Παναθηναϊκός: Δαγκωτό στις μεταγραφές που θα «ψήσουν», άκυρο στα «λαχεία»!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει την πολιτική των «πρασίνων» που έχει τα μάτια της μόνο σε έμπειρες και δοκιμασμένες λύσεις και όχι σε ξένους με μεγάλη δόση ρίσκου.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκλεισε τον δικό του Τόμας Γουόκαπ και τον Ελληνα Χάουαρντ Σαντ Ρος

Ναι, ξέρω, για να σας προλάβω! Θα μου πείτε «που είναι οι μεταγραφές; Θέλουμε υπογραφές». Συμφωνώ μαζί σας, διότι όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται σε αυτή τη ζωή, όπως και στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μια διαφορετική τροχιά το φετινό καλοκαίρι. Σε μια τροχιά που οδηγεί σε μια νέα λογική. Σε μια λογική που δεν θα έχει το δικό της ρίσκο, αλλά σε μια λογική με μονάδες από το πάνω ράφι, αλλά και σε μονάδες που θα «κουμπώνουν» στα… θέλω του Ράντονιτς. Διότι αυτός είναι ο προπονητής και έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Ως εκ τούτου οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι με γνώμονα τα κομμάτια πάνω στα οποία θέλει να «χτίσει» ο Μαυροβούνιος προπονητής. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές, αλλά θα βάλω τα πράγματα σε μια σειρά για να μην μπερδευόμαστε. Πρώτα από όλα ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει τον Πάρις Λι και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Δηλαδή τον δικό του Τόμας Γουόκαπ (με βάση τις αμυντικές του ικανότητες) και τον Ελληνα Χάουαρντ Σαντ-Ρος μια και ο Κουβανός δεν θα μείνει στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώτος στόχος στο «1», παραμένει ο Νικ Καλάθης και αυτό από μόνο του λέει πολλά, όπως και το ότι η ομάδα μίλησε και με την πλευρά του Μπέικον

Αυτές οι δύο κινήσεις, έδειξαν πως οι «πράσινοι» κινούνται με την λογική. Με την λογική δύο μονάδων που έχουν αθλητικότητα, εξυπνάδα, φρεσκάδα και έχουν τις φιλοδοξίες για να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Ταυτόχρονα έρχονται από «γεμάτες» χρονιές με Μονακό και Λιετκαμπέλις αντίστοιχα. Ως εκ τούτου έχουν πάρει τα πάνω τους και στο θέμα της αυτοπεποίθησης και του ανταγωνιστικού χαρακτήρα που θέλουν να έχουν. Πάμε παρακάτω. Ο Παναθηναϊκός έχει ως πρώτο στόχο στο «1», τον Νικ Καλάθη. Θέλει να τον φέρει πίσω, αλλά προφανώς αυτή η υπόθεση έχει πολύ ψωμί ακόμα για τους λόγους που ανέλυσα εδώ Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Είναι εφικτή η επιστροφή του Νικ Καλάθη;. Δεν είναι εύκολη, αλλά αν γίνει το ντιλ, προφανώς και αλλάζει τα αγωνιστικά δεδομένα στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» μίλησαν με την πλευρά του Ντουέιν Μπέικον. Ενός Αμερικανού γκαρντ που έχει όλες τις ικανότητες για να «εκτοξεύσει» την ομάδα. Προφανώς και έβαλαν στο ζύγι τους και το θέμα του χαρακτήρα. Όμως δεν παύει να έχουν ήδη «τσεκάρει» μια περίπτωση που είναι και «αλμυρή».

Στόχος των «πρασίνων» είναι η απόκτηση ενός ξένου 4αριου με κασέ του 1εκ. ευρώ ενώ και το ενδιαφέρον για τον Γκουντάιτις ως μπακ-απ του Παπαγιάννη αποδεικνύει την αναβάθμιση

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει και ξένο πάουερ φόργουορντ από το πάνω ράφι. Ένα 4άρι που θα έχει παραστάσεις από την Ευρωλίγκα για να μπορέσει να «κουμπώσει» τον σέντερ και φυσικά να «κολλήσει» με τους γκαρντ και την περιφέρεια της ομάδας. Δηλαδή με παίκτη του εκατομμυρίου και άνω. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται για τον Αρτούρας Γκουντάιτς και ασχέτως της κατάληξης, η στόχευση αυτή (δεν είναι η μόνη), αποδεικνύει πως και πίσω από τον Παπαγιάννη δεν θέλουν να πάνε σε έναν ψηλό που θα είναι «λαχείο», αλλά σε μια δοκιμασμένη και έμπειρη λύση. Προσωπικά αν μπορούσα θα έπαιρνα τον Χασάν Μάρτιν ο οποίος είναι ελεύθερος (προς το παρόν) από τον Ολυμπιακό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε λύσεις που και θα ενθουσιάσουν και θα έχουν ουσία και το λιγότερο ρίσκο. Η πορεία (σύντομα) θα το κρίνει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News