Παναθηναϊκός: Ένα συναινετικό «διαζύγιο» μιας win-win συνεργασίας!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει πως κάποια στιγμή ο Παπαπέτρου θα αναχωρούσε από το ΟΑΚΑ σε μια κατάσταση που ίσως αποδειχθεί win-win για τις δύο πλευρές και αφήνει για το τέλος ένα κομμάτι που έχει τη δική του σημασία. 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε στο μυαλό του από πέρυσι την προοπτική του εξωτερικού για να δοκιμάσει την τύχη του

Βάσει συμβολαίου – όρων, ήταν αναμενόμενο να υπάρξει και φέτος ένα… θρίλερ με την παραμονή ή όχι του Ιωάννη Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Πέρυσι είχε μπει στο στόχαστρο ομάδων του ΝΒΑ (χωρίς να προχωρήσουν σε προτάσεις) και έτσι παρέμεινε τυπικά την 19η Αυγούστου του 2021. Φέτος υπήρχαν δύο τρόποι για να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο ένας ήταν να υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δίνοντας 1εκ. ευρώ στον Παναθηναϊκό και ο άλλος τρόπος ήταν να εμφανιστεί μέχρι τις 15/7, ομάδα από την Ευρωλίγκα που θα προσέφερε το ποσό των 400.000 ευρώ ως μπάι άουτ στους «πράσινους». Εντέλει υπήρξε μια τρίτη οδός.

Το έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό και δη από την Παρτιζάν του Ζοτς, αλλά και το γεγονός πως οι Ράντονιτς-Πεδουλάκης έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, οδήγησαν στο φινάλε

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κοιτούσε το εξωτερικό, το είχε στο μυαλό του, είχε στο σκεπτικό του την προοπτική για να αποχωρήσει από την ομάδα κάποια στιγμή. Υπήρχε ενδιαφέρον μεταξύ άλλων από Φενέρ, Βαλένθια, αλλά και από την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δηλαδή τη μελλοντική του ομάδα. Ο Ελληνας φόργουορντ το σκεφτόταν. Βασικά υπήρχε στο μυαλό του από πέρυσι, αλλά αυτό που δεν γίνεται να μην παραδεχθεί κάποιος είναι ότι ο «Πάπι» παρέμεινε στα δύσκολα. Δεν αποχώρησε όταν υπήρξε το μοντέλο εσόδων-εξόδων, έγινε αρχηγός ενώ ανανέωσε το καλοκαίρι του 2021. Μέσα λοιπόν στα… θέλω του Ιωάννη, μπήκε και στην αγωνιστική εξίσωση το γεγονός πως στο μυαλό του Ντέγιαν Ράντονιτς και του Αργύρη Πεδουλάκη υπήρχε κάτι διαφορετικό στο αγωνιστικό κομμάτι που δεν ταίριαζε ή δεν ενθουσίαζε και την πλευρά του «Πάπι». Ρίσκο; Θα φανεί. Προσωπικά δεν ήθελα να αποχωρήσει ο Παπαπέτρου. Είναι τεράστιο κεφάλαιο για τους «πράσινους», αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον οι δύο πλευρές θα ανταμώσουν. Αλλωστε το έγραψε και ο ίδιος στο μήνυμά του Ιωάννης Παπαπέτρου: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο»!. «Εις το επανιδείν».

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μεταμόρφωσε αγωνιστικά τον «Πάπι» σε αυτή την τετραετία και ο Ελληνας φόργουορντ βγήκε πολλές φορές μπροστά σε μια win-win κατάσταση

Μέσα σε αυτή τη σχέση των τεσσάρων χρόνων, οι δύο πλευρές έδωσαν και πήραν. Ο Παναθηναϊκός έδωσε πολλά στον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον ανέβασε αγωνιστικά. Παρακολουθήστε τις εμφανίσεις του μέσα σε αυτή την τετραετία και κάντε μια σύγκριση με τα όσα είχε παρουσιάσει στο ΣΕΦ. Από την άλλη και ο «Πάπι» έδωσε αρκετά. Βγήκε μπροστά και ως αρχηγός εντός και εκτός παρκέ. Όπως και να έχει μέσα από αυτό το γεγονός που «μούδιασε» – δικαίως – τον κόσμο, μπορεί να βγει κάτι καλό. Προσωπικά το πιστεύω. Τα χρήματα από το συμβόλαιο του αρχηγού των «πρασίνων» θα κατανεμηθούν για να ενισχυθούν έξτρα άλλες θέσεις που χρειάζεται ανάγκη, αλλά το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του Μαυροβούνιου κόουτς θα έχει μια διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία (μένει να την δούμε στο παρκέ). Το βέβαιο είναι πως υπάρχει ζωή χωρίς τον Παπαπέτρου και έρχονται καλύτερες μέρες. Ηδη αυτό γίνεται με τις προσθήκες όπως του Γκριγκόνις και του Γουίλιαμς και έπεται συνέχεια.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ρίξει φέτος 4εκ. ευρώ ως έξτρα ενίσχυση για μεταγραφές και για τα βελτιωτικά έργα στο ΟΑΚΑ για το οποίοι οι “πράσινοι” περιμένουν μια υπογραφή

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος έχει δώσει εν λευκώ τη διαχείριση της αγωνιστικής κατάστασης στον Αργύρη Πεδουλάκη και τον Ντέγιαν Ράντονιτς θα ρίξει φέτος συνολικά 4εκ. ευρώ για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, για τα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο του ΟΑΚΑ, αλλά και για να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς. Τα 4εκ. ευρώ θα προστεθούν στις λοιπές χορηγίες και συμφωνίες που υπάρχουν. Ένα μέρος λοιπόν αυτού του ποσού πάνε ήδη για τις μεταγραφές και ένα άλλο μέρος για τα βελτιωτικά έργα στο κλειστό. Όμως, για να σας λύσω την απορία, τα έργα ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει και φυσικά σε αυτό δεν ευθύνεται ο Παναθηναϊκός, αλλά κλασικά-αγαπημένα η πολιτεία. Απομένει μια ακόμα υπογραφή μια και σε αυτό ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση που περιμένει την έγκριση από την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού. Κάτι τυπικό, αλλά ουσιαστικό για να μπει η τελευταία υπογραφή. Μια τελευταία υπογραφή για να μπορέσει η ΚΑΕ και επίσημα να τρέξει το άκρως ελκυστικό ρετουσάρισμα του κλειστού και φυσικά μέσα από τις χορηγίες και τα όποια έσοδα, να τονωθεί και άλλο το ταμείο. Κάτι που ελπίζω πως θα γίνει σύντομα. Διότι βάσει σύμβασης το ΟΑΚΑ θα περνούσε στα χέρια των «πρασίνων» την 1η Ιουλίου. Όμως μένει αυτή η υπογραφή και είναι πραγματικά ντροπή να μένει μια υπογραφή και να καθυστερεί την οριστικοποίηση της παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News