Παναθηναϊκός: Δεν χρειάζεται να φτάσουν τα Χριστούγεννα για τον Ντιέγκο Αλόνσο

Πέρυσι η (ξαφνική κι ακόμα ανεξήγητη) αλλαγή προπονητή ήρθε τα Χριστούγεννα. Φέτος τα… κάλαντα της απόλυσης δεν αποκλείεται να ηχήσουν νωρίτερα προτού ο Παναθηναϊκός μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος από Οκτώβρη μήνα. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Το δείγμα του Ντιέγκο Αλόνσο και των δυνατοτήτων του το είδαμε στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό έφτανε για να κριθεί ένας προπονητής που όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να δείξει κάτι το αξιοσημείωτο μετά από 6 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, αλλά δεν δείχνει ικανός πλέον να αλλάξει τη μοίρα του Παναθηναϊκού.

Οξύμωρο, βέβαια, το γεγονός πως φέτος που ο Γιάννης Αλαφούζος έριξε ένα σκασμό λεφτά για να φτιάξει ένα πρωταθληματικό ρόστερ -από τα καλύτερα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια- δεν βρήκε έναν προπονητή ανάλογο των δυνατοτήτων της ομάδας και εμπιστεύτηκε την επιλογή ενός προσώπου που στο βιογραφικό του το μοναδικό αξιομνημόνευτο ήταν η θητεία του στην εθνική Ουρουγουάης και η αξιοποίηση του Πελίστρι.

Πλέον ο Αλόνσο «σβήνει» και τα άλλοθι. Δεκτόν, με άλλο ρόστερ ξεκίνησε, με άλλο δούλεψε και φτάσαμε Σεπτέμβρη για να δουλέψει με την κανονική ομάδα, εν μέσω αγώνων, κρίσιμων και απαιτητικών. Τα είπαμε αυτά, αλλά ας θυμηθούμε ότι κάτι ανάλογο έζησε, για παράδειγμα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν είναι ο πρώτος που του συμβαίνει αυτό, δείτε ας πούμε τον Μεντιλίμπαρ ή τον Αλμέιδα, ο οποίος χθες τον «έδωσε κόμπο» χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο. Του έδωσε μπάλα γιατί ήξερε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα ξέρει τι να τη κάνει και το είδαμε το αποτέλεσμα.

Η υπεροχή των «πράσινων» στο δεύτερο ημίχρονο μεγάλη. Άλλη ομάδα σε σχέση με το πρώτο. Τι πήρε, όμως, από το παιχνίδι; Το απόλυτο μηδέν. Φλύαρη κατοχή, με τον Τετέ να προσπαθεί να κάνει τον Πελέ μπας και καταφέρει κάτι και τον Φώτη Ιωαννίδη να παίζει μόνος του όλη την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία δεν κατάφερε να του πάρει ούτε μία καθαρή μονομαχία!

Αναφέρθηκε σε προηγούμενο μπλογκ η απορία: Δεν πούλησε τον Ιωαννίδη για να του κάνει τη ζωή δύσκολη; Πέρυσι χωρίς να έχει τόσο ποιοτικό ρόστερ, ο Έλληνας φορ βοηθήθηκε από τους προπονητές του, ακόμα και από τον αψυχολόγητο Φατίχ Τερίμ. Φέτος με καλύτερους συμπαίκτες, με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, με όλες τις προϋποθέσεις για μία σούπερ χρονιά, είναι αναγκασμένος να βλέπει την ομάδα του σε ένα ποδόσφαιρο αλάνας δίχως καμία επιθετική αξιοποίηση, πόσω μάλλον επιθετικό πλάνο.

Αν είδατε εσείς χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια κάποιο επιθετικό πλάνο από τον προπονητή του Παναθηναϊκού να μου το πείτε και μένα και θα δεχθώ και τα xgoal και ό,τι άλλο προσφέρει η τεχνολογία. Μέχρι που θα βγω στο παράθυρο να το φωνάξω με λατρεία, που λέει και το τραγούδι, ζητώντας συγγνώμη από τον Αλόνσο.

Είναι τρομερό τέλος Σεπτέμβρη και με 6 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός να μοιάζει σε κάθε παιχνίδι με ομάδα που οι παίκτες παίζουν για πρώτη φορά μαζί.

Είναι, επίσης, τρομερό πως με αυτό το ρόστερ ο Παναθηναϊκός οφείλει αυτή τη στιγμή να κοιτάζει τι κάνει ο Άρης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω μετράει back to back νίκες σε ντέρμπι, αν θέλει να μπει τετράδα. Γιατί, σε περίπτωση που το ξεχάσατε, το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί σε πλέι οφ 1-4, άρα πιο σφιχτό μίνι πρωτάθλημα, με λιγότερους αγώνες και μεγάλη πιθανότητα να μείνεις έξω από αυτό αν συνεχιστεί αυτή η -απελπιστική- κατάσταση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News