Παναθηναϊκός: Όποιος ήθελε… τελικό γκουρμέ ας έβλεπε FA Cup

Έτσι μπορούσε, έτσι το πήρε, έτσι γλίτωσε ο Παναθηναϊκός από έναν καταστροφικό επίλογο. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Tελικός σούπα. Λίγες φάσεις, κακό ποδόσφαιρο, πολλά φάουλ, τρεις αποβολές. Ναι, συγγνώμη που ο Παναθηναϊκός δεν έπαθε… Μάντσεστερ Σίτι να μπει στο γήπεδο και να μαγέψει κατακτώντας με άνεση το κύπελλο απέναντι σε μία ομάδα που έχει να κατακτήσει τίτλο από το 1970 και ζούσε γι’ αυτό το ματς.

Πώς πήγε ο Παναθηναϊκός στο Πανθεσσαλικό; Έχοντας χάσει το πρωτάθλημα με οδυνηρές ήττες, με τον Τερίμ να έχει κάνει άνω-κάτω την ομάδα, με τον Κόντη να αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή και το παιχνίδι με τον Άρη να κρίνει τίτλο και Ευρώπη.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι «πράσινοι» έπρεπε να είναι και εντυπωσιακοί, όπως διαβάζουμε κι ακούμε δεξιά κι αριστερά. Γιατί, βλέπετε, όταν είσαι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες, όπως αναφέρει κι ο θυμόσοφος λαός.

Άλλη ομάδα, υπό το βάρος που είχε διαμορφωθεί από όλα όσα προηγήθηκαν, θα είχε λυγίσει. Ο Παναθηναϊκός είχε να παίξει σε 90 λεπτά ολάκερη τη χρονιά του. Βέβαια, έτσι όπως τα έκανε καλά να πάθει, δεν του φταίει κανείς. Η ουσία, όμως, ήταν η νίκη, ακόμα και με… μισό μηδέν. Η ουσία ήταν να κλείσει η σεζόν με το κύπελλο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οποιος δεν αντέχει αυτό το θέαμα, ας δει αγγλικό και γερμανικό κύπελλο. Εκεί σίγουρα θα δει γιορτή του ποδοσφαίρου με γεμάτα γήπεδα και μετακινήσεις οπαδών. Όχι τελικό σαν… μνημόσυνο, με άδειες εξέδρες και τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής να λέει με θράσος ότι η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη.

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στο… 7ο λεπτό των καθυστερήσεων μία καταστροφική χρονιά. Ο Γιάννης Αλαφούζος που βρέθηκε… στα ουράνια από τους παίκτες μπορεί το ίδιο εύκολα να βρεθεί στα… τάρταρα αν συμπληρωθεί, του χρόνου, το 15ο έτος χωρίς πρωτάθλημα.

Η μόνη ευχή των φίλων του Παναθηναϊκού είναι να έμαθε από τα παθήματα και να αφήσει αυτούς που προσέλαβε και πληρώνει να κάνουν τη δουλειά τους κι όχι να ακούει τον κάθε φίλο του να του προτείνει προπονητή.

Η φετινή σεζόν είναι για να γραφτεί βιβλίο. Ο επίλογος, όμως, είναι ίδιος με τον πρόλογο. Για να σωθεί η χρονιά ο Αλαφούζος γύρισε… στην εποχή Γιοβάνοβιτς προσλαμβάνοντας τον Κόντη. Η δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου.

ΥΓ: Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός έπαιξε αυτό που μπορούσε, εντός γηπέδων. Ας δούμε αυτούς που έκαναν τους μάγκες με «ντου» σε γυναίκα διαιτητή και αίσχη στα αποδυτήρια. Αυτούς που άφησαν τον Άρη για ακόμα μία χρονιά χωρίς τίτλο και χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτούς που ανακάλυψαν «διαιτητικά εγκλήματα» και ήθελαν να βγουν κι από πάνω!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News