Super League: Η νέα εποχή ήρθε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Θέλω μόνο νίκες - Έχω τον Ολυμπιακό, την μεγαλύτερη ελληνική ομάδα»

Ο Παντελής Περιβολάρης αναλύει τι σημαίνουν για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι αλλαγές που φέρνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Την Τετάρτη 10/7/2024 η Super League ανακοίνωσε τις αλλαγές στο φορμάτ του πρωταθλήματος που έχουν τη σφραγίδα του νέου προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε χρόνο ρεκόρ ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου της ιστορίας του Ολυμπιακού, βάζει και τα θεμέλια να αλλάξει και το ρου της ιστορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, να το απαλλάξει από τη μιζέρια και την ανυποληψία και να το οδηγήσει μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Πώς ο Ολυμπιακός έγινε πρωταθλητής Ευρώπης; Κάπως έτσι.

Εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλλάζει με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4, όπου θα κρίνεται ο τίτλος τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και επίσης για τις θέσεις 5 έως 8, όπου θα κρίνεται ένα ακόμα ευρωπαϊκό εισιτήριο εφόσον ανέβουμε στη βαθμολογία  αλλά και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε και τους νέους στόχους για τον Συνεταιρισμό:

* Αλλαγή του φορμάτ, για πιο ανταγωνιστική η λίγκα

* Ανοδος της Ελλάδας στο τοπ 12 του ranking της UEFA

* Καινούρια Γήπεδα

* Μεγιστοποίηση της αξίας των Ελλήνων προπονητών και ποδοσφαιριστών

* Κάθαρση στο σώμα του ποδοσφαίρου

* Αυτονομία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

* Ενεργοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας

* Κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

Ολα αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα είχε έτοιμα και άμεσα τα έφερε προς ψήφιση. Και το σύστημα που ήθελε το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι έρμαιο των πονηρών και των επιτήδειων πιάστηκε στον ύπνο.

Είχα γράψει στη Sportday: «Καταδικασμένο σε αποτυχία είναι το πρώτο μπλόκο που επιχείρησε να βάλει η ΑΕΚ στον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο νέος πρόεδρος της Λίγκας με την εκλογή του είχε εξαγγείλει ως προτεραιότητα την αλλαγή του φορμάτ των play offs – play out με την υιοθέτηση ενός συστήματος που θα είναι οι τέσσερις πρώτοι στα play offs για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, για μία θέση στην Ευρώπη ή αγώνες κατάταξης αν δεν υπάρχει ευρωπαϊκό εισιτήριο στις θέσεις 5-8 και play outs στις θέσεις 9-14.

Πολλοί ειδικοί του ποδοσφαίρου έχουν πει ότι χρειάζεται αλλαγή στο σύστημα γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες αδιάφορες. Ο Αρης και η Λαμία στα play offs του προηγούμενου πρωταθλήματος ήταν τέτοιου είδους ομάδες, ενώ και στα play outs υπήρχαν φέτος ομάδες αδιάφορες. Συνεπώς η αλλαγή είναι για το καλό το ποδόσφαιρο, για την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδόσφαιρου.

Ομως, η ΑΕΚ με τη συμμαχία των δορυφόρων της δεν θέλει αυτή την ανάπτυξη για τους δικούς της λόγους. Και θέλει να βάλει μπλόκο. Ίσως μόνο και μόνο για να δημιουργήσει πρόβλημα στη διοίκηση Μαρινάκη».

Εν τέλει δεν υπήρξε κανένα μπλόκο. Οταν όλοι αυτοί κατάλαβαν ότι ο Μαρινάκης έχει κερδίσει την πλειοψηφία, πριν από την πλειοψηφία έκαναν πίσω. Κατόπιν τούτων προβλέπω πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα και από το περσινό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News