Εθνική ομάδα: Ευτυχώς ο Γκαγκάτσης μας άκουσε και έκλεισε προπονητή, τον Γιοβάνοβιτς

Γιοβάνοβιτς
eurokinisi

Ο επικείμενος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, συμφώνησε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που θα αποτελέσει τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. Γράφει ο Παντελής Περιβολάρης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εδώ σε αυτό το βήμα είχαμε γράψει ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης, αφού είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, πρέπει να κλείσει προπονητή εδώ και τώρα και να μην αφήσει το θέμα να σέρνεται για μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ και να ψάχνει το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Αυγουστιάτικα.

Ευτυχώς μας άκουσε. Όχι μόνο εμάς, αλλά όσους είχαν την ίδια άποψη. Ο Μάκης Γκαγκάτσης κέρδισε χρόνο. Κατ’ αρχάς πήρε αυτόν που ήθελε. Ναι, υπήρχε επαφή με τον Γιοβάνοβιτς από πριν, αλλά για σκεφτείτε να ερχόταν μία ομάδα, για παράδειγμα από την Αραβία, όπου ο Σέρβος τεχνικός έχει καλό όνομα και του έδινε ένα σκασμό λεφτά. Θα έμενε με τις επαφές στο χέρι, αφού θα είχαν πέσει τα χρήματα στο τραπέζι.

Δεύτερον ο Γιοβάνοβιτς μπορεί πλέον να ασχοληθεί με την αξιολόγηση του ρόστερ που έχει. Θα δει όλα τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο Nations League, στα προκριματικά του Euro, στα μπαράζ, τα τελευταία φιλικά, δηλαδή, όλη την πορεία με τον Γκουστάβο Πογέτ. Θα μπορέσει να μιλήσει με τους παίκτες, έναν προς έναν, είτε από κοντά, είτε τηλεφωνικά, θα δει φιλικά προετοιμασίας των ομάδων που παίζουν οι διεθνείς μας και τα πρώτα ευρωπαϊκά επίσημα. Συνεπώς στα τέλη του Αυγούστου θα είναι πανέτοιμος για τις κλήσεις και για το πώς θα προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές ενόψει του επόμενου Nations League. Για φανταστείτε η ΕΠΟ να έκλεινε προπονητή τον Αύγουστο και όλη αυτή η δουλειά να έπρεπε να γίνει τον Αύγουστο; Τίποτα δεν θα γινόταν όπως πρέπει.

Αφού, λοιπόν, λύθηκε αυτό το θέμα ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει να λύσει ακόμα δύο θέματα, πολύ σημαντικά:

1.Τι θα γίνει με το προπονητήριο. Δεν γίνεται η Εθνική ομάδα να είναι τσιγγάνα όπως ήταν πριν από την εποχή Ρεχάγκελ, πριν από την εποχή του Βασίλη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ και μετά από 20 χρόνια να γυρίσαμε στο μηδέν. Πότε η προπόνηση γινόταν στη Ριζούπολη, πότε στη Νέα Σμύρνη, πότε στο προπονητήριο του Ατρομήτου. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Ο Γκαγκάτσης πρέπει να βρει μία μόνιμη λύση μέχρι να φτιαχτεί το προπονητήριο της Εθνικής. Και επειδή το δεύτερο δεν είναι απλά διαδικασία, πρέπει να ξεκινήσει από το πρώτο.

2.Θα έχει έδρα την Αγιά Σοφιά η Εθνική ή θα έχει το Γ. Καραϊσκάκης; Και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να απαντήσει σύντομα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ γιατί και η ατμόσφαιρα γύρω από μία ομάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Με άλλα λόγια δεν πρέπει να υπάρχουν γκρίνιες που καταστρέφουν τις ομάδες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News