Παναθηναϊκός: Θα βγαίνει ο Τζούρισιτς, θα μπαίνει ο Μπερνάρ - Πέρυσι αυτό δεν το είχε

Ένα φιλικό που έμοιαζε αγώνας Super League, η συνύπαρξη των… «εχθρών» Τζούρισιτς-Μπερνάρ, η ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός και αυτό που σκεφτήκαμε όλοι στον τραυματισμό του Σένκεφελντ.

Λέμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, ίσως να φταίει και η κούραση, στο φιλικό της Τετάρτης με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Δεν λέμε, όμως, ότι τον έκανε και ο αντίπαλος να μην είναι καλός. Ή, για να ακριβολογούμε, όχι τόσο καλός όσο στα προηγούμενα φιλικά.

Aυτό ήταν παιχνίδι Super League

Καλομάθαμε, βλέπετε. Ο Παναθηναϊκός της ωραίας κυκλοφορίας και των φάσεων δεν εμφανίστηκε χθες και κάπως μας κακόπεσε. Κι όμως, το συγκεκριμένο παιχνίδι ίσως ήταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα παιχνιδιού στη Super League. Από αυτά που μπόλικα θα βρει μπροστά του η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τη νέα σεζόν και αυτά που θα κληθεί να αντιμετωπίσει για να τα κερδίζει εύκολα για να μη μπει σε μπελάδες.

Εξ ου το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Παναθηναϊκού έβαλε μαζί τους Μπερνάρ και Τζούρισιτς. Εικόνα που δεν θα βλέπουμε συχνά, επιλογή ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων.

Συμπαίκτες και… «εχθροί»

Μπερνάρ αριστερό εξτρέμ, Τζούρισιτς στον άξονα. Για εκείνες τις δύσκολες στιγμές που οι «πράσινοι» θα πρέπει να διασπάσουν τις πολυπρόσωπες άμυνες. Ξεχειλίζουν ποιότητα και οι δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ειρησθω εν παρόδω θα είναι σε φάση… ανταγωνισμού σε όλη τη χρονιά. Μαζί δεν θα παίζουν, χθες ήταν η εξαίρεση. Οι ειδικές συνθήκες που λέγαμε. Είτε ο ένας θα αγωνίζεται βασικός είτε ο άλλος. Αμφότεροι ξεχειλίζουν από ποιότητα, αυτό είναι το καλό για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Μπερνάρ κάνει εφέτος κανονική προετοιμασία (θυμάστε πως πέρυσι άργησε να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό και είχε και το πρόβλημα στον ώμο). Το ότι κάνει κανονική προετοιμασία φαίνεται στη γενικότερη εικόνα του. Συνολικά ο καλύτερος παίκτης του τριφυλλιού στα έως τώρα φιλικά. Ακόμα και στις προπονήσεις, όσοι τις παρακολουθούν, τρίβουν τα μάτια τους. Ολική η μεταμόρφωσή του, λες και ήρθε τώρα… ο κανονικός Μπερνάρ.

Από την άλλη ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Τον βλέπεις, έχει ποιότητα ο μπαγάσας, ξέρει πολλά κιλά μπάλα. Το ότι έχει παίξει σε κορυφαία πρωταθλήματα φαίνεται και στην αγωνιστική του νοοτροπία. Παιχνίδι με τη μία, δεν κουβαλάει την μπάλα χωρίς λόγο και πολύ κάθετο ποδόσφαιρο. Ό,τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και ο Γιοβάνοβιτς.

Μπροστά πάει καλά

Αν σε αυτούς προσθέσετε τους Αϊτόρ, Παλάσιος και τους φορ, ο Παναθηναϊκός δεν είναι κακός στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μοιάζει πλήρης (αν και θα επιμείνω ότι θέλει ακόμη ένα φορ, εκτός αν μείνει ο Γερεμέγεφ). Πίσω είναι το θέμα. Εξάρι, οκτάρι, δεξί μπακ, στόπερ. Ειδικά για τον τελευταίο είδατε τι έγινε χθες. Μη πείτε ότι δεν είπατε από μέσα σας “πού είναι αυτός ο στόπερ ρε Ιβάν;” όταν είδατε να αποχωρεί τραυματίας ο Σένκεφελντ.

Μεσοεπιθετικά, λοιπόν, έτσι θα πάει με την Ντνίπρο. Και δεν είναι κακός. Λύσεις έχει, ποιότητα έχει και τον τρόπο έχει. Βάλτε και την εμπειρία σε μία ομάδα που είναι από πέρυσι μαζί. Είπαμε, η κουβέντα δεν γίνεται μόνο για την Ντνίπρο, αλλά συνολικά για ολόκληρη τη χρονιά. Να έχει πάγκο, να έχει λύσεις, να έχει game changers. Κάντε το εικόνα: βγαίνει ο Τζούρισιτς, μπαίνει ο Μπερνάρ. Πέρυσι αυτό δεν το είχε ο Γιοβάνοβιτς.

Δεν είχε και την γκρίνια. Φέτος θα έχει μπόλικη από δαύτη. Γέννησε προσδοκίες, ο κόσμος θέλει το πρωτάθλημα. Και δεν θέλει να βλέπει τα ίδια λάθη που κόστισαν το περσινό πρωτάθλημα και έκαναν… μάγκες τους απέναντι. Φέτος η χρονιά θα είναι δύσκολη και απαιτητική. Για όλους. Τα «κανονάκια» δεν θα είναι τα ίδια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News