Παναθηναϊκός: Με όποιον κι αν παίζει… βλέπει Ολυμπιακό και γκαζώνει!

Παναθηναϊκός: Με όποιον κι αν παίζει… βλέπει Ολυμπιακό και γκαζώνει! Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με άνεση (85-65) του Αρη και «τσέκαραν» την πρόκριση για τα ημιτελικά της Basket League.

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει τους απρόβλεπτους (πλέον) «πράσινους» (85-65 τον Αρη), την απεξάρτηση από τους Νέντοβιτς-Παπαπέτρου και την Λάρισα που θα βαφτιστεί… Ολυμπιακός.

Κοντά σχήματα, ψηλά σχήματα, η ουσία είναι πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχουν μάθει να συμμετέχουν στο παιχνίδι με ή χωρίς τη μπάλα

Ο Γιώργος Βόβορας έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή πως άπαντες θα πρέπει να συμμετέχουν στη δημιουργία, στον ρυθμό της μπάλας. Απαντες, διότι η ομάδα δεν στερείται ποιότητας και αθλητικότητας. Είτε σε σετ παιχνίδι είτε σε τρανζίσιον. Απαντες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν είτε να βοηθήσουν στους αυτοματισμούς είτε στον επιθετικό πλουραλισμό της ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο και μετά το νωθρό ξεκίνημα (16-11 στο 4’), ο Ελληνας κόουτς χρησιμοποίησε εκ νέου κοντά σχήματα, τα οποία θα… φορεθούν ξανά και ξανά. Με τριάδα είτε τους Σίβα, Μέικον, Νέντοβιτς που συνυπήρξαν για λίγο είτε τους Σίβα, Νέντοβιτς, Μποχωρίδη. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνά του σε αυτό το κομμάτι και απέδειξε πως όταν έχεις ικανούς γκαρντ, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στο παρκέ. Μετά το 20-0 (31-16 στο 13’) άλλαξε τα σχήματά του (με Παπαπέτρου, Κασελάκη στο «3» και στο «4») ώστε να κλείσει και τη ρακέτα του και οι παίκτες του τον εισάκουσαν.

Το μηδέν δίπλα από τα ονόματα των Νέντοβιτς-Παπαπέτρου στο 20’ σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει μάθει να μην εξαρτάται από το πιο επιδραστικό του δίδυμο

Πάμε σε ένα άλλο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προηγήθηκε 48-28 έχοντας 8/17 τρίποντα. Μαντέψτε όμως κάτι σημαντικό. Δύο από τα μεγαλύτερα χαρτιά των «πρασίνων» στην επίθεση, δύο από τους πιο επιδραστικούς παίκτες της ομάδας, ο Νεμάνια Νέντοβιτς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχαν… μηδέν πόντους! Ναι καλά διαβάσατε. Ο Σέρβος γκαρντ είχε 0/2 σουτ σε 9’ και ο Παπαπέτρου 0/1 δίποντο σε 13’. Άλλες εποχές ή μάλλον καλύτερα τους προηγούμενους μήνες, αν αυτό το δίδυμο δεν είχε βρει ούτε έναν πόντο, ακόμα και με τον Αρη, το ματς θα ήταν θρίλερ για να μην γράψω ότι οι «πράσινοι» θα τα είχαν βρει σκούρα. Τι σημαίνει αυτό; Το γεγονός πως μέσα από την δουλειά σε πνευματικό και σε αγωνιστικό κομμάτι, το παν είναι ο πλουραλισμός, αλλά και ότι οι «πράσινοι» δεν είναι αναγκασμένοι να εξαρτώνται επιθετικά από τους δύο αυτούς παίκτες οι οποίοι στο πρώτο μισό δεν έκαναν καν κατάχρηση προσπαθειών.

Ο Γιώργος Βόβορας θα κρατήσει την ανοδική πορεία του Γουάιτ που ανοίγει ρήγματα ενόψει και της μονομαχίας με τον Βεζένκοφ στους τελικούς

Τι μπορεί να κρατήσει ο Γιώργος Βόβορας από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς; Σε επίπεδο προσώπων, σίγουρα την σταθερά ανοδική πορεία του Οκάρο Γουάιτ που νιώθει πιο απελευθερωμένος και με την αθλητικότητά του βοηθάει χωρίς τη μπάλα ενώ ανοίγει και διαδρόμους για να δημιουργεί ρήγματα. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι αναγεννημένος και επιτέλους οι «πράσινοι» κέρδισαν έναν σημαντικό πυλώνα στο «4» με απώτερο σκοπό να ματσάρει τον Σάσα Βεζένκοφ στους τελικούς και να του κάνει την ζωή… δύσκολη. Επίσης, και το «ξεπέταγμα» του Λεωνίδα Κασελάκη ο οποίος όποτε του δοθεί η ευκαιρία, θα δώσει το κατιτίς του. Τι άλλο μπορεί να κρατήσει; Την αλλαγή ρότας στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην 3η περίοδο με τις πικ εν ρολ καταστάσεις με αποδέκτη τον Γιώργο Παπαγιάννη. Τι μπορεί να «πετάξει»; Τα βεβιασμένα λάθη που έκαναν κατά διαστήματα οι παίκτες του στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα «βαφτίσει» την Λάρισα… Ολυμπιακό και ο Γιώργος Βόβορας θέλει ένα 3-0 με πειστικό τρόπο

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «καθάρισε» ως όφειλε τη σειρά με τον Αρη και πλέον θα επικεντρωθεί στα ημιτελικά με αντίπαλο την μεγάλη έκπληξη που ονομάζεται Λάρισα. Αν νομίζετε πως η σειρά έχει ήδη κριθεί με «σκούπα», μην το πείτε στον Ελληνα κόουτς γιατί πολύ απλά θα αφήσει κατά μέρους το χαμόγελο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του και θα νευριάσει. Σε καμία περίπτωση! Η Λάρισα δεν έχει κανένα άγχος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι «πράσινοι» θα είναι στο… χαλαρό. Διότι στην άκρη του μυαλού τους δεν είναι μόνο η Λάρισα, αλλά και οι τελικοί κόντρα στον Ολυμπιακό. Προφανώς και η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια, αλλά είμαι βέβαιος πως ο Γιώργος Βόβορας θέλει να δει ένα 3-0 με πειστικό τρόπο. Ένα 3-0 που θα έχει ως οδηγό την άμυνα, τον πλουραλισμό, την ιδανική αναλογία σε ασίστ/λάθη και κυρίως την σωστή πνευματικότητα και συγκέντρωση. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα βαφτίσει την Λάρισα… Ολυμπιακό ώστε να προετοιμάζεται για την ώρα της αλήθειας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News