Παναθηναϊκός: Δεν καταλαβαίνουμε το πλάνο του Αλαφούζου με τον Αλόνσο, γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε

Ο Ντιέγκο Αλόνσο μετράει αντίστροφα, το «διαζύγιο» δεν θα αργήσει να έρθει γιατί έτσι πρέπει κι αυτό είναι το σωστό κι ας βγάζει η «πράσινη» ΠΑΕ προς τα έξω ό,τι θέλει. Η μπάλα έχει χαθεί και ο Ουρουγουανός δεν έχει, πλέον, υποστηρικτές στην ομάδα. Σχολιάζει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Είναι κατόρθωμα να τελειώνει η αγωνιστική με ήττες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού και ο Παναθηναϊκός να είναι 8ος στη βαθμολογία! Αυτή η 8η θέση ακούγεται τρομακτική, αλλά το -5 από τον πρωτοπόρο Άρη δεν την καθιστά, μικρές οι διαφορές στις πρώτες θέσεις, μεγάλο το θρίλερ. Αλήθεια, όμως, μπορούν οι «πράσινοι» να ανατρέψουν την κατάσταση;

Το πρωτάθλημα έχει καταντήσει «δώρο» των αντιπάλων στον Παναθηναϊκό. «Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε», η «απάντηση» του Αλόνσο, σχεδόν κάθε αγωνιστική. Οι αντίπαλοι χάνουν βαθμούς, ουδείς αισθάνεται σίγουρος είτε παίζει εντός είτε εκτός, αλλά ο Παναθηναϊκός τους βγάζει από το άγχος. Έλα μωρέ αδερφάκι μου, παίξτε εσείς μπάλα, φαγωθείτε μεταξύ σας κι εμείς το πολύ-πολύ να παίξουμε για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, μη σας ενοχλούμε.

Ίσως να μην έχουμε καταλάβει ή να μη θέλουμε να καταλάβουμε, για να δανειστούμε τα λόγια του Ουρουγουανού προπονητή μετά την Τσέλσι, αυτό που θέλει να κάνει η ΠΑΕ μαζί του.

Ότι δεν έχει κανέναν πλέον υποστηρικτή μέσα στην ομάδα, είναι δεδομένο. Ότι έχει βγει στην αγορά και ψάχνει προπονητή, επίσης. Η ΠΑΕ διέψευσε με περίσσια γρηγοράδα τα περί λύσης της συνεργασίας με τον Ουρουγουανό παρά το γεγονός πως η πιάτσα «βουίζει». Απ’ όλα έχει ο μπαξές σε ονοματολογία: από Ζαρντίμ και Μαρτίνς μέχρι… Σάρι.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, συνεχίζει να στηρίζει τον Ντιέγκο Αλόνσο. Θα πει ο δικηγόρος του διαβόλου ότι η εμφάνιση την Κυριακή με τον Άρη δεν ήταν απογοητευτική, κάθε άλλο. Τα 70 λεπτά του Παναθηναϊκού είναι τα καλύτερά του εφέτος. Στο τέλος, όμως, τι πήρε; Ένα βαθμό και μπόλικη πίκρα.

Αν ο Γιάννης Αλαφούζος κρίνει τον Ουρουγουανό με βάση τη χθεσινή απόδοση, τότε μένει και του δίνει άλλη μία ευκαιρία. Αμφιβάλλω, όμως, αν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Το πιο πιθανό είναι πως… μένει μέχρι να φύγει. Μέχρι, δηλαδή, να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Το πρόβλημα, πάντως, παραμένει. Δεν είναι μόνο οι απώλειες βαθμών, αλλά ο τρόπος που τις αντιμετωπίζει ο Αλόνσο. Βρίσκεται πάνω σε ένα συννεφάκι, τα βλέπει όλα καλά και θεωρεί πως το μόνο που λείπει από την ομάδα του είναι να έρθουν τα καλά αποτελέσματα. Λες κι αυτά θα έρθουν από μόνα τους, σαν σε Χριστουγεννιάτικο δώρο πριν από την ώρα του, δίχως προσπάθεια και δίχως πλάνο.

Η αλλοπρόσαλλη τακτική του ιδιοκτήτη που άλλες φορές διώχνει προπονητές χωρίς να το πολυσκεφτεί κι άλλες φορές τους στηρίζει μέχρι να δύσει ο ήλιος από την ανατολή, συνεχίζεται. Στο ίδιο έργο θεατές και το ερώτημα συνεχίζει να πλανάται: τι βλέπει στον Αλόνσο που δεν βλέπουμε εμείς;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News