Πλέι οφ: Ένα τρελό πρωτάθλημα, με ένα δίκαιο φινάλε και φιάσκο ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το τέλος ενός πρωταθλήματος και τη δικαιοσύνη που απένειμε την τελευταία αγωνιστική.

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος. Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έμεινε να περιμένει το δώρο του Άρη, ο Ολυμπιακός έφυγε με την ισοπαλία από τη Λεωφόρο κι ο Παναθηναϊκόςμένει εκτός Ευρώπης βάζοντας έξτρα πίεση για τον τελικό με τον Άρη.

Εχουν πολλά να γράψουν για αυτό το πρωτάθλημα οι ιστορικοί του μέλλοντος. Τόσο για την κανονική διάρκεια όσο και για τα πλέι οφ. Σε αυτά ο ΠΑΟΚ μπήκε πρώτος και ο Ολυμπιακός τρίτος. Στο φινάλε δεν διαφοροποιήθηκε κάτι. Ο μεν ΠΑΟΚ έκανε τη μία υπέρβαση μετά την άλλη για να φτάσει στην κατάκτηση, ο δε Ολυμπιακός ήθελε να κάνει την μία υπέρβαση μετά την άλλη, του παρουσιάστηκαν ευκαιρίες, αλλά δεν τα κατάφερε ρίχνοντας το βάρος στην ιστορική του πορεία στην Ευρώπη.

Και τι να πει κανείς για τον Ολυμπιακό όταν μετά τον ιστορικό επαναληπτικό με την Άστον Βίλα πήγε να παίξει τελικό πρωταθλήματος στην Τούμπα; Πώς μπορείς να κατηγορήσεις μία ομάδα που τα έδωσε όλα για να προκριθεί σε ευρωπαϊκό τελικό και παρουσιάστηκε άδεια στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο οποίο αν έπαιρνε το διπλό θα βλέπαμε ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα;

Ο Ολυμπιακός ο οποίος έπαιξε ως όφειλε για την πάρτη του κόντρα στην ΑΕΚ, την έριξε στο καναβάτσο, όπως έριξε και πέρυσι τον Παναθηναϊκό και στο φινάλε της σεζόν κλείδωσε και το ευρωπαϊκό εισιτήριο… ρίχνοντας στα τάρταρα τον Παναθηναϊκό, αφήνοντάς τον πνιγμένο στην εσωστρέφειά του.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πλήρωσε την επιλογή του Αλαφούζου να διώξει τον Γιοβάνοβιτς και να φέρει τον Τερίμ. Κι αν για την απόφασή του να αλλάξει προπονητή οι απόψεις μπορεί να είναι και μοιρασμένος, εκεί που όλοι είναι κάθετοι είναι στην επιλογή του Τερίμ, ο οποίος πήγε να πάρει πρωτάθλημα με τον κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο λες κι έπαιζε… ποδοσφαιράκι στο playstation. Αποδείχθηκε ανεπαρκής και κυρίως αποδείχθηκε λίγος, αφού δεν κράτησε καμία από τις υποσχέσεις του όντας ιδιαίτερα… πολυλογάς όταν ανέλαβε τους «πράσινους».

Ο Άρης προσπάθησε να στερήσει το πρωτάθλημα από τον «αιώνιο» αντίπαλό του και να κάνει «δώρο» στην ΑΕΚ και στον Μελισσανίδη, αλλά δεν τα κατάφερε, λύγισε από την ποιότητα και τη «δίψα» του Δικεφάλου και πλέον επικεντρώνεται στον μεγάλο στόχο του κυπέλλου. Αν το κατακτήσει θα δούμε τη Θεσσαλονίκη να γίνεται… ποδοσφαιρομάνα με πρωταθλητή και κυπελλούχο την ίδια σεζόν!

Στη σούμα, μιλάμε για αποτυχία ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Για τους «πράσινους» ελλοχεύει ο κίνδυνος πατατράκ αν χάσει και το κύπελλο!

Η ΑΕΚ τα έκανε θάλασσα μόνη της (ή, για να το θέσουμε καλύτερα, «πνίγηκε»… στη μαύρη θάλασσα) αν και τα είχε όλα υπέρ της φέτος. Έβγαλε τα μάτια της, ήταν λιγόψυχη στα κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς κι έχασε το πρωτάθλημα με κρότο και με τον Αλμέιδα να είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος.

Για τον ΠΑΟΚ τα είπαμε. Αν υπάρχει μεγαλύτερη τρέλα για έναν οπαδό, την έκανε ο Δικέφαλος. Για να κατακτήσει το πρωτάθλημα έπρεπε να κερδίσει ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Αρη. Το πέτυχε ο αθεόφοβος και πανηγυρίζει έναν τίτλο που προκαλεί μεγαλύτερα συναισθήματα από το αήττητο πρωτάθλημα. Και δικαίως.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News