Super League: Προεδρικός θώκος – Ιδού η Ρόδος και ιδού το πήδημα για τον Αλαφούζο

Η πρώτη εμφάνιση του Αλέξη Κούγια στην ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στην Super League ήταν καταιγιστική και τα βέλη του στράφηκαν κυρίως προς τον Γιάννη Αλαφούζο

Ξεκινώ αυτό το σημείωμα με τη δήλωση ότι επιχειρώ μία ερμηνεία των όσων είπε ο Αλέξης Κούγιας στην πρώτη εμφάνιση ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στην Super League. Ήταν μία καταιγιστική εμφάνιση, όπως έγραψε και η Sportday με τον τίτλο «Τυφώνας», αλλά δεν γράφω αυτό το σημείωμα για να επαναλάβω τα όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως κατά τη δική μου εκτίμηση τα βέλη του Αλέξη Κούγια στράφηκαν κυρίως εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο κορυφαίος ποινικολόγος της χώρας μας είπε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές για νέο πρόεδρο στην Λίγκα και πως θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να είναι ένας εκ των ιδιοκτητών ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας; Τα εξής:

«Ο κ. Μαρινάκης έφερε πρωτοφανή ποσά στον συνεταιρισμό ως χορηγίες, ενώ έβαλε λεφτά στα ταμεία των ΠΑΕ περιορίζοντας το χαράτσι της ΕΠΟ προς το συμφέρον των ομάδων. Ποιος θα είναι τώρα ο Προέδρος; Θα είναι ένας από τους Προέδρους των άλλων τριών για να πάρουν την ευθύνη ή ένα κολλητήρι χωρίς ήθος όπως ο Μπαλτάκος».

Για να δούμε τι ισχύει. Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να αναλάβει; Εκ της πραγματικότητας όχι. Είναι εξαφανισμένος στο Ροστόφ και μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ όταν κάνει τηλεδιασκέψεις με τους συνεργάτες του. Πάμε στο Δημήτρη Μελισσανίδη. Δεν το έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν. Αντίθετα προώθησε στη θέση του προέδρου της Λίγκας το Μηνά Λυσσάνδρου. Την πρακτική αυτή είχε ακολουθήσει και ο Γιάννης Αλαφούζος με το Λεωνίδα Μπουτσικάρη.

Γιατί, λοιπόν, τα βέλη στρέφονται προς τον Αλαφούζο; Εδώ θα δικαιολογήσω και τον τίτλο που έχω σε αυτό το σημείωμα. Τα βέλη στρέφονται σε αυτόν γιατί η δική του μεταστροφή, η όψιμη συμμαχία με τους Μελισσανίδη, Σαββίδη οδήγησε στην αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τον προεδρικό θώκο της Λίγκας. Αν ο Αλαφούζος πιστεύει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα με άλλον πρόεδρο, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την έρευνα που γίνεται για παράνομο στοιχηματισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για στημένα παιχνίδια. Έκανε και πρόταση, την εξής:

«Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι για αυτή την τεράστια για το ποδόσφαιρο υπόθεση. Ο Ολυμπιακός προτείνει να παραστεί η Super League προς υποστήριξη κατηγορίας σε αυτή την υπόθεση και όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να πάρουν θέση για να δει ο κόσμος ποιος θέλει την πραγματική κάθαρση του ποδοσφαίρου».

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει καταθέσει στον εισαγγελέα γι’ αυτό το θέμα. Τα δικά του μέσα ενημέρωσης το σήκωσαν ψηλά. Συνεπώς ως πρόεδρος της Λίγκας θα μπορούσε να συμβάλλει καλύτερα. Και φυσικά μετά θα δούμε αν μπορεί να φέρει στην Super League τα χρήματα που έφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News