Παναθηναϊκός: Είναι αυτό το γ@μώτο που μένει…

Ένα ασανσέρ… συναισθημάτων κι ένας Παναθηναϊκός που συνεχίζει να κάνει λάθη και να βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει την ήττα των «πράσινων» από τη Βιγιαρεάλ.

Ένα deja vu του αγώνα με τον Άρη. Τέτοιο ήταν χθες βράδυ για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Πλήρωσε τα λάθη του, δέχθηκε δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο σε χρονικό σημείο που είχε τον έλεγχο του αγώνα, δέχθηκε το 3-0 με την έναρξη του β’ μέρους, με τη μόνο διαφορά πως, σε αντίθεση με τον αγώνα στο «Βικελίδης», αντέδρασε.

Το 3-2 αφήνει μία πικρή γεύση για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Θα λένε πως άργησε να ξυπνήσει και πως όταν αντέδρασε έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες. Για τη σκληρή πραγματικότητα, όμως, το τώρα δηλαδή, ο Παναθηναϊκός βγάζει μεγάλες αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι που συνεχίζουν να προβληματίζουν.

Καλό είναι να στεκόμαστε στην αντίδραση κι ότι έκανε το 3-0, 3-2 και θα μπορούσε στο φινάλε να το κάνει και 3-3, αλλά σημασία έχει ο… προορισμός. Πώς έφτασε να κυνηγάει το 3-0 και να απειλείται με μία συντριβή αντίστοιχη του Ολυμπιακού στη Γερμανία.

Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς, δέχεται εύκολα γκολ. Από δικά του λάθη, που τον πληγώνουν και τρέχει να τα διορθώσει. Μπροστά είναι μία ομάδα με ποιότητα που αν παίξει σοβαρά και φάσεις θα βγάλει και γκολ θα πετύχει, αλλά την περσινή σιγουριά της άμυνας δεν την έχει.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβασε εφέτος επίπεδο τον Παναθηναϊκό με τις μεταγραφές που έκανε, έφτιαξε μία ομάδα πιο επιθετική, πιο παραγωγική στη δημιουργία φάσεων. Υπάρχουν, όμως, αστερίσκοι που αφορούν το ανασταλτικό κομμάτι και τον τρόπο που αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις.

Με τη Βιγιαρεάλ χθες ήταν μία χαμένη ευκαιρία. Βλέπεις την εικόνα των «πράσινων» στο δεύτερο μέρος, μετά το 3-0 και απορείς. Πώς γίνεται να μην πάρει από αυτό το παιχνίδι έστω ένα βαθμό. Ιδια απορία και μετά τον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με τον Άρη. Πεταμένοι βαθμοί, χαμένες ευκαιρίες.

Θα υπήρχε μεγάλος προβληματισμός και γκρίνια αν δεν βλέπαμε αυτή την εικόνα που έβγαλε χθες η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο μέρος. Αν συνεχιζόταν ο κατήφορος θα ήταν δικαιολογημένη η όποια ανησυχία. Βλέποντας, όμως, τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι αυτό το γαμώτο που μένει σαν επιμύθιο.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κακή συνήθεια να βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Απαιτείται ισορροπία και μεγαλύτερη σοβαρότητα γιατί μόνο έτσι θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα μπει ένα τέλος στο… ασανσέρ συναισθημάτων.

Το καλό είναι ότι η Ευρώπη δεν χάθηκε. Δεν τελείωσαν τα «κανονάκια». Υπάρχει ο «τελικός» με τη Μακάμπι για να συνεχίσει στο Conference League. Υπάρχει, ωστόσο και μία σειρά δύσκολων αγώνων και στο πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ καραδοκεί και ψάχνει τη δική του… ανάσταση στη Λεωφόρο. Ο πρωταρχικός στόχος του τριφυλλιού είναι η επιστροφή στην κορυφή στην Ελλάδα και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν εύλογες ανασφάλειες. Kαι δεν θέλει και πολύ να χάσεις την αυτοπεποίθησή του από αυτό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News