Super League 2: Ακούστε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Απολαμβάνω την ανηφορική διαδρομή»

Ο Παντελής Περιβολάρης με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της Super League 1 στην κλήρωση της Τρίτης 16/7 καταθέτει την άποψή του για το τι πρέπει να γίνει στην Super League 2

Στη Super League 2 γκρινιάζουν για τα λεφτά που διεκδικούν να πάρουν από την ΕΡΤ και τα βάζουν με τον πρόεδρό της κ. Ζούλα. Καλά κάνουν. Όμως, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ακούσουν τον πρόεδρο της Super League 1 και τα όσα είπε στην κλήρωση της μεγάλης Λίγκας, στις 16/7. Θυμίζω τα λόγια του: «Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για το νέο τηλεοπτικό τοπίο και την κοινή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που θα φέρει περισσότερα έσοδα σε κάθε ομάδα της Super League. Όπως ανέφερα καλό θα ήταν να μπει και η Super League 2 με λιγότερες ομάδες».

Η φράση κλειδί είναι «λιγότερες ομάδες». Πέρσι το πρωτάθλημα ξεκίνησε με 25, χωρισμένες σε δύο ομίλους 13 και 12 ομάδων αντίστοιχα.

Τι είναι το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας; Είναι ένα πρωτάθλημα «τερατούργημα», λόγω των συμμετοχών τόσων ομάδων, με ένα φορμάτ που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Σωστά τότε έγινε η μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία και λάθος ήταν να βολευτούν τόσες ομάδες στη δεύτερη κατηγορία.

Και τι προέκυψε; Ένα πρωτάθλημα που δημιούργησε κακή φήμη για παράνομο στοιχιματισμό, με ανύπαρκτες υποδομές, με άθλια γήπεδα, με κακές συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές, που και λίγα χρήματα παίρνουν και δεν τα παίρνουν μερικές φορές και καμία προοπτική κέρδους για όσους θέλουν να επενδύσουν εκτός αν ανέβουν στη Λίγκα 1.

Οι ίδιοι οι άνθρωποι της Λίγκας 2 τα έχουν παραδεχτεί όλα αυτά και λένε ότι η εικόνα αλλάζει εσχάτως. Δεν θα διαφωνήσω. Θέλει, όμως, περισσότερα. Και εδώ καταθέτω τις απόψεις μου:

1)Χρειάζεται μία οικονομικοτεχνική μελέτη για το πόσες ομάδες στην Λίγκα 2 αντέχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

2)Συνεργασία με τη Λίγκα 1 για κεντρική διαχείριση συνολικά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

3)Συνεργασία με την πολιτεία για αναβάθμιση των γηπέδων.

4)Μεγαλύτερη επένδυση στις υποδομές και στους νέους παίκτες. Δεν κάνουν τη διαφορά, διάφοροι περίεργοι που έρχονται από το εξωτερικό αντί πινακίου φακής. Εδώ χρειάζεται συνεργασία με την ΕΠΟ στο πλαίσιο των μικρών εθνικών ομάδων και των Ενώσεων.

5)Ξεκαθάρισμα των υποθέσεων διαφθοράς.

6)Συνεργασία για την απόκτηση τεχνογνωσίας με τα κορυφαία πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία).

7)Ανάπτυξη χορηγικών προγραμμάτων με έμφαση στις τοπικές κοινωνίες, όπου αγωνίζονται αυτές οι ομάδες.

Όταν οι άνθρωποι της Λίγκας 2 συναντηθούν με το Βαγγέλη Μαρινάκη, με την Πολιτεία, με τη νέα ηγεσία της ΕΠΟ, θα πρέπει να έχουν έτοιμο φάκελο για την ανάπτυξη της κατηγορίας με προτεραιότητα στη μείωση των ομάδων. Η ανάπτυξη θα φέρει μεγαλύτερα έσοδα, όχι η γκρίνια και η επαιτεία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News