ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΙΑΣ: Ο Κουντέ για τον Ολυμπιακό είναι “λιοντάρι” και όχι “σκύλος”

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τον Κουντέ, το πως ήρθε στην Ελλάδα, το υπέρ και τα κατά και κάνει τα πράγματα ξεκάθαρα για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς

O Oλυμπιακός αθόρυβα, αλλά εντυπωσιακά συνεχίζει τις μεταγραφές του. Σε ένα μήνα έχει το πρώτο επίσημο ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φαίνεται ότι και πάλι είναι πιο μπροστά από όλους. Πήρε Τικίνιο για να πλαισιώσει Ελ Αραμπί και Χασάν. Τριάδα φωτιά στην επίθεση.

Δεύτερος έρχεται ο Κουντέ. Μεταγραφή μεγάλη για τα χαφ. Από καλή γερμανική ομάδα (Μαϊντς) με μεταγραφή. Δεν έρχονται έτσι εύκολα παίκτες από την Μπουντεσλίγκα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός όμως έχει αλλάξει επίπεδο. Το βασικό όμως ερώτημα για σήμερα είναι το ποιος είναι ο Κουντέ και τι μπορεί να προσφέρει.

Που θα παίζει; Προφανώς στη μεσαία γραμμή. Είναι οκτάρι, όχι Εμβιλά. Μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ, αλλά το έχει πιο πολύ στην οργάνωση και στην επίθεση. Ας πούμε ότι είναι ο αντι-Καμαρά. Δεν αποκλείεται να φύγει ο τελευταίος οπότε ο Ολυμπιακός ήθελε να είναι έτοιμος με λύση ποιότητας.

Και πως ήρθε ένας τόσο καλός παίκτης όπως ο Κουντέ στην Ελλάδα; Ο τραυματισμός του έχει παίξει τον ρόλο του. Αν ήταν φουλ βασικός όλη τη χρονιά είναι λογικό η Μαϊντς να μην τον έδινε ή να ζητούμε διψήφιο νούμερο για να τον δώσει. Δεν γίνονται έτσι εύκολα τέτοιες μεταγραφές.

Τον έχει επηρεάσει ο τραυματισμός του; Αυτό θα το δούμε στο γήπεδο. Οι προδιαγραφές του είναι εξαιρετικές. Το που και πως θα τον χρησιμοποιήσει ο Μαρτίνς είναι το ζητούμενο. Σε ποια θέση θα παίξει; Ποιος θα μείνει έξω; Ποιο σύστημα θα παίξει φέτος ο Ολυμπιακός;

Ο Κουντέ μπορεί να παίξει και σε 4-4-2 και σε 4-3-3. Ακόμη είναι πολύ νωρίς. Ο Ολυμπιακός θα αλλάξει. Κάποιοι θα αποχωρήσουν. Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά. Το πιθανότερο είναι ότι η ομάδα που πάει σε Μπακού ή Τίφλιδα στα τέλη Ιουλίου δεν θα έχει παρά ελάχιστη σχέση με εκείνη που θα αγωνισθεί στα τέλη Αυγούστου στη σέντρα του νέου πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι βαδίζει εκ του ασφαλούς. Η απόκτηση του Κουντέ, μετά από εκείνη του Τικίνιο, αυτό δείχνει. Σε κάθε περίπτωση είναι βασικό το τι ζητάς από κάθε παίκτη.

Για παράδειγμα ο Κουντέ είναι πιο πολύ οργανωτής παρά «σκύλος». Μπορεί να χάσει τη θέση του στο γήπεδο στην προσπάθειά του να βγάλει την ομάδα μπροστά. Ο Τικίνιο δεν είναι Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός θα έχει την ίδια λογική με πέρυσι, αλλά θα αλλάξει.

Το τέλειο δεν το βρίσκεις πουθενά. Εχει κάνει καλή αρχή, αλλά για το τελικό ρόστερ και τι ομάδα θα δούμε μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά. Ποιότητα θα έχει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News