Παναθηναϊκός: Γιατί έπαιξε ο Λοντίγκιν και γιατί πρέπει να παίζει ο Αράο

Το διπλό του Παναθηναϊκού στην «καταραμένη» Τρίπολη, η αντίδραση που έβγαλε, η παρουσία του Λοντίγκιν στο τέρμα που είχε εξήγηση και ο «σκύλος» Αράο που πρέπει να γίνει βασικό γρανάζι στη μηχανή του Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τρίπολη με δύο βαριά «πρέπει» στην πλάτη του. Το ένα έχει να κάνει με την επιτακτική ανάγκη νίκης μετά το στραβό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Το άλλο έχει να κάνει πάλι με τη νίκη, αλλά αυτή τη φορά λόγω των 6.5 χρόνων μακριά από το διπλό στη συγκεκριμένη έδρα.

Οι προϋποθέσεις μόνο καλές δεν ήταν για τους «πράσινους», οι οποίοι παρατάχθηκαν με αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά σε καμία στιγμή μέσα στον αγώνα, παρά μόνο σε εκείνο το δεκάλεπτο του Αστέρα στο β’ μέρος που έγινε απειλητικός, δεν έχασε τον προσανατολισμό του και την κυριαρχία του στον αγώνα.

Το διπλό επί του Αστέρα φέρνει ξανά την ηρεμία και τα χαμόγελα μετά την ήττα από την ΑΕΚ και δίνει το ψυχολογικό μπουστάρισμα που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός ενόψει του εξίσου κρίσιμου εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή.

Έβγαλε τρεις δύσκολες έδρες

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έφυγε με τη νίκη από την «καταραμένη» και «αφιλόξενη» έδρα που τον ταλαιπωρούσε για 6.5 χρόνια, αλλά πλέον «τικάρει» το κουτάκι με Ζωσιμάδες, Αγρίνιο και Τρίπολη και ένα σημαντικό «3 στα 3» που θα μετρήσει πολύ στο τελικό ταμείο, στο φινάλε της σεζόν.

Κέρδος για τον Παναθηναϊκό είναι και το γεγονός πως σε ακόμη ένα παιχνίδι το μεγάλο ροτέισον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κοστίζει. Ίσα-ίσα που ο Παναθηναϊκός τα πηγαίνει εξίσου καλά ακόμα και αν μπαίνουν νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Το έκανε με τον Βόλο, το έκανε με τον ΠΑΣ, το έκανε και με τον Αστέρα.

Ο Λοντίγκιν δεν είναι απλά η ρεζέρβα του Μπρινιόλι

Αν κάτι ξεχώρισε και γέννησε ερωτήματα ήταν η παρουσία του Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Το να μη παίζει ο Μπρινιόλι είναι είδηση, ειδικά μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τον… ξεζουμίσει.

Ο Λοντίγκιν έμεινε στον Παναθηναϊκό παρά την πρόταση που είχε για να έχει ρόλο βασικού σε μία χρονιά που έχει πολλά ματς και υψηλές απαιτήσεις. Δεν είναι μόνο το κύπελλο για να χρησιμοποιηθεί εκεί, αλλά να είστε σίγουροι πως θα τον δείτε ξανά και σε άλλα παιχνίδια, κυρίως πρωταθλήματος, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στον Μπρινιόλι για να είναι φρέσκος.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σε εκτίμηση τον Λοντίγκιν και η επιλογή του να τον βάλει κόντρα στον Αστέρα δεν ήταν έκπληξη για όσους ξέρουν. Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να διαθέτει δύο τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου που αποτελεί must για κάθε ομάδα πρωταθλητισμού.

Πέρυσι Αράο δεν είχε

Κάθε ομάδα πρωταθλητισμού πρέπει να διαθέτει και παίκτες σαν τον Αράο. Για ακόμη ένα ματς που χρησιμοποιήθηκε ο Βραζιλιάνος μέσος έδειξε ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες ως βασικός και επιτέλους ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν δεύτερο Ρούμπεν, σε πιο… σκληροτράχηλη έκδοση.

Ο Αράο ήταν από τους κορυφαίους του χθεσινού αγώνα, κυρίως ανασταλτικά που είναι και το μεγάλο του ατού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βοήθησε και στο build up. Αμυντικά, όμως, ήταν ο παίκτης που «χάλασε» το παιχνίδι των γηπεδούχων και δεν έδωσε δικαίωμα στον Αστέρα να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο. Ουσιατικά τον έκοψε στη μέση.

Πρέπει να γίνει βασικός

Ο Παναθηναϊκός παίκτη σαν τον Αράο δεν είχε πέρυσι. Και αν είχε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Η παρουσία του επιβεβαιώνει τη δύναμη του τριφυλλιού στη μεσαία γραμμή και εύλογα γεννάει την «απαίτηση» να γίνει βασικός. Ο Αράο είναι παίκτης μεγάλων αγώνων και τέτοιος είναι με τον ΠΑΟΚ την προσεχή αγωνιστική. Η χθεσινή του εικόνα του δίνει πόντους για να πάρει φανέλα βασικού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Δικαίως γιατί έχει και το μομέντουμ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News