Παναθηναϊκός: Ένας Ατζούν και στην τύχη όλα…

Ο Τερίμ το καλοκαίρι θα φύγει κι ο Αλαφούζος θα κληθεί να διαλέξει τον επόμενο, που αυτό από μόνο του είναι τρομακτικό.

Το θέμα είναι ότι ο Φατίχ Τερίμ κρίνεται τώρα αποτυχημένος, μετά το στραπάτσο από τον Άρη και τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ, ενώ αν είχε κάνει ας πούμε νίκη χθες και πήγαινε στο -1 από την κορυφή θα ήταν ένας προπονητής που του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία του χρόνου.

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός για ακόμα μία χρονιά πήγε χωρίς λογική και ο Γιάννης Αλαφούζος γκρέμισε ό,τι χτίστηκε με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο. Δεν θα μπούμε στη λογική αν ο Γιοβάνοβιτς είναι καλύτερος του Τερίμ, αλλά στη λογική ότι ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού πήγε ξανά σε μία αλλοπρόσαλλη απόφαση αλλαγής προπονητή που την κάνει ακόμα πιο αλλοπρόσαλλη το γεγονός ότι αυτός επιλέχθηκε μετά από προτροπή του… Ατζούν. «Αλήθεια; Γίνεται;», ήταν η αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου όταν άκουσε από το στόμα του ζάμπλουτου Τούρκου επιχειρηματία ότι μπορεί να πείσει τον Τερίμ να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Μόνο που αυτή η όμορφη ιστορία, δοσμένη σα ντοκιμαντέρ στο Νέτφλιξ, μπας και πείσουν ότι η επιλογή Τερίμ ήταν ορθή, βυθίστηκε όπως βυθίστηκε ο Παναθηναϊκός σε δύο παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες. Και τώρα φτου κι από την αρχή.

Ο Τερίμ το καλοκαίρι θα φύγει, ο Αλαφούζος θα κληθεί να διαλέξει τον επόμενο, που αυτό από μόνο του το κάνει τρομακτικό και ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει να βρει τον τρόπο για να μη γίνουν 15 τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Και μέσα σε όλα οι «πράσινοι» ζουν έναν διπλό εφιάλτη που εύχονται να μη βγει αληθινός: Πρώτον, να χαθεί το κύπελλο από τον Άρη και η έξοδος στην Ευρώπη και δεύτερον να δουν τον Ολυμπιακό να κάνει φιέστα τίτλου μέσα στη Λεωφόρο στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Ολυμπιακός με δεκάδες μεταγραφές και αλλαγές προπονητών κατάφερε να είναι μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και να διεκδικεί πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό. Ολα αυτά όταν πριν από λίγους μήνες στην κουβέντα έμπαινε το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Ευρώπης.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός, με απόφαση Αλαφούζου (τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν έστειλε τον σοφέρ για να δώσει το… χαρτί απόλυσης) έδιωξε τον προπονητή γιατί δεν ήταν ικανός για πρωταθλητισμό κι έφερε κάποιον που κατάφερε να γεμίσει τον σύλλογο εσωστρέφεια και γκρίνια.

Αποτυχίες υπάρχουν, θα γίνονται, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μόνο που ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο και τόσα χρόνια δεν έχει μάθει από τα λάθη του. Κάτι που τον καθιστά ισχυρογνώμων και ανίκανο να κουμαντάρει ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα «έργα» του.

Η φετινή αποτυχία είναι όλη δικιά του, μία ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου δεν το αλλάζει αυτό, ο Τερίμ αποδείχθηκε λίγος για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι παίκτες φάνηκαν λιγόψυχοι την κρίσιμη στιγμή. Οτιδήποτε άλλο είναι φτηνές δικαιολογίες και να ‘χαμε να λέγαμε και να ‘χαμε να πούμε που λέει κι ο Αυγολέμονος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News