ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΙΑΣ: Με τη Ρέιντζερς ο Ολυμπιακός δεν θα είναι φαβορί!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για το δύσβατο μονοπάτι των πρωταθλητών Ελλάδος προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο περνά από Σόφια και (πιθανότατα) Γλασκώβη

Ακόμη δεν πέρασε τη Λουντογκόρετς και σκεφτόμαστε τη Ρέιντζερς; Η κλήρωση των πλεϊ οφ έγινε και ο Ολυμπιακός ήδη γνωρίζει ποιον θα αντιμετωπίσει αν αποκλείσει την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας.

Θα είναι η Ρέιντζερς του Τζέραρντ; Λογικά, ναι. Είναι καλύτερη ομάδα από τη Μάλμε. Ο Ολυμπιακός έπεσε στον χειρότερο δυνατό αντίπαλο. Χωρίς δόση υπερβολής. Έχει βρει τα πατήματά της και έχει πια τη σφραγίδα του  θρυλικού άσου της Λίβερπουλ. Μια χαρά ομάδα. Έφτασε πέρυσι ως τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ (όπως ο Ολυμπιακός) όπου αποκλείστηκε από τη Σλάβια. Έχει ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, έχει ορθοποδήσει και έδωσε τέλος στο σερί της Σέλτικ.

Πήρε τον τίτλο έπειτα από δέκα χρόνια στην Σκωτία και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που τη δεκαετία του ’90 γνώρισε πολλούς και αναπάντεχους αποκλεισμούς (π.χ. από την ΑΕΚ το 1994).

Σοβαρή, μετρημένη, σκληρή και με χαρακτήρα η Ρέιντζερς σίγουρα θα δυσκολευθεί απέναντι στη Μάλμε, αλλά θα περάσει. Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος. Το ταξίδι για τα αστέρια περνάει από Βουλγαρία και μετά από Γλασκώβη. Υψηλότατα εμπόδια. Για να μπει στους ομίλους θα του βγει η ψυχή. Πρόπερσι είχε επίσης δύσκολο έργο ως δευτεραθλητής με Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ, αλλά τώρα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

Τη Νέφτσι την καθάρισε άνετα, αλλά πρώτα η Λουντογκόρετς και μετά (μάλλον) η Ρέιντζερς κάνουν ζόρικα τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση και ο Τζέραρντ δεν ήθελε τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είναι όνομα καλό στην Ευρώπη. Έχουν σερί προκρίσεις στα προκριματικά και δεν αρέσει σε κανέναν να τους έχουν αντίπαλο. Η ρεβάνς στο Φάληρο τρομάζει. Ας φτάσει όμως πρώτα εκεί ο Ολυμπιακός και βλέπουμε.

Σε κάθε περίπτωση προφανώς έχει γίνει αντιληπτό σε όλους το πόσο δύσκολο είναι να μπεις σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που πριν από μια πενταετία ήταν αυτονόητο τώρα πια είναι μια απίστευτα δύσκολη διαδικασία. Να περάσεις τρεις πρωταθλητές και μάλιστα όχι του πεταμού είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη αποστολή. Τα λεφτά που παίζονται είναι πολλά, αλλά και η πιθανότητα αποτυχίας πιέζει αφάνταστα. Η διαχείριση ενός αποκλεισμού σε αυτή τη φάση μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη. Σε όλα τα επίπεδα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News