ΑΕΚ: Οι «μαχητές» του Αλμέιδα και μία αξέχαστη βραδιά για τον Μιχάλη

Η επική πρόκριση της ΑΕΚ, ο Μιχάλης που ήταν «εκεί», το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ που κάνει τη διαφορά και μία ομάδα με παίκτες-μαχητές με την υπογραφή του «μαέστρου» Ματίας Αλμέιδα.

Ο Μιχάλης θα ήταν εκεί. Μέσα στην εξέδρα. Η φλέβα θα πεταγόταν από το λαιμό στο γκολ του Αραούχο, στη δε ισοφάριση του Βίντα θα χανόταν στις αγκαλιές των συνοπαδών. Ηταν η μητέρα του εκεί, έζησε από τις εξέδρες όλη τη συγκίνηση και την ένταση ενός συγκλονιστικού αγώνα. Η ΑΕΚ πέρασε στα πλέι οφ του Champions League και ο Μιχάλης χαμογελάει από ψηλά.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Το παιχνίδι δεν είχε ξεκάθαρο φαβορί πριν από τη σέντρα, απλώς η ΑΕΚ με το 1-2 του πρώτου αγώνα ήταν ένα κλικ μπροστά από τη Ντιναμό. Οι Κροάτες έδειξαν πως δεν είναι το… καφενείο που κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν μετά την πρώτη αναμέτρηση. Ηταν ομάδα που μπήκε για να χτυπήσει στις αδυναμίες της Ένωσης, μόνο που δεν υπολόγισαν πως αυτή η ομάδα ξέρει να γεννιέται μέσα από τις δυσκολίες. Πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Η ΑΕΚ πήρε μία επική πρόκριση, αλλά αυτό που έδειξε στο χθεσινό παιχνίδι είναι οδηγός για τη συνέχεια. Ο Αλμέιδα φέρνει από τον πάγκο Μάνταλο, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο. Ενδεκαδάτους παίκτες που οι άλλοι δεν έχουν. Κι εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά. Η ΑΕΚ προκρίθηκε, όλα σούπερ, αλλά η ομάδα που ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα μπαίνει από την pole position και ορίζει τη μοίρα ολάκερης της μάχης για την κατάκτηση του τίτλου.

Έχει ποιότητα, ρόστερ και απίστευτες ψυχικές δυνάμεις

Κανονικά στο 0-2 σου κόβονται τα πόδια. Η ψυχολογία πάει στα τάρταρα, χάνεις την ταυτότητά σου στο παιχνίδι, κινδυνεύεις να φας και τρίτο. Η ΑΕΚ είχε ένα μικρό διάστημα που τα έχασε, αλλά στη συνέχεια το πήρε πάνω της. Do or die μέχρι τέλους.

Δικαιώθηκε στο 1-2 του Αραούχο, σφράγισε την τεράστια πρόκριση με το γκολ του Βίντα. Αυτό που πέτυχε, πολύ απλά δεν γίνεται! Επανήλθε στις καθυστερήσεις, εκεί όπου όλα δείχνουν τελειωμένα, η ΑΕΚ ήταν σαν να φόρτισε την μπαταρία, έπιασε από το λαιμό τη Ντιναμό και στο «κολαστήριο» της «OPAP Arena» τα έπαιξε όλα για όλα.

Οι λεπτομέρειες για να φτάσει στην τελειότητα

Ναι, δεν ήταν όλα ρόδινα στο χθεσινό παιχνίδι. Υπήρχαν σημεία που η ΑΕΚ πρέπει να δουλέψει για τη συνέχεια. Για να φτάσει στην τελειότητα όπως την έχει ορίσει ο «μαέστρος» Ματίας Αλμέιδα. Χρόνος δεν υπάρχει, έρχεται αμέσως η Αντβέρπ, αλλά αυτή η ομάδα που έχει δημιουργηθεί από πέρυσι και συνεχίζει εφέτος προς την κορύφωσή της έχει καταφέρει να μη σε κάνει να αγχώνεσαι. Ξέρεις ότι θα τη βρει την άκρη, θα τα φτιάξει όλα όπως πρέπει και θα παρουσιαστεί έτσι όπως πρέπει.

Μεγαλύτερο κατόρθωμα από τη χθεσινή πρόκριση είναι η δουλειά του Ματίας Αλμέιδα. Εκτός από το πληρέστερο ρόστερ της Super League, έχει ποδοσφαιριστές μαχητές που δεν τα παρατάνε, έχει χτίσει ψυχολογία και χαρακτήρα. Και αυτά πολλές φορές χρειάζονται περισσότερο και από την ποιότητα.

ΥΓ: Δεν έχουν παίξει ακόμα Πινέδα και Πόνσε. Είναι αυτό που λέμε τα καλύτερα έρχονται.

ΥΓ2: Η πρόκριση ήταν για τον Μιχάλη και το πλάνο με τον Αλμέιδα να υψώνει την φανέλα του στον ουρανό γέννησε πιο πολλά συναισθήματα από τα γκολ που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

ΥΓ3: Στον αγύριστο η Ντιναμό. Που κανονικά δεν θα έπρεπε να παίξει με την ΑΕΚ, αλλά στην UEFA τίποτα δεν αλλάζει τον τρόπο που βλέπουν το ποδόσφαιρο. Το χρήμα στο λαιμό τους…

ΥΓ4: Ακούστε τις συγκλονιστικές δηλώσεις του Αραούχο. Αξίζει!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News