ΑΕΚ: Σκορποχώρι που διαχειρίζεται ο μαθητευόμενος μάγος που επέλεξαν

Κάθε φορά, μπαίνεις και πιο βαθιά στο βούρκο. Η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και καιρό σε κινούμενη άμμο και κάθε βήμα που κάνει, την σπρώχνει ολοένα και πιο βαθιά στην ασφυξία.

Δεν ανήκω σε αυτούς που είχαν αυταπάτες και ζούσαν σε ψευδαισθήσεις έπειτα από μια συγκυριακή νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Κι όμως, υπήρξαν στελέχη της ΑΕΚ που τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα και να βγάλουν γλώσσα, επειδή πίστεψαν πως έκαναν κάτι σημαντικό σε εκείνο το ματς. Κούνια που τους κούναγε.

Το κακό είναι πως σε αυτήν την κούνια είμαστε πάνω όλοι. Και όσοι βλέπουμε την αδυσώπητα σκληρή πραγματικότητα εδώ και καιρό και εκείνοι που προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο και να δουν κάτι καλό μέσα στο μπάχαλο που λέγεται ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ. Η εικόνα της Λεωφόρου είναι μια τρανή επιβεβαίωση για το σκορποχώρι που δημιούργησαν σκορπώντας εκατομμύρια οι εγκέφαλοι της ΠΑΕ, που δόθηκε να διαχειριστεί ένας μαθητευόμενος μάγος από τη σχολή της Κολωνίας.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, δείχνει ομάδα καρικατούρα

Δεν υπάρχουν και πολλά για να σταθείς στο παιχνίδι. Μου έλεγε ένας φίλος, πως υπήρξε πάλι ένα λάθος, μια σειρά κακών αντιδράσεων και ήρθε η κατάρρευση. Μου είπε επίσης, πως οι τελικές εν τέλει ήταν οι ίδιες για τις δύο ομάδες. So what που λένε και στο χωριό μου; Ποιος τους εμπόδισε να σκοράρουν, ποιος του δυσκόλεψε να μην ανοίγουν με την καρδιά ενός μαρουλιού και να δέχονται γκολ από τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Ξέρετε, κάποια στιγμή, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Η ανικανότητα της ΑΕΚ, οι τεράστιες αδυναμίες της είναι προφανείς. Ο περίεργος από την Κολωνία, ο ομογενής ντε, δεν έχει βελτιώσει σε τίποτα και στο παραμικρό αυτήν την ομάδα. Η ΑΕΚ παραμένει η ίδια καρικατούρα που είδαμε από το ξεκίνημα της σεζόν. Μια ομάδα που αποτελείται από σύνολο κάποιων καλών και κάποιων μέτριων παικτών, στήθηκε στην τύχη και δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Θα πείτε, πως αυτές οι διαπιστώσεις ήταν δεδομένες και πριν το νέο ξεφτιλίκι της Λεωφόρου. Πως δεν χρειαζόταν η ΑΕΚ να «αναστήσει» ακόμα και τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου για να διαπιστωθεί το χάλι της. Συνειδητοποιεί κανείς, πως ακόμα και στα «πέτρινα» χρόνια του Παναθηναϊκού, μπόρεσε να πάρει τεράστιες νίκες επί της ΑΕΚ, που θεωρητικά ζει καλές ημέρες; Ή μήπως δεν ζει πια και πρέπει να το δούμε τελείως αλλιώς το πράγμα;

Οι μούτσοι και οι καπεταναίοι

Το πρόβλημα είναι πως εδώ και καιρό, στην ΑΕΚ ζουν σε μια νιρβάνα που δεν θέλουν να τους χαλά κανείς τη ζαχαρένια. Κρύβονται πίσω από συμπτωματικά αποτελέσματα, από ένα κάρο δικαιολογίες, ψάχνουν πάντα πως φταίει κάποιος άλλος, μια ανώτερη δύναμη, για το κουλουβάχατο που εμφανίζεται μέσα στο γήπεδο. Και το χειρότερο είναι πως ακόμα κανείς από όλους αυτούς, δεν έχει κόψει δρόμο από την ΑΕΚ. Απλά ψάχνουν την ευκαιρία τους, μια νικούλα επί του ΠΑΣ ακόμα, για να γαντζωθούν ακόμα πιο βαθιά.

Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ είναι σε βαθιά αρρωστημένη κατάσταση. Μια ομάδα που έχει χάσει τον μπούσουλα και τη λογική. Μια ομάδα που πηγαίνει στο άγνωστο, δίχως να έχει καν για βάρκα την ελπίδα. Οι μούτσοι δεν γίνονται καπεταναίοι, όσο και αν τους βάλεις μέσα σε όμορφα σακάκια και πλούσιους τίτλους. Δεν πάει άλλο η κατάσταση και ο Μελισσανίδης οφείλει να βρει λύση άμεσα. Οχι σε ένα μήνα, όχι στο τέλος της σεζόν, αλλά τώρα.

Εχει και πιο χαμηλά για την ΑΕΚ

Ειδάλλως, έχει ακόμα και άλλο πάτο το βαρέλι. Πρόκειται να δούμε ακόμα 12 ματς. Εξ αυτών, υπάρχουν τουλάχιστον εννιά που θα γίνουν με ομάδες άνω του μέσου όρου. Με ομάδες που όταν τις αντιμετωπίζει αυτή η ΑΕΚ – που προφανώς και δεν είναι κανονική ΑΕΚ – παθαίνει ίλιγγο και χάνει τα αυγά και τα πασχάλια. Αν πιστεύουν πως τα χειρότερα πέρασαν, να ενημερώσω πως τα χειρότερα είναι μπροστά.

Εάν μάλιστα συνδυαστεί με άλλες ακραίες καταστάσεις που βιώνει η ΑΕΚ, μόνο για ένα πράγμα είμαι απόλυτα βέβαιος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μια μέρα ακόμα αυτή η παρωδία. Προσβάλει την ΑΕΚ, όλον τον κόσμο της, όλους όσους ασχολούμαστε μαζί της. Και δεν μπορεί να πάει μακριά, αν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις. Τελεία και παύλα. Κάθε μέρα που περνά, ρίχνει ακόμα πιο βαθιά στον γκρεμό της ανυποληψίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News