ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Καιρός να πάει παρακάτω η ΑΕΚ!

ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης δεν μπορεί να βγάλει το κάρο από τη λάσπη και δεν υπάρχουν αδιέξοδα στο ποδόσφαιρο

Ο δρόμος που οδηγεί προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

Η ΑΕΚ επέλεξε τον φέρελπι Γιαννίκη πιστεύοντας πως θα μπορούσε να εφαρμόσει τις ιδέες του, να βγάλει φρεσκάδα και ενθουσιασμό στο παιχνίδι της ομάδας. Το πράγμα δεν πάει και όποιος δεν το βλέπει απλά εθελοτυφλεί. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα, αλλά χρειάζεται έναν προπονητή που θα δίνει λύσεις και ο Γιαννίκης δεν.

Πήγε σε ένα ματς όπου η ΑΕΚ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και έπαιξε με τρία διαφορετικά συστήματα. Τα περισσότερα δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ ξανά, αν και εδώ και πολύ καιρό φωνάζουμε πολλοί που παρακολουθούμε την πορεία της ομάδας, πως θα έπρεπε να είχε βρει διαφορετικούς τρόπους να αξιοποιήσει το υλικό που έχει και να βρει λύσεις. Καταστάσεις που παραπέμπουν σε επικίνδυνες ποδοσφαιρικές μαγειρικές και ωθούν την ΑΕΚ σε πορεία μαρασμού.

Θεία δίκη για την ΑΕΚ και την ακατανόητη επιλογή Γιαννίκη

Οσα συνέβησαν στο φινάλε αποτελούν θεία ποδοσφαιρική δίκη. Σε μια στιγμή που η ΑΕΚ έχει κλείσει τον Αρη στα καρέ του, του έχει προκαλέσει πανικό και έχει τη δυνατότητα να σκοράρει και να πάρει ακόμα και τη νίκη, ο Γιαννίκης κάνει το ακατανόητο. Βγάζει τον υποτιθέμενο δεξί μπακ χαφ Λιβάι και βάζει τον Βράνιες. Μέχρι να δώσουν εντολή στον Τάνκοβιτς να πάει δεξιά, ο Ματέο σκόραρε. Φινίτο λα μούζικα.

Το πράγμα δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Ετσι όπως είναι τα πράγματα, η ΑΕΚ όχι απλά δεν μπορεί να διεκδικήσει υψηλούς στόχους, αλλά κινδυνεύει να χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι φανερό, πως εάν δεν γίνουν άμεσα κινήσεις που θα συμμαζέψουν την κατάσταση, το καράβι πάει στα βράχια. Η ΑΕΚ θα χάσει ακόμα και τα πλέι οφ, μπορεί να υποθηκεύσει ακόμα και τη χρονιά που φαινόταν πως θα ζει τις πιο λαμπρές στιγμές της με την είσοδο στο γήπεδο.

Καμία βελτίωση με Γιαννίκη, αμείλικτος ο χρόνος για την ΑΕΚ

Τόσο καιρό με τον Γιαννίκη στον πάγκο, θέλω να δω, αλλά δεν διακρίνω την παραμικρή βελτίωση. Το θέμα είναι πως ο χρόνος είναι αμείλικτός. Κάποτε και με τον Μοράις στον πάγκο, όλοι έλεγαν για το εκπληκτικό επίπεδο γνώσεων και δουλειάς που είχε. Στην πράξη ωστόσο, η ΑΕΚ παραλίγο να μπει σε φάση να αποφύγει τον υποβιβασμό. Φέτος επιχειρεί με νεόκοπο εκτελεστικό διευθυντή, πρωτάρη τεχνικό διευθυντή και άπειρο προπονητή να κάνει όσα δουλεύουν οι άλλοι επί χρόνια.

Δεν πάει μακριά η βαλίτσα. Είναι φανερό και είναι απλά θέμα χρόνου να έρθουν οι εξελίξεις. Η ΑΕΚ παίζει την Τετάρτη τον τελευταίο ουσιαστικό στόχο που της έχει μείνει. Ηδη, έχει απαξιώσει σχεδόν το σύνολο των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν και πάει να πετάξει τελείως στα σκουπίδια την τρέχουσα σεζόν. Αν δεν το πάρουν άμεσα απόφαση, σε λίγο θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Και ας κάνει μαγικά ο Αραούχο και ας κατεβάζει ρολά ο Τσιντώτας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News