Παναθηναϊκός: Εκτός τόπου και χρόνου ο Τερίμ!

Σε πανικό ο Τερίμ, απόλυτα δική του η ευθύνη για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Φατίχ Τερίμ την πάτησε ακριβώς όπως την πάτησε ο Μεντιλίμπαρ στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Τότε, ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού έριξε δύο φορ στο παιχνίδι κι έστρωσε το δρόμο στον Παναθηναϊκό για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και να πάρει το διπλό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Είκοσι μέρες μετά, ο Τερίμ θέλησε να… αντιγράψει τον Μεντιλίμπαρ και την πάτησε. Είχε τόσο καιρό στη διάθεσή του για να προετοιμάσει την ομάδα του, τους «πέθανε» τους παίκτες στα βίντεο και στην ανάλυση τις τελευταίες μέρες, είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες και -ένας Θεός ή Αλλάχ ξέρει γιατί- φρόντισε να χαλάσει την ίδια του την ομάδα!

Κατέβασε με 4-4-2 τους «πράσινους» έχοντας στο μυαλό του δύο πράγματα: το πρώτο να χαλάσει το μπιλντ απ του ΠΑΟΚ και το δεύτερο να μη δεχθεί φάσεις από τα εξτρέμ, γνωρίζοντας ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος λόγω της επιλογής του. Και στο 1 λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα ήρθε το 0-1 από τον Ντεσπόντοφ για να του δείξει ότι τα είχε κάνει όλα λάθος!

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ, όντως χάλασε τη δημιουργία του αντιπάλου από πίσω και τον δυσκόλεψε στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο Δικέφαλος όσες φορές έβρισκε τον τρόπο να βγει μπροστά ήταν κίνδυνος-θάνατος. Ο Τερίμ κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να κάνει το παιχνίδι… λουκούμι για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Και γεννάται το απλό ερώτημα: τι ακριβώς ανέλυσε τις προηγούμενες μέρες ο Τούρκος προπονητής; Τι ακριβώς είδε από τον ΠΑΟΚ και πήρε απόφαση να κάνει άνω-κάτω την ίδια του την ομάδα… προσφέροντας στο πιάτο τη νίκη στους φιλοξενούμενους;

Είχε δει τον Δικέφαλο στο ανοιχτό γήπεδο; Είχε δει πως παίζει; Είχε εντοπίσει τα δυνατά κι αδύνατα σημεία του; Ποια ήταν ακριβώς η προετοιμασία για ένα «do or die» ματς σαν το κυριακάτικο; Αλήθεια, είχε συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα; Και πότε είχε δοκιμάσει ξανά αυτή την ενδεκάδα με αυτό το σύστημα για να νιώθει τόσο σίγουρος ότι θα λειτουργήσει κόντρα στον ΠΑΟΚ;

Ο Τερίμ απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι ένας προπονητής με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Ακατάλληλος για ομάδα που θέλει σταθερότητα για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Κι αν ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει ως εδώ δεν το οφείλει στον 70χρονο τελικό, αλλά στην ποιότητά των παικτών του και στην τύχη. Ισως και στην αδυναμία των αντιπάλων, όπως για παράδειγμα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου βρήκε… μπόσικους τους «ερυθρόλευκους» και τους «σκότωσε».

Το τρομερό είναι ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ… στο χαλαρό. Χωρίς να κάνει τη σούπερ ντούπερ εμφάνιση. Αποτελεσματικός ήταν στις φάσεις που του παρουσιάστηκαν και μάλιστα θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το διπλό πολύ νωρίτερα κι όχι στο 89′ με το πέναλτι του Σβαμπ.

Τέσσερα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ είχαν προηγηθεί, τα τρία από αυτά με τον Τερίμ στον πάγκο. Δεν υπάρχει, λοιπόν, δικαιολογία για την εικόνα του Παναθηναϊκού την Κυριακή, είναι απόλυτα υπεύθυνος ο Τούρκος προπονητής που όχι μόνο πέταξε στα σκουπίδια τη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά έφερε ξανά την εσωστρέφεια ξενερώνοντας τον κόσμο του.

Πόσο «κρύο-ζέστη» να αντέξουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού; Ασανσέρ είναι η φετινή πορεία των «πράσινων», ένα ρόλερ κόστερ συναισθημάτων. Βλέπουν μία ομάδα που βγάζει τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια και δείχνει ανίκανη να δείξει την αντίδραση που απαιτείται για να κάνεις πρωταθλητισμό. Και μέσα σε όλα οι δηλώσεις του Τερίμ για τη διαιτησία που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου. Δηλώσεις που δείχνουν πανικό, ανασφάλεια και επιτακτική ανάγκη να βρει κάπου αποκούμπι ξέροντας ότι τα έχει κάνει «θάλασσα». Τρικυμία στο μυαλό του!

ΥΓ: Η τελευταία ευκαιρία του Τερίμ είναι την προσεχή Τετάρτη με την ΑΕΚ.

ΥΓ2: Με ενδιαφέρον αναμένουμε την επόμενη έμπνευσή του. Ισως να βάλει ένα στόπερ, τρία «δεκάρια», 5 επιθετικούς και τον Ντραγκόφσκι στα «φτερά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News