Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στην κανονικότητα με λάμψη!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει πως οι μεταγραφικές κινήσεις των «πρασίνων» αποδεικνύουν πως η ομάδα έχει βρει τον τρόπο για να κερδίσει ξανά το στοίχημα της ελκυστικότητας και τον δρόμο για τους τίτλους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε έναν προπονητή που έχει «ψηθεί» σε ομάδες με νορμάλ μπάτζετ

Το μοντέλο έσοδα-έξοδα, πάει μας τελείωσε. Αλλωστε κρίθηκε αποτυχημένο. Όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στο θέμα του χειρισμού των μεταγραφών. Όχι, δεν αναφέρω πως όλα άλλαξαν με έναν μαγικό τρόπο ή ότι όλα πλέον είναι όλα ρόδινα. Ο Παναθηναϊκός – όμως – δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη των δύο τελευταίων ετών, αλλά έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Σαφέστατα! Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κανονικότητα με λάμψη και θα το εξηγήσω. Πρώτα από όλα πήρε έναν έμπειρο προπονητή με περγαμηνές. Έναν καθοδηγητή που ξέρει τα κατατόπια και της Ευρωλίγκας και έχει μάθει να διαχειρίζεται μπάτζετ σε λογικά πλαίσια. Για να σας προλάβω, δεν κατηγορώ ούτε τον Δημήτρη Πρίφτη, ούτε τον Οντεντ Κάτας, ούτε τον Γιώργο Βόβορα (στην πρώτη του θητεία). Όμως έγιναν πολλά λάθη και έτσι το πλήρωσαν. Το χρίσμα στον Ντέγιαν Ράντονιτς δεν είναι ένα στοίχημα, δεν είναι ένα ρίσκο, είναι μια safe επιλογή, αλλά όλα κρίνονται στο παρκέ. Το βέβαιο είναι πως ο Μαυροβούνιος κόουτς έχει «ψηθεί» καλά είτε με την Μπάγερν είτε με τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι «πράσινοι» είδαν ότι δεν υπήρχε μέλλον με τον Καλάθη και για να μην την πατήσουν όπως με τον Λαπροβίτολα, έκλεισαν τον Νέιτ Γουόλτερς

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε από νωρίς τον Πάρις Λι και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη ούτως ώστε να έχει κατά ένα ποσοστό ήσυχο το κεφάλι του όσον αφορά τον μπακ-απ οργανωτή και την ενίσχυση του ελληνικού κορμού και δη από έναν εξελίξιμο Ελληνα παίκτη. Δεν ρίσκαρε αρκετά στο θέμα του Νικ Καλάθη. Δηλαδή δεν ήθελε να την πατήσει όπως έγινε με τον Λαπροβίτολα και έτσι άφησε στην άκρη την υπόθεση αφού έβλεπε ότι δεν υπάρχει μέλλον και αμέσως ενεργοποίησε το εναλλακτικό του πλάνο με τον Νέιτ Γουόλτερς. Με τον οποίο είχε ήδη μιλήσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς ώστε να είναι stand by και έτσι ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ θα είναι ο βασικός οργανωτής και φυσικά ο πρώτος στην μετά εποχή Καλάθη που βγάζει ασφάλεια σε αυτή τη θέση.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σούπερ αντανακλαστικά στο ντιλ με τον Γκριγκόνις και οι άριστες σχέσεις Γιαννακόπουλου-Βατούτιν αποτέλεσαν το «κλειδί»

Η ομάδα είχε γρήγορα αντανακλαστικά στο θέμα του αντί-Νέντοβιτς. Θεωρώ πως ήδη το επεξεργαζόταν στο μυαλό της μια και έβλεπε σημάδια φυγής του Σέρβου γκαρντ. Η δουλειά που έγινε πάνω στο κομμάτι του ντιλ με τον σούπερ Μάριους Γκριγκόνις ήταν εξαιρετική. Το «κλειδί» ήταν φυσικά οι άριστες σχέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Αντρέι Βατούτιν της ΤΣΣΚΑ και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός ήταν στο «άρμα» της αποχώρησης του Τζόρντι Μπερτομέου. Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε με τις συζητήσεις που έκανε μέσα σε λίγες μέρες με την ΤΣΣΚΑ και τον Γκριγκόνις, να κλείσει μια σούπερ μεταγραφή. Μια μεταγραφή από το πάνω ράφι και να προλάβει άλλες ομάδες με ενδεχομένως μεγαλύτερα πορτοφόλια, όπως η Βαλένθια. Το βέβαιο είναι πως το «κενό» του Νέντοβιτς καλύφθηκε και με το παραπάνω με έναν παίκτη που διαθέτει το πλήρες «πακέτο» σε άμυνα και σε επίθεση.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Ντέρικ Γουίλιαμς δείχνει πολλά ενώ θα αποκτηθεί σίγουρα ένας ξένος γκαρντ στο «2» και ένας ξένος σέντερ ως μπακ-απ του Παπαγιάννη

Η στόχευση στον αθλητικό πάουερ φόργουορντ Ντέρικ Γουίλιαμς, δείχνει πως η ομάδα θέλει να ανέβει επίπεδο και σε μια θέση όπου τα δύο τελευταία χρόνια είχε προβλήματα και πλην του Μήτογλου δεν είχε κάποιον άλλο φερέγγυο παίκτη στο «4». Η απόκτηση του Αμερικανού ψηλού είναι σε καλό δρόμο και ενδεχομένως σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. Τι άλλες κινήσεις θα κάνει ο Παναθηναϊκός; Σίγουρα θα πρέπει να βρει το μπακ-απ του Γιώργου Παπαγιάννη (Γκουντάιτις-Μάρτιν δεν είναι στη λίστα) ενώ θα πρέπει να βρει και έναν Ελληνα στο «4» για να πλαισιώσει τον Ντέρικ Γουίλιαμς. Δεδομένο πως η περιφέρεια και δη στο «2», θα κλείσει με έναν ξένο γκαρντ που θα διαθέτει σουτ ενώ κρατήστε ακόμα το όνομα του Γιώργου Καλαϊτζάκη γιατί ναι μεν παρέμεινε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αλλά οι «πράσινοι» ακόμα τον έχουν στο μυαλό τους. Εν κατακλείδι οι «πράσινοι» φτιάχνουν ένα ρόστερ στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Ντέγιαν Ράντονιτς. Με ουσιαστικές και «ψημένες» κινήσεις, αλλά και με κινήσεις με πολλά αστέρια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News