Παναθηναϊκός: Θα καταλάβει τη σημασία του διπλού όταν δει τι τον περιμένει

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός που δεν έπαθε… ΑΕΚ χθες κόντρα στην Κηφισιά, το «6 στα 6» στα εκτός έδρας παιχνίδια και ο «Γολγοθάς» που τον περιμένει μετά τη διακοπή με 8 ματς σε 24 μέρες. Παναγιά βοήθα, δηλαδή!

Στο ίδιο γήπεδο, σε αυτό το «κλουβί» που ο αγωνιστικός χώρος μοιάζει σαν θηλιά στον λαιμό για κάθε ομάδα, πλην της Κηφισιάς που τη βολεύει για να παίξει το παιχνίδι του Αναστασίου με τη σκληρή άμυνα και τις αντεπιθέσεις με αυτό τον «διάολο» τον Τετέι, η ΑΕΚ έχασε δύο βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό. Αυτό συνιστά κέρδος.

Οι «πράσινοι» τα βρήκαν σκούρα στην Καισαριανή, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αν δεις κατοχή και τελικές θα πεις πως ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο, σε κανονική ροή αγώνα, όμως, χθες δεν έβγαλε φάση πλην του σουτ του Τσέριν.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 6 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες, έχει κι αυτό τη σημασία του για την πρωταθληματική ομάδα που έχει φτιάξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το γκολ ήρθε από τον κορυφαίο του γηπέδου, τον Μαντσίνι, στη μοναδική έως εκείνο το σημείο στιγμή που η άμυνα της Κηφισιάς λειτούργησε λάθος και το διώξιμο ήταν έτοιμο γκολ για τον Αργεντινό. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια.

Ακριβώς αυτά τα παιχνίδια θέλουν «killer», δεν προσφέρονται για κάτι άλλο από το «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Ποιος κοιτάζει την εμφάνιση συνολικά, το αποτέλεσμα μετράει. Κι επειδή το αποτέλεσμα μετράει άπαντες, πλην του Γιοβάνοβιτς, θα καταλάβουν τη σημασία της χθεσινής νίκης όταν δουν το πρόγραμμα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Γιοβάνοβιτς το ξέρει και το έχει καταλάβει. Οκτώ παιχνίδια σε 24 μέρες. Μεταξύ αυτών το ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ένας Άρης στο Χαριλάου, ένας (πληγωμένος και πάντα επικίνδυνος) ΟΦΗ στη Λεωφόρο και η Ευρώπη με τη Βιγιαρεάλ να πλησιάζει. Παναγιά βοήθα, δηλαδή.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε το διπλό επί της Κηφισιάς για να πάει χωρίς ζημιές στη διακοπή, να διατηρήσει το +4 και να ηρεμήσει προτού ανέβει τον νέο «Γολγοθά». Το πήρε φτάνοντας τις 6 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες, έχει κι αυτό τη σημασία του για την πρωταθληματική ομάδα που έχει φτιάξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι «πράσινοι» έχουν σβήσει από το μπλοκάκι Αγρίνιο, Γιάννενα, Καισαριανή, Τρίπολη, Λαμία. Στην κούρσα προς τον τίτλο σε αυτόν τον «μαραθώνιο» παίζει μεγάλο ρόλο να βγάζεις χωρίς απώλειες τη λεγόμενη επαρχία. Του έχει μείνει ένας Βόλος, μία Σέρρες, ένα Ηράκλειο και το Περιστέρι, συν τα ντέρμπι του β’ γύρου. Συνεχίζει χωρίς να «πετάει» βαθμούς, παίρνει ψυχολογία, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα που του παρουσιάζονται. Ο Γιοβάνοβιτς σβήνει σαν φυλακισμένος τις μέρες στον τοίχο για να έρθει ο Γενάρης και να πάρει στόπερ. Μέχρι τότε κάθε κράμπα του Γεντβάι είναι μαχαιριά στην καρδιά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News