Παναθηναϊκός: Τα «πειράματα» του Τερίμ έβαλαν σε κίνδυνο τον ένα στόχο

Οι επιλογές του Τερίμ και το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο θέτουν σε κίνδυνο το στόχο του κυπέλλου και προσθέτουν έξτρα πίεση στον Παναθηναϊκό σε μία περίοδο με συνεχόμενα ντέρμπι. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Η πειραματική ενδεκάδα από τον Φατίχ Τερίμ θα προκαλούσε έκπληξη μόνο αν ο Τούρκος προπονητής μάς είχε συνηθίσει σε… φυσιολογικές επιλογές. Το γεγονός ότι στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό έβαλε τον Ακαϊντίν φορ, αυτό φτάνει.

Τι έκανε, λοιπόν, στο πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για το κύπελλο; Έριξε Ντραγκόφσκι, Μπακασέτα, Ούγκο και Ακαϊντίν δίδυμο στην άμυνα, έπαιξε χωρίς κλασικό επιθετικό και ρίσκαρε ελπίζοντας πως ακόμα και έτσι οι «πράσινοι» θα βρουν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς του Περιστερίου. Εκεί όπου ο προκάτοχός του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, υπέστη σοκαριστική ήττα στο πρωτάθλημα που αποτέλεσε -και αυτή- κομμάτι στο παζλ της αποχώρησής του το οποίο συμπλήρωνε εδώ και καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος ώστε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή.

Και ο νέος προπονητής, με τα ιδιαίτερα χαρίσματα, αλλά και τις ιδιαίτερες εμμονές του, αυτό που κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης είναι να προσθέσει έξτρα πίεση στην ίδια του την ομάδα που ανάμεσα στα ντέρμπι και τα δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα θα έχει και τον κρίσιμο επαναληπτικό με τον Ατρόμητο με μοναδικό στόχο την πρόκριση.

Διότι, κακά τα ψέματα, αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από τους Περιστεριώτες θα είναι μέγα κάζο και από τα μεγαλύτερα για το «τριφύλλι» στα τελευταία χρόνια της… κανονικότητας.

Ο Τερίμ, λοιπόν, θα μπορούσε να βάλει μία ορθολογική ενδεκάδα, να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει κι έπειτα ας έκανε όσα πειράματα είχε στο κεφάλι του. Πρώτα, όμως, να διασφαλίσει τη νίκη και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς φορ, αλλά ότι έβαλε για πρώτη φορά μαζί αμυντικό δίδυμο δύο νεοφερμένους ποδοσφαιριστές (Ούγκο και Ακαϊντίν) που δεν είχαν παίξει ξανά μαζί με κίνδυνο να τους «κάψει».

Υπάρχει κάτι θετικό από το πατατράκ; Υπάρχει και είναι οι φάσεις που δημιούργησαν οι «πράσινοι», οι ευκαιρίες που έχασαν και οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του πρώτου αγώνα και να μη διαβάζετε τώρα όλα αυτά που μπορεί για κάποιους να είναι κινδυνολογίες και μπούρδες.

Υπάρχει και το θετικό της εμφάνισης Μπακασέτα. Σίγουρα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του τριφυλλιού περίμενε αλλιώς το ντεμπούτο του, ίσως να περίμενε και διαφορετική θέση από αυτή που τον χρησιμοποίησε ο Τερίμ, έδειξε όμως πως μπορεί να δώσει λύσεις στη νέα του ομάδα και να τη ξεκολλάει σε βράδια σαν κι αυτό. Έχει το σουτ και με τα δύο πόδια -είχε δοκάρι στο 10′- βλέπει γήπεδο και έσπαγε πολλές φορές την μπάλα στα δύο «φτερά», έχει την προσωπικότητα για να γίνει game changer. Σε κανονικό Παναθηναϊκό, δηλαδή με κανονική ενδεκάδα όντας πίσω από τον Ιωαννίδη, θα προσφέρει πολλές λύσεις.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός και ο Τερίμ τιμωρήθηκαν, ο Φώτης Ιωαννίδης «κρέμασε» την ομάδα του με το υπεροπτικό στιλ που επέλεξε για να εκτελέσει το πέναλτι, το εύκολο βράδυ που επιθυμούσε ο Τούρκος προπονητής δεν ήρθε ποτέ και τώρα, σε λίγες μέρες μέσα, θα δώσει «τελικούς» για τους στόχους που έχει σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, έπειτα η ρεβάνς στο Περιστέρι και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο. Και ο Τερίμ, που αισθάνεται πασάς στους «πράσινους» και μέχρι τώρα του πήγαιναν όλα καλά, θα δει το σκληρό πρόσωπο του πρωταθλητισμού. Έμπειρος είναι, έχει φάει με το κουτάλι τέτοιες καταστάσεις, αλλά πάντα θα τον βαραίνει η σύγκριση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακόμα κι αν δεν φταίει ο ίδιος που πήρε τη θέση του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News