Βαγγέλης Μαρινάκης: Κέρδισε γιατί ήδη είναι ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της Super League

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Θέλω μόνο νίκες - Έχω τον Ολυμπιακό, την μεγαλύτερη ελληνική ομάδα»

Ο Παντελής Περιβολάρης απαντά στο ερώτημα πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κέρδισε μία συμμαχία του Αλαφούζου, της ΑΕΚ, τον “δορυφόρων” της και της Κυβέρνησης και επιστρέφει στην ηγεσία της Λίγκας λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του.

Αναρωτιούνται διάφοροι γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης κέρδισε τις εκλογές στην Λίγκα έχοντας απέναντί του έναν συνασπισμό του Γιάννη Αλαφούζου, της ΑΕΚ, των «δορυφόρων» της και της ίδιας της Κυβέρνησης.

Αναρωτιούνται γιατί ο ΠΑΟΚ, ο Πανσερραϊκός και ο ΟΦΗ που ήταν μεταξύ των ομάδων που είχαν κινήσει τη διαδικασία εναντίον του προέδρου της Λίγκας τον περασμένο χειμώνα, όταν ο Μαρινάκης παραιτήθηκε αηδιασμένος από την αχαριστία στο πρόσωπό του, τώρα τον ψήφισαν.

Η απάντηση είναι απλή: Γιατί ο ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτελεί τον πιο πετυχημένο πρόεδρο στην ιστορία της Λίγκας.

Είναι αυτός που έφερε τη συμφωνία με την Stoiximan, ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ για 2,5 χρόνια. Είναι αυτός που πήρε το ποσοστό από το κράτος για το Στοίχημα. Είναι αυτός που πέτυχε να μειωθούν τα ποσοστά που λαμβάνει η ΕΠΟ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτός που απαίτησε από την Κυβέρνηση να δημιουργήσει νόμο για την επαγγελματική διαιτησία και πολέμησε την ΕΠΟ για την εφαρμογή του θεσμού. Είναι αυτός που τα έβαλε με το κατεστημένο που διοικούσε την Ομοσπονδία, κερδίζοντας απίστευτα ποσά από μυθικούς μισθούς, χρήματα που προέρχονται κυρίως από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτός που τα έβαλε με το κατεστημένο της ΕΠΟ, που προσπαθούσε να ελέγξει διαιτητές και δικαστικές αποφάσεις. Είναι αυτός που οργάνωσε την Λίγκα στα πρότυπα των μεγάλων Ευρωπαϊκών Λιγκών. Από τις δικές του ενέργειες ξεκίνησε το ξήλωμα του κατεστημένου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Φροιντφελντ και ο Μάνταλος θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. Οι δύο τελευταίοι ήδη αποτελούν παρελθόν. Και φυσικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποτελέσει τον εγγυητή και τον ελεγκτή αν θέλετε, ότι η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα κάνει σωστά τη δουλειά της και δεν θα «γλυκαθεί» από τα πεπραγμένα της προηγούμενης για να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Ο διεθνής διαγωνισμός για την πρόσληψη CEO στην ΕΠΟ και η πρόσληψη νέου αρχιδιαιτητή από τη λίστα που θα στείλει ο υπεύθυνος διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, ο Ροσέτι, είναι δεσμεύσεις της νέας διοίκησης, την οποία θα ελέγξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Και φυσικά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη προσδοκούν όλοι ότι θα δρομολογήσει περαιτέρω την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που θα σημαίνει και περισσότερα έσοδα για τις ομάδες και τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Τι περιμένω τώρα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του. Να αλλάξει το φορμάτ του ελληνικού πρωταθλήματος με πλέι οφ στις θέσεις 1-4 με αγώνες κατάταξης στις θέσεις 5-8 (συν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από εκεί όταν το επιτρέπει η βαθμολογία του ελληνικού ποδοσφαίρου) και πλέι άουτ στις θέσεις 9-14. Και φυσικά οργάνωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μας στα πρότυπα των μεγάλων της Δυτικής Ευρώπης και σε συνεργασία με την ΕΠΟ, που θα έχει νέα διοίκηση, τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ να πετύχει αυτό που λέει, δηλαδή, να αναρριχηθεί το ελληνικό πρωτάθλημα στα δέκα καλύτερα της Ευρώπης. Όταν το λέει ο άνθρωπος που έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό συλλογικό τίτλο στην Ελλάδα, τότε είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News