ΕΠΟ: Τι περιμένω από το νέο πρόεδρο της, Μάκη Γκαγκάτση

Ο Παντελής Περιβολάρης γράφει για τις προτεραιότητες που έχει ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μάκης Γκαγκάτσης

Ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ και πολλοί θεωρούν ότι αυτή είναι μία τελευταία ευκαιρία για να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να ορθοποδήσει, να αναπτυχθεί και αυτό δεν θα αφορά μόνο τις μεγάλες ομάδες, μόνο την Super League, όπου εκεί υπάρχουν εγγυήσεις για την ανάπτυξη, αλλά αφορά και την Εθνική ομάδα, αφορά τη διαιτησία, αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Συμφωνώ με όσους το λένε και προσυπογράφω.

Σκοπός αυτού του σημειώματός μου είναι να καταγράψω τις προτεραιότητες του νέου προέδρου, έτσι όπως σκέφτομαι εγώ τα πράγματα και με βάση την εμπειρία για περισσότερα από 30 χρόνια εμπλοκής με το ποδόσφαιρο και το λεγόμενο κυβερνητικό ρεπορτάζ.

Εγώ περιμένω από το Μάκη Γκαγκάτση τα εξής:

1)Να ολοκληρώσει άμεσα τις εξαγγελίες του. Συγκεκριμένα να ανακοινωθεί η πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής και παράλληλα να στελεχωθούν όλες οι εθνικές ομάδες και να τοποθετηθεί νέος τεχνικός διευθυντής εθνικών ομάδων. Να προσληφθεί νέος, ξένος αρχιδιαιτητής, με υπόδειξη της ΟΥΕΦΑ, να στελεχωθεί η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας με ανθρώπους που δεν υπάρχει καμία μουτζούρα για το παρελθόν τους, να ανακοινωθούν οι νέοι πίνακες διαιτησίας και γίνει διεθνής διαγωνισμός για το νέο εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, αφού η σύμβαση του νυν λήγει τον Οκτώβριο και θα αποχωρήσει.

2)Να συμφωνήσει άμεσα με την Πολιτεία που θα γίνει το αθλητικό κέντρο των εθνικών ομάδων, να αποδεσμευτούν κονδύλια τους ΟΥΕΦΑ γι’ αυτό το θέμα και να συμφωνήσει με το κράτος τι θα προσφέρει και αυτό σε αυτό το καίριο ζήτημα.

3)Να δρομολογηθεί μαζί με την Super League και την Πολιτεία, η αναβάθμιση του VAR με τη χρήση νέων τεχνολογιών και του goalline.

4)Να ανατεθεί σε εταιρία ορκωτών η δημιουργία εκθέσεως που θα παρουσιαστεί στους φιλάθλους και θα αναφέρει ποια είναι τα πραγματικά έσοδα της Ομοσπονδίας, ποια είναι τα έξοδα, τι χρέη υπάρχουν, ποιες είναι οι δικαστικές εκκρεμότητες, αν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αν υπάρχουν στελέχη που αμείβονται με μισθούς εξωπραγματικούς για την ελληνική αγορά και όπου φανεί οσμή παρατυπιών, τα στοιχεία να δοθούν στον εισαγγελέα. Για να αποφύγω ξένες λέξεις, θα πω ότι χρειάζεται χρηστή, δυναμική διοίκηση και εξορθολογισμός των δαπανών.

5)Να φτιαχτεί ένα σύγχρονο, αναπτυξιακό σχέδιο του ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με την Super League. Να αξιοποιηθούν οι προτάσεις Τζώρτζογλου για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

6)Να συνδράμει η ΕΠΟ μαζί με τη Super League 1 στην «κάθαρση» και την αναβάθμιση της Super League 2, που αποτελεί πρωτάθλημα ντροπή για το ποδόσφαιρό μας.

 

Είναι ευχής έργο ότι υπάρχει καλό πλαίσιο συνεννόησης μεταξύ της ΕΠΟ και της Super League 1 με τις νέες διοικήσεις τους. Έτσι μπορεί να επιτευχθεί η αποβολή από το ποδόσφαιρο όλων, όσων περίεργων εκμεταλλεύτηκαν προγενέστερες καταστάσεις και ενεπλάκησαν στις Ενώσεις και μέσω αυτών στην ΕΠΟ.

Κλείνοντας θα πω τούτο. Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν για το Μάκη Γκαγκάτση. Γιατί τονίζω εξ αρχής ότι αν δούμε άλλα πράγματα από τα όσα εξήγγειλε η κριτική θα είναι σκληρή. Όπως ήταν σκληρή για τα έργα και ημέρες της διοικήσεως Μπαλτάκου. Του εύχομαι σιδεροκέφαλος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News