η παρέα του στο ομολογουμένως πιο δύσκολο παιχνίδι για την Εθνικής. Ένας αγώνας υψηλότατων απαιτήσεων, εντάσεων και όλων των στοιχείων που συνθέτουν ένα ματς απέναντι στη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είναι γεμάτη αστέρια.

Δεν πάμε, όμως, στο Παρίσι για… αυτόγραφα και σέλφι. Πάμε να παίξουμε τις πιθανότητές μας. Ενα γκρουπ ποδοσφαιριστών που είναι παρέα, έχουν ομοιογένεια, δεν μασάνε και χτίζουν ψυχολογία μεγάλης ομάδας.

Ξέρετε κάτι; Τη Δευτέρα αντιμετωπίζουμε μία από τις κορυφαίες ομάδες του ποδοσφαιρικού πλανήτη και δεν γεννάται το αίσθημα του φόβου. Προφανώς δεν γίναμε η σούπερ ντούπερ ομάδα ούτε ξαφνικά την «ακούσαμε» και θα πάρουμε παραμάζωμα όλους τους αντιπάλους, αλλά το ότι υπάρχει προσδοκία και προσμονή, αλλά και χαμόγελο είναι πολλά περισσότερα από τους 6 βαθμούς που έχουμε μαζέψει στον όμιλο. Αυτή η ομάδα μεγαλώνει και αποκαθιστά τη θέση και το γόητρό της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News