Παναθηναϊκός AKTOR: Το πάρτι του ΟΑΚΑ κι ο Αταμάν που «φτιάχνει» παίκτες και κόσμο

Δεν είναι ο αντίπαλος, είναι ο τρόπος. Το showtime του Παναθηναϊκού επί της Βαλένθια μεγαλώνει το σερί και γιγαντώνει την αυτοπεποίθηση για την ομάδα του Αταμάν που βγάζει γούστα και κάνει το ΟΑΚΑ να γνωρίζει ξανά πιένες.

Η νέα σεζόν μπήκε με δύο σερί ήττες από τον Ολυμπιακό. Είχε προηγηθεί ένα συναρπαστικό, μεταγραφικά, καλοκαίρι και οι δηλώσεις του Αταμάν για Φάιναλ Φορ που στη συνέχεια αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία.

Αποδομήθηκε γρήγορα η προσπάθεια να γίνει ξανά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο μία κανονική ομάδα, αλλά και ανταγωνιστική. Ο Εργκίν Αταμάν είχε μπροστά του ένα δύσκολο έργο όχι γιατί έπρεπε να χτίσει από την αρχή τους «πράσινους», αλλά διότι δεν είχε τον χρόνο να το κάνει. Αυτό έπρεπε να γίνει μέσω των επίσημων αγώνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Παναθηναϊκός άργησε να πείσει τον κόσμο του. Μπήκε αμήχανα στη νέα χρονιά, απροετοίμαστος. Έφαγε τις «σφαλιάρες» του μέχρι να ορθοποδήσει και να βρει τα πατήματά του. Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις το «γιατρικό» ήταν τα αποτελέσματα: όταν κερδίζεις κερδίζεις και χρόνο για να δουλέψεις.

Φτάσαμε Νοέμβριο, αφού προηγήθηκε η μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού που έπαιξε το δικό της, σημαντικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μία διαδικασία «ρολαρίσματος». Κερδίζει, βάζει αυτοπεποίθηση κάβα για τη συνέχεια, γιγαντώνεται ξανά και δείχνει μέρος των δυνατοτήτων του. Μέχρι και ο Αταμάν επανήλθε με δηλώσεις περί Φάιναλ Φορ. Γιατί αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του.

Το βράδυ της Πέμπτης οι «πράσινοι» κέρδισαν και τη Βαλένθια. Δεν είναι ο αντίπαλος, είναι ο τρόπος. Στο πρόσφατο παρελθόν αυτές οι νίκες ήταν αυτονόητες. Το παρελθόν δεν υπάρχει στην κουβέντα αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός χτίζει κάτι καινούργιο και το μόνο που μπορεί είναι να πατήσει στις ένδοξες στιγμές που τον έκαναν «εξάστερο».

Το ΟΑΚΑ είναι σε αυτές. Για ακόμη ένα βράδυ ήταν η έδρα που χρειάζεται η ομάδα του τριφυλλιού. Ο Αταμάν κερδίζει τον κόσμο, τον έχει «ζεστάνει» για τα καλά, του δίνει το δικαίωμα να ονειρευτεί γιατί απλούστατα τώρα βλέπει την κανονική ομάδα.

Είναι όλα τέλεια; Προφανώς όχι. Τα «νεκρά» διαστήματα παραμένουν, είναι αυτό που πρέπει να φτιάξει ο Τούρκος προπονητής για να πλησιάσει την τελειότητα, το ξέρει, αλλά σε βραδιές σαν αυτές κόντρα στη Βαλένθια με… showtime από νωρίς, όταν χτίζεται η διαφορά τότε «επιτρέπονται» και τα κενά. Θα φτάσουν οι «πράσινοι» στο σημείο που θα έχουν την απαιτούμενη διάρκεια και θα σκορπούν ολοκληρωτικό τρόμο στον αντίπαλο.

Το παιχνίδι με τη Βαλένθια θα ξεχαστεί σύντομα, αυτό που θα μείνει είναι το γεμάτο ΟΑΚΑ και ο κόσμος να αποκτά ξανά την πώρωση με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Κρατήστε και την εικόνα με τους παίκτες να τραγουδούν μαζί με τους φιλάθλους στο φινάλε με μπροστάρη τον Κώστα Σλούκα ο οποίος εκτός της σπουδαίας βραδιάς που έκανε απέναντι στους Ισπανούς, δείχνει πλέον να ανακτά την αγωνιστική του δυναμική και τις ηγετικές του ικανότητες.

ΥΓ: Έβδομη σερί νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αξιοσημείωτο για όσα αναφέραμε παραπάνω περί χρόνου που χρειάζεται ο Αταμάν. Αξιοσημείωτο και για την αυτοπεποίθηση που γιγαντώνεται. Οι «πράσινοι» βγάζουν αίσθημα υπεροχής σε κάθε τους παιχνίδι ακόμα κι αν δεν είναι σε καλή βραδιά (βλέπε το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ).

ΥΓ2: Ο Γκραντ είναι μέσα στις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Περί χρόνου που λέγαμε. Θυμηθείτε την κριτική πριν από λίγο καιρό και πως βγήκε σχεδόν… άχρηστος ένας παίκτης που δεν τον είχαμε δει καλά-καλά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News