Εθνική ομάδα: Προσεγγίζοντας τον Γιοβάνοβιτς

Ο Παντελής Περιβολάρης βάζει κάτω τα δεδομένα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ιβάν Γιοβάνοβις το ερχόμενο Σάββατο στον αγώνα με τη Φινλανδία.

Πρώτο παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μεθαύριο Σάββατο στον πάγκο της Εθνικής ομάδας με αντίπαλο τη Φινλανδία. Το παιχνίδι έχει αρκετές πρωτιές, εκτός από την πρωτιά του Γιοβάνοβιτς. Είναι το πρώτο της Ελλάδας στη League 2 στο Nations League. Μέχρι τώρα είχαμε παίξει μόνο στη League 3. Είναι το πρώτο στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από επτά χρόνια. Η Εθνική επιστρέφει στο γήπεδο που έζησε μεγάλες στιγμές (πρόκριση στα τελικά των Euro 2008, 2012, Μουντιάλ 2010-2014). Πρώτη θα είναι και η συμμετοχή του Ζαφείρη και του Βαγιαννίδη σε παιχνίδι της Εθνικής, αν τους χρησιμοποιήσει ο Γιοβάνοβιτς. Εδώ, όμως, πάμε να επιχειρήσουμε να μπούμε στο μυαλό του Ομοσπονδιακού τεχνικού, που έχει ευχάριστους πονοκεφάλους για την ενδεκάδα που θα παρατάξει.

Η κλήση του Ζαφείρη και του Ντόη στην Εθνική ομάδα έδωσε περισσότερες επιλογές στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πλέον από το ρόστερ του δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Μπάλντοκ και στους Φορτούνη, Κουρμπέλη, που τον μεν πρώτο πρέπει να πείσει να επιστρέψει στην ομάδα και τον δεύτερο θα τον καλέσει όταν αποκτήσει ρυθμό.

Ενόψει του αγώνα με τη Φινλανδία υπάρχουν παίκτες που ήδη θεωρούνται βασικοί υπάρχουν και θέσεις ανοιχτές στο συναγωνισμό. Στα γκολπόστ έχει ενδιαφέρον η επιλογή Γιοβάνοβιτς, αφού ο Τζολάκης είναι ο μόνος βασικός στην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, ο Μανδάς είναι πρώτη αλλαγή στη Λάτσιο και ο Βλαχοδήμος, ο βασικός τα τελευταία χρόνια στην Εθνική, ψάχνεται να φύγει από τη Νιούκαστλ που δεν τον υπολογίζει, για την Άντερλεχτ.

Στην άμυνα αριστερά ο Τσιμίκας έχει το προβάδισμα έναντι του Γιαννούλη, δεξιά ο Ρότα αντί του Βαγιαννίδη και στον άξονα ο σίγουρος είναι ο Μαυροπάνος, με τη θέση μεταξύ Κουλιεράκη και Χατζηδιάκου, που πήρε μεταγραφή στην Κονπεγχάγη να είναι ανοιχτή. Στα χαφ θα δούμε τον Ζαφείρη και πιθανόν τον Σιώπη ή τον Μπουχαλάκη αν θέλει να δώσει ύψος στην ομάδα και τον Μπακασέτα είτε ως δεκάρι είτε στην ευθεία τον χαφ. Βέβαια, εκεί μπορούμε να δούμε σχήμα με μόνο κόφτη τον Ζαφείρη και τον Μάνταλο και τον Γιαννούλη ακόμα ως εσωτερικό αριστερό χαφ. Σίγουρος φορ θα είναι ο Ιωαννίδης, αλλά και ο Παυλίδης είναι σε καλή κατάσταση και μην ξεχνάμε τον Δουβίκα. Δεξί εξτρέμ κατά πάσα πιθανότητα ο Μασούρας και αριστερά υπάρχει και η επιλογή του Κωνσταντέλια και του Τζιόλη και του Μάνταλου και του Πέλκα. Για το σχηματισμό ο ΓΙοβάνοβιτς ή θα επιλέξει το 4-2-3-1 ή το 4-3-3.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε πιο πολύ να προσεγγίσει τους παίκτες ψυχικά και πνευματικά. Υπήρχε ένα καλό δέσιμο με τον προηγούμενο ομοσπονδιακό τεχνικό και σωστά ο έμπειρος Γιοβάνοβιτς ποντάρει πολύ στην ελληνική ψυχή όπως είπε και στην ομιλία του. Όλα τα άλλα θα τα δούμε στο γήπεδο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News