ΑΕΚ: Πρέπει να διώξει το φόβο από την ομάδα ο Μιλόγεβιτς

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε την πρεμιέρα των ΑΕΚ-Μιλόγεβιτς και καταθέτει τα πρώτα συμπεράσματα.

Από νωρίς στα βάσανα. Πριν καν καταλάβουμε καλά-καλά, πως τελείωσε η προηγούμενη σεζόν, ξεκίνημα στην καινούργια. Λογικό, δεδομένου πως υπάρχουν ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στα τέλη του Ιουλίου. Αν και κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να ήταν επιβεβλημένο έτσι κι αλλιώς, από τη στιγμή που η ΑΕΚ καλείται το προσεχές διάστημα να κάνει, ότι δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά την περυσινή περίοδο.

Ποιο είναι αυτό; Να γίνει πραγματική ομάδα, που θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει. Ο Μιλόγεβιτς έχει πάρα πολλή δουλειά σε αγωνιστικό επίπεδο και νομίζω πως το ρόστερ με το οποίο ταξίδεψε για το Πήλιο είναι ενδεικτικό των αναγκών που έχει η ΑΕΚ. Με εξαίρεση τον Στάνκοβιτς, που αποτελεί την πιο σημαντική μεταγραφή μέχρι τώρα της ΑΕΚ για το καλοκαίρι, δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα νέο πρόσωπο που να δείχνει, ότι κάτι αλλάζει πραγματικά.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο Μιλόγεβιτς είναι να διώξει το φόβο πάνω από την ΑΕΚ

Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις αρκετές απουσίες που υπάρχουν λόγω των εθνικών ομάδων, τότε στο Πήλιο επί της ουσίας θα είναι ένα προπαρασκευαστικό στάδιο, απλά για να προσμετρήσει κάποιες δυνατότητες παικτών ο προπονητής και να δει, κατά πόσον στη διάρκεια της σεζόν ενδεχομένως θα μπορούν να του δώσουν κάποιες λύσεις. Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ όμως, και νομίζω πως το κατάλαβε πάρα πολύ καλά και το εκστόμισε από την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, είναι να διώξει το φόβο πάνω από την ΑΕΚ.

Οπως και να το δει κάποιος, έστω και αν στην πορεία υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα και αλλαγές, η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έβγαζε έντονη φοβικότητα απέναντι σε κάθε σημαντικό αντίπαλό της εντός συνόρων. Δεν είναι τυχαίο που έχει ξεχάσει σχεδόν, από πότε έχει να νικήσει τον Ολυμπιακό, ζορίζεται πάρα πολύ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τα έχει βρει σκούρα ακόμα και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και αυτόν τον Παναθηναϊκό των ειδικών συνθηκών της εποχής Αλαφούζου.

Η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξει πολύ και η αλλαγή θα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από το πνευματικό κομμάτι. Ο Μιλόγεβιτς ήταν ξεκάθαρος προς τους παίκτες του και είναι ενδεικτικό, πώς και κατά την πρώτη του ομιλία, αυτό το οποίο κατέστησε σαφές είναι πως δεν τον νοιάζουν τα λάθη, αλλά η αντίδραση που θα έχουν οι παίκτες του έπειτα. Αυτό σημαίνει, ότι θέλει να δουλέψει μαζί τους, επιθυμεί να βρει αγωνιστικά τις λύσεις που χρειάζονται, αλλά πρώτα θέλει να τους εμφυσήσει αυτοπεποίθηση.

Προτού η ΑΕΚ παίξει ξανά μπαλάρα, πρέπει να μάθει να παίρνει αποτελέσματα

Ο Μιλόγεβιτς γνωρίζει, ότι καλείται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές. Ο Σέρβος τεχνικός κατά την παρουσίασή του, έδειξε πως ξέρει καλά να χειρίζεται το λόγο. Ετσι, είπε πολλά, χωρίς να πει σχεδόν τίποτα. Αυτό που αποτελεί μία σημαντική αναφορά πάντως και μας δείχνει πολλά για τη συνέχεια είναι πως δεν ψάχτηκε σε δικαιολογίες για μπάτζετ, όπως έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν οι προκάτοχοί του στον πάγκο της ΑΕΚ.

Έδειξε εμπιστοσύνη στον εαυτό και στη δουλειά του και δείχνει να πιστεύει, ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ και να την κάνει μία ομάδα που θα μπορεί πραγματικά να διεκδικεί τίτλους και να παίρνει αποτελέσματα. Αυτό έρχεται και ως απάντηση στις συζητήσεις που γίνονται κατά καιρούς αναφορικά με την εικόνα της ΑΕΚ. Διότι, είναι θεμιτό να θέλει κάποιος να δει την ΑΕΚ να παίζει ξανά μπαλάρα και να διαλύει τους αντιπάλους της, αλλά πρωτίστως θα πρέπει αυτή η ομάδα να σταθεί στα πόδια της, να δυναμώσει και να μπορεί να παίρνει αποτελέσματα.

Οταν το καταφέρει αυτό και παράλληλα ενισχυθεί με παίκτες κλάσης και προσωπικότητάς, τότε θα μπορεί να κάνει να παίζει και θεαματικό ποδόσφαιρο και να ικανοποιεί κάθε θεατή της σε όλα τα επίπεδα. Αλλά ο δρόμος είναι ανηφορικός. Η ΑΕΚ έχει πολλά να κάνει, ωσότου φτάσει η στιγμή να μπει ξανά στο παιχνίδι. Αν χαλαρώσει και πιστέψει, πως όσα έγιναν πέρυσι ήταν συμπτωματικά, είναι δεδομένο πως θα βρεθεί ξανά μπροστά στο ίδιο πρόβλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News