Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης έπαθε Ρονάλντο, αλλά οι «πράσινοι» μπορούν να πάθουν κάζο

Με άλλη ομάδα έκανε προετοιμασία ο Αλόνσο, άλλη έχει τώρα στα χέρια του και ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα έτοιμος για «do or die» παιχνίδια όπως αυτό με τη Λανς στο ΟΑΚΑ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Αν ο Φώτης Ιωαννίδης δεν έβαζε το εκπληκτικό γκολ που θα κάνει τη Λέστερ και την Σπόρτινγκ Λισαβώνας να τραβάνε τα μαλλιά τους και -πού ξέρετε- μπορεί να τους κάνει να επανέλθουν με πρόταση άνω των 30 εκατομμύριων, ποιες ακριβώς φάσεις για γκολ, καθαρές όχι δήθεν απειλές κατά το δημοσιογραφικό κλισέ, έκανε ο Παναθηναϊκός; Μία: η κεφαλιά του Τσέριν στο πρώτο ημίχρονο λίγο μετά την αποβολή για τη Λανς και λίγο πριν το 2-0.

Αν μείνουμε, ως επιμύθιο, στο τρομερό γκολ του Ιωαννίδη και όχι στη συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού στη Γαλλία, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Και στο τέλος θα χάσουμε και την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός το βράδυ της Πέμπτης και δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερος αν δεν δεχόταν το γκολ μόλις στο 4ο λεπτό. Αλλά όταν δεν είσαι καλός είναι εύλογο να δεχθείς γρήγορο τέρμα, νόμος του ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός γενικώς δείχνει με Γεντβάι και Ινγκασον να έχει βαριά στόπερ που κάνουν εύκολα το λάθος, ειδικά ο πρώτος και αναγκάζει τον δεύτερο πολλές φορές να… παίζει για δύο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα σε καλή κατάσταση τον Τάσο Μπακασέτα και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό, είναι ακόμα ανέτοιμος. Το στοιχείο, αυτό, όμως φαίνεται στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει πλάτος στο παιχνίδι του, να παίζει με τις πτέρυγες και αυτό μόνο οι Τετέ και Πελίστρι θα το κάνουν. Προσωπικά είμαι αντίθετος στην επιλογή του Αλόνσο που έβγαλε τον Βραζιλιάνο κι έβαλε τον Πελίστρι, αντί να βγάλει τον Τζούρισιτς και να παίξει στα φτερά με τους δύο νεοαποκτηθέντες.

Περί Τζούρισιτς ο λόγος, αδυνατώ ακόμα να καταλάβω τον λόγο που παίζει εξτρέμ. Κι αν στην αρχή οι «πράσινοι» δεν είχαν λύσεις και ο Αλόνσο πήγε σε αυτή τη λογική μέχρι να καλυφθούν τα κενά, τώρα ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό γιατί πρωτίστως κάνει κακό στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση, θέλει να δείξει πράγματα, αλλά η λάθος θέση αποτελεί τροχοπέδη.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε γενικώς κόντρα στη Λανς πολλές αγωνιστικές παθογένειες κι ας έπαιζε για μεγάλο διάστημα με παίκτη παραπάνω. Δεν είναι ακόμα μία έτοιμη ομάδα, με άλλη δούλεψε ο Αλόνσο στην προετοιμασία και άλλη έχει τώρα στα χέρια του.

Μέχρι χθες δεν υπήρχε δεύτερο εξτρέμ, ήρθε ο Πελίστρι και μία μέρα μετά μπήκε κι έπαιξε. Η ανάγκη το έκανε αυτό. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Ουρουγουανός έχει πολλά από τα στοιχεία που χρειάζονται οι «πράσινοι» στο παιχνίδι τους (εκρηκτικότητα, ταχύτητα, ντρίμπλα, διείσδυση) και πολλά από αυτά τα έδειξε την Πέμπτη.

Ο Αλόνσο δεν έχει χρόνο και παίζει όλη την Ευρώπη σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός «χτίζεται» και είναι αναγκασμένος να το κάνει μέσω των επίσημων αγώνων. Οι Παναθηναϊκός του Δεκεμβρίου αν έπαιζε τότε με τη Λανς θα ήταν τελείως διαφορετικός. Ο Παναθηναϊκός, όμως, του Αυγούστου, με το ρόστερ τώρα να ολοκληρώνεται και τον δείκτη ετοιμότητας, όσον αφορά στο «δέσιμο» να είναι χαμηλός, είναι ομάδα που μπορεί να πάθει ζημιά.

Και τότε χάνεται η εμπιστοσύνη και η προσδοκία, αρχίζει η αποδόμηση κι άντε μετά να το μαζέψεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News