Παναθηναϊκός: Λεσόρ και Βιλντόσα είναι πολλά παραπάνω από δύο πρωτοκλασάτες μεταγραφές

Ματίας Λεσόρ και Λούκας Βιλντόσα δεν είναι μόνο δύο μεταγραφές που ανεβάζουν ποιοτικά τον Παναθηναϊκό, είναι δύο μεταγραφές που «ζητούσε» το ΟΑΚΑ.

Ο Λούκα Βιλντόσα ήταν ο αναμενόμενος. Ο Ματίας Λεσόρ ήρθε την κατάλληλη στιγμή μετά το «ναυάγιο» με Πάντερ. Λίγες ώρες κράτησε η ψυχρολουσία και ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Γάλλο προκαλώντας ξανά ενθουσιασμό.

Αμφότερες οι μεταγραφές μαζί με αυτές που θα έρθουν αποδεικνύουν το αναμενόμενο: ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι εδώ και ρίχνει λεφτά για να βοηθήσει το έργο του Εργκίν Αταμάν και παρά το γεγονός πως πληρώνει υπεραξίες (όπως κάθε ομάδα – και η Μπαρτσελόνα υπεραξία πλήρωσε για τον Κέβιν Πάντερ) κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην πρωταθληματική του ικανότητα.

Δύο παίκτες που… ζητούσε το ΟΑΚΑ

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δει πολλούς παίκτες και τους έχει αγαπήσει. Μεγάλους αστέρες, που λάτρεψε, έγιναν συνθήματα, ιερά Τοτέμ, μπήκαν στην καρδιά των φιλάθλων. Παίκτες που ξεσήκωναν την εξέδρα και γέμιζαν το ΟΑΚΑ.

Βιλντόσα και Λεσόρ είναι τέτοιοι. Πέραν των μπασκετικών ικανοτήτων τους, είναι μεταγραφές που προσελκύουν κόσμο. Και μιλάμε για δύο παίκτες που φημίζονται για το ιδιαίτερο δέσιμό τους με τους φιλάθλους.

Τόσο ο Γάλλος όσο και ο Αργεντινός προέρχονται από δύο ομάδες που αν μη τι άλλο έχουν αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη «τρελούς οπαδούς». Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν είναι όπως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Γνωστό αυτό. Έρχονται στην Ελλάδα έχοντας κάνει… το αγροτικό τους και ξέρουν τι σημαίνει οπαδική «παράνοια» και αγάπη.

Θα δείτε, αν ψάξετε στο διαδίκτυο, πολλά φωτογραφικά ενσταντανέ των δύο, αγκαλιά με τον κόσμο. Ξεχωριστό στιγμιότυπο αυτό με τον Ματίας Λεσόρ και την ντουντούκα, να έχει γίνει ένα με τους φιλάθλους της Παρτιζάν.

Ο κόσμος «ζεσταίνεται» ξανά

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε απογοητευτεί την τελευταία διετία. Δεν έβλεπε μόνο την κατακόρυφη άνοδο του Ολυμπιακού, έβλεπε και την ψαλίδα να μεγαλώνει. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τον κατήφορο σε ποιότητα, δεν ήταν ανταγωνιστικός, για ένα σύλλογο με 6 ευρωπαϊκά ήταν κάτι ανυπόφορο να τερματίζει στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωλίγκα.

Βιλντόσα και Λεσόρ είναι είναι μεταγραφές που προσελκύουν κόσμο. Γεμίζουν εξέδρες. 

Τις τελευταίες μέρες, με την πρόσληψη του Αταμάν και τις έως τώρα μεταγραφές, υπάρχει ξανά αυτή η τόνωση στους φιλάθλους που βλέπουν πως τη νέα σεζόν η ομάδα τους μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Δεν ήταν λόγια του αέρα όσα άκουγαν και διάβαζαν, κυρίως από τα χείλη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Δεν έχει μπει το κερασάκι στην τούρτα

Λεσόρ και Βιλντόσα δεν είναι το κερασάκι στην τούρτα, είναι η τούρτα. Το κερασάκι θα έρθει πιο μετά, αλλά το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για ακόμα μία διαπίστωση πως το μπάσκετ που θέλει του χρόνου να παίξει ο Αταμάν δεν θα είναι μόνο αυτό που θα επαναφέρει τους «πράσινους» σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά θα ξεσηκώνει τον κόσμο.

Ο νέος κόουτς του τριφυλλιού φτιάχνει μία ομάδα που θα είναι επιθετική και θεαματική, θα γεμίζει το ΟΑΚΑ και θα προσφέρει όσα στερήθηκε ο κόσμος την τελευταία διετία.

Ένα μπάσκετ με παίκτες που το κάνουν καλύτερο. Με παίκτες που παίρνουν δύναμη από τον κόσμο και εκτοξεύεται η ψυχολογία τους με τις γεμάτες εξέδρες. Το ΟΑΚΑ του χρόνου γίνεται ξανά έδρα και θα «κοχλάζει» από τη δίψα του κόσμου για καλό μπάσκετ. Του κόσμου που ξέρει και αγάπησε το μπάσκετ, ουχί με ημερομηνία λήξης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News