Παναθηναϊκός: Και γιατί δεν διώχνει τον Τερίμ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος προσέλαβε τον Φατίχ Τερίμ για να κάνει αυτά που δεν έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τι έχει κάνει έως τώρα ο Τούρκος προπονητής;

Προβοκατόρικος τίτλος, ειδικά μετά από ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα που σε ρίχνει από την κορυφή της βαθμολογίας, αλλά δεν έχει περάσει και πολύς καιρός, διάολε. Γιορτές είχαμε, πριν ένα μήνα και κάτι, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος το πήρε πάνω του και έδιωξε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να φέρει τον Φατίχ Τερίμ για να κερδίσει κανά ντέρμπι και να πάρει το πρωτάθλημα.

Από εκείνες τις ραγδαίες εξελίξεις μέχρι σήμερα είναι μία… Θεσσαλονίκη-Αθήνα δρόμος. Με άδεια χέρια επέστρεψαν οι «πράσινοι» από την Τούμπα και έπεσαν στην τρίτη θέση. Και από ντέρμπι, τίποτα. Ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μία πρόκριση στα πέναλτι επί των «ερυθρολεύκων» και ήττα από τον ΠΑΟΚ. Και γιατί, λοιπόν, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν διώχνει τον Τερίμ βάσει της δικής του ποδοσφαιρικής λογικής;

Ούτε ντέρμπι κερδίζει ο Τερίμ ούτε πείθει ο Παναθηναϊκός (του) ούτε στην κορυφή είναι πλέον. Και συνολικά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι θετικό το πρόσημο με τον Τούρκο προπονητή στον πάγκο.

Και το τρομερό ξέρετε ποιο είναι; Σε λίγες μέρες οι «πράσινοι» παίζουν σε δύο παιχνίδια όλη τη χρονιά. Και άντε για να μη μας πείτε υπερβολικούς, παίζουν σίγουρα τη μισή χρονιά. Ατρόμητος για το κύπελλο στο Περιστέρι, Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα στη Λεωφόρο. Δεν θέλει και πολύ για να στραβώσει το πράγμα και ο Παναθηναϊκός να βυθιστεί σε μία συνηθισμένη, εδώ και 14 χρόνια, εσωστρέφεια.

Φυσικά και να ακούσουμε τη δικαιολογία πως ο Τερίμ τώρα ήρθε και χρειάζεται χρόνο και όλα τα συναφή που συνοδεύουν τέτοιες περιπτώσεις. Οκ, αλλά τι είναι αυτό που έχει δείξει ο Παναθηναϊκός με τον Τούρκο προπονητή που να σε γεμίζει με αισιοδοξία και μπορεί να «χτίσει» πάνω σε αυτό;

Η άμυνα παραμένει προβληματική, όλες οι ομάδες του βγάζουν φάσεις. Στα ντέρμπι το αμυντικό τρανζίσιον αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο «αγκάθι», αλλά ο Τερίμ σφυρίζει… τούρκικα. Δύο ίδια γκολ από την ΑΕΚ, το ένα μέτρησε το άλλο όχι, δύο γκολ από τον ΠΑΟΚ, γκολ κι από τον Ολυμπιακό από στημένο, βάλε και ζαμπόν κυρ Στέφανε, καμία «δήλωση» πρωταθλήματος. Μόνο αυτό με την ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη εμφάνιση επί Τερίμ, αλλά και πάλι οι «πράσινοι» την πάτησαν από την άμυνά τους.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός παίζει ένα ποδόσφαιρο που πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτό. Όχι από τον αντίπαλο, αυτό θα ήταν ευλογία αν γινόταν, αλλά από τον ίδιο τον κόσμο. Ένα άτακτο ποδόσφαιρο, με αλλαγές συστημάτων και προσώπων, με… στοιχήματα για το τι θα «κάτσει» στη ροή του παιχνιδιού και σίγουρα ένα ποδόσφαιρο που δεν θα σου φέρει πρωτάθλημα, αλλά μάλλον γκρίνια κι απογοήτευση.

Τόσο τραγικά είναι τα πράγματα δηλαδή; Τραγικά δεν τα λες, περισσότερο ανησυχητικά. Οσο δεν πείθει ο Παναθηναϊκός τόσο θα συγκρίνεται ο Τερίμ με τον Γιοβάνοβιτς. Όσο δεν έρχονται νίκες σε ντέρμπι τόσο θα ζώνουν τα μαύρα φίδια τον κόσμο. Και όσο υπάρχει μία σοβαρότατη εκκρεμότητα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι τόσο θα υπάρχει ο φόβος ότι θα χαθεί ο ένας από τους δύο στόχους. Και φυσικά όσο ο Παναθηναϊκός δεν κινείται στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για έναν καλό επιθετικό που θα βοηθήσει μπροστά, τόσο θα κάνουν άπαντες τον σταυρό τους να είναι καλά ο Ιωαννίδης για να συνεχίσει να σηκώνει ολομόναχος το βάρος μπροστά. Ή το σταυρό του μαρτυρίου.

ΥΓ: «Δεν ξέρω τι συνέβη, ποιος έχει αναμειχθεί στο θέμα των διαιτητών και στέκομαι στο πλευρό τους. Είναι στα χέρια των αρχών για να διαλευκάνουν την υπόθεση. Είναι απίστευτο αυτό που τους συμβαίνει». Ραζβάν Λουτσέσκου, 7 Δεκεμβρίου 2023. «Δεν ξέρω τι κάνουν οι διαιτητές. Θέλουν να καταστρέψουν την ισορροπία του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου». Ραζβάν Λουτσέσκου, 28 Ιανουαρίου 2024.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News