Πογέτ: Κατάφερε και ένωσε όλους τους Έλληνες… εναντίον του!

Είναι κατόρθωμα για έναν ομοσπονδιακό προπονητή να ενώνει με αυτό τον τρόπο τους Έλληνες φιλάθλους, μετά τις αλλοπρόσαλλες κλήσεις του στην Εθνική.

Ο Οτο Ρεχάγκελ είχε ένα πραγματικό κόλλημα: τον Άκη Ζήκο. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος δεν ήταν τέτοιο, έμεινε εκτός μετά από εκείνο το περίφημο ματς με τη Φινλανδία. Επίσης, για να τελειώνει και αυτό το παραμύθι με τις συγκρίσεις, δεν άφηνε εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές με προκλητικό τρόπο. Ακόμα και ο Ζήκος (ή και ο Στολτίδης) σήκωναν πολλή συζήτηση, αλλά οκ, υπήρχε τότε μία φουρνιά ποδοσφαιριστών και ένα φορμάρισμα που έφερνε και τον αντίλογο. Δεν χωρούσαν όλοι.

Τώρα με τον Γκουστάβο Πογέτ, το πράγμα περνάει στη φάση του… ανεξήγητου. Κωνσταντέλιας, Βαγιαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, μπορούμε να αραδιάσουμε κι άλλα ονόματα, σίγουρα ξεχνάω κάποιο.

Τον Μπάλντογκ, ας πούμε, τον θεωρεί καλύτερο του Βαγιαννίδη που μόνο σπαθιά δεν κατάπιε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και δη στο τελευταίο με την Μπράγκα. Ο Κωνσταντέλιας, ο MVP του ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα να πάρει την ομάδα πάνω του και να μη ρωτήσει και κανέναν, δεν έχει χώρο στην Εθνική του Πογέτ. Ούτε για τον πάγκο. Ο Αλεξανδρόπουλος, επίσης, αν και σε αυτή την περίπτωση θα τον ακούσουμε τον αντίλογο πως τώρα παίρνει ξανά παιχνίδια στα πόδια του, τώρα παίρνει ξανά τα πάνω του κτλ. Οκ, περιμένουμε.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έδωσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ευκαιρία στον Χρήστο Μανδά, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Λάτσιο. Η ιταλική ομάδα είδε αυτό που δεν είδε ο ομοσπονδιακός προπονητής

Για τον Φορτούνη, τα ξέρετε. Είναι από εκείνα τα ποδοσφαιρικά «κολλήματα», όλοι οι προπονητές τα έχουν. Το να μη θες να τον καλέσεις γιατί θεωρείς πως θα σου χαλάσει τη «μαγιά» μπορεί να γίνει σεβαστό, αλλά η διαχείριση που έχει κάνει ο Πογέτ, όχι. Συν το γεγονός ότι η Εθνική αποφάσισε να πει «αντίο» στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού με τρεις λέξεις, σαν αγγαρεία, με ένα απλό ποστάρισμα στα social media, να βγάλουμε την υποχρέωση βρε αδερφέ.

Το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έδωσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ευκαιρία στον Χρήστο Μανδά, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Λάτσιο. Η ιταλική ομάδα είδε αυτό που δεν είδε ο ομοσπονδιακός προπονητής και έδωσε πάνω από 1 εκατομμύριο στον ΟΦΗ για να αποκτήσει παίκτη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ στην Εθνική. Τώρα, βέβαια, που πήγε στη Λάτσιο μπορεί να τον δείτε ξάφνου σε κάποια από τις επόμενες κλήσεις του.

Από χθες, μετά την ανακοίνωση των κλήσεων, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει καταφέρει, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να ενώσει τους Έλληνες: τον βρίζουν όλοι. Ρίξτε μία ματιά στα social media, βλέπεις Ολυμπιακούς να αναρωτιούνται που δεν κάλεσε τον Βαγιαννίδη, βλέπεις Παναθηναϊκούς να κάνουν το ίδιο για τον Φορτούνη, βλέπεις οπαδούς όλων των ομάδων να ψάχνουν απάντηση στο γιατί δεν είναι στην αποστολή ο Κωνσταντέλιας.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την Εθνική ομάδα έδειξε τις εμμονές του, αλλά υπό τον μανδύα των νικών της ελληνικής ομάδας αφήναμε την όποια γκρίνια στην άκρη.

Το πραγματικό θέμα είναι άλλο και με αυτό καταλήγουμε. Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έγινε έτσι, ήταν εξ αρχής. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την Εθνική ομάδα έδειξε τις εμμονές του, αλλά υπό τον μανδύα των νικών της ελληνικής ομάδας αφήναμε την όποια γκρίνια στην άκρη. Άλλο, όμως, γκρίνια κι άλλο κριτική και σε αυτή οφείλει να απαντήσει, αν απαντήσει, ο Ουρουγουανός προπονητής. Με ποια κριτήρια κάνει τις κλήσεις και τι δεν βλέπει σε αυτούς που αφήνει εκτός. Να μάθουμε κι εμείς, να μπούμε στην ψυχολογία του, να καταλάβουμε πώς σκέφτεται και να δούμε αν στην Εθνική τελικά έχουν το ποδόσφαιρο και το καλό της ομάδας πάνω από μανατζεριλίκια και ό,τι ακούγεται δεξιά κι αριστερά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News