Παναθηναϊκός: Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης δεν είναι στοίχημα, αλλά προσθήκη ουσίας!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει πως η απόκτηση του 23χρονου γκαρντ/φόργουορντ δεν έχει σχέση με το μακροπρόθεσμο μέλλον, αλλά με το… τώρα και σκέφτεται τα λόγια του Ρικ Πιτίνο για την… αφεντιά του Κρητικού παίκτη.

«Αν δεν βρεις συμβόλαιο στο ΝΒΑ, έλα εδώ» ήταν το νόημα των όσων είχε διαμηνύσει προ καιρού ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στον Γιώργο Καλαϊτζάκη

Ηταν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα επέστρεφε στην ομάδα που τον εμπιστεύτηκε όσο καμία άλλη. Τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του είχε στείλει το μήνυμα από τις αρχές του καλοκαιριού ότι τον χρειάζεται, τον θέλει. Είχε γίνει και μια κουβέντα μαζί με τον αδελφό του και νυν συμπαίκτη του, Παναγιώτη. «Αν δεν βρεις συμβόλαιο στο ΝΒΑ, έλα εδώ». Αυτό ήταν το νόημα των όσων είχαν εκφράσει οι «πράσινοι». Οσο περνούσαν οι μέρες και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης δεν έβρισκε κάτι καλό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τόσο κοντοζύγωνε στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να του υπενθυμίζουν πως είναι εδώ. Ο 23χρονος γκαρντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά η διαφορά είναι η εξής. Δεν είναι ο Γιωργάκης, αλλά είναι ο Γιώργος που θέλει να γίνει… Γιώργαρος. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν τόνωσε απλά το ελληνικό στοιχείο του με θέα το μέλλον, αλλά πήρε έναν παίκτη που θα τον βάλει άμεσα στα… βαθιά. Θα έχει ρόλο. Ξεκάθαρα.

Ο 23χρονος Ελληνας γκαρντ/φόργουορντ έχει μεν δυναμώσει μυϊκά και έχει αποκομίσει εμπειρίες από το ΝΒΑ, αλλά οι αλλαγές του θα φανούν στο παρκέ

Θα ρωτήσει κάποιος και πολύ σωστά. «Τι άλλαξε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης στη θητεία του στο ΝΒΑ και στη θυγατρική λίγκα με τους Μπακς και τους Θάντερ;». Με μια πρώτη ματιά, αυτό που μπορεί άνετα να διαπιστώσει κάποιος είναι ότι έχει δυναμώσει μυϊκά. Βγάζει μάτια. Εριξε πολύ δουλειά και στο θέμα της αθλητικότητας και της ταχύτητας της σκέψης. Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ είδε από κοντά μια διαφορετική νοοτροπία όσον αφορά το μπάσκετ. Προφανώς και όλα θα κριθούν στο παρκέ. Διότι υπάρχει διαφορά στο ελληνικό-ευρωπαϊκό μπάσκετ με τα όσα παρακολουθούμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το βέβαιο είναι πως ο 23χρονος Ελληνας έχει «ψηθεί» και αγωνιστικά και σωματικά και πνευματικά. Όμως μένει να το διαπιστώσουμε μόλις μπει στην αγωνιστική εξίσωση των «πρασίνων».

Αν οι «πράσινοι» τον… παρκάρουν στο «2» και στο «3», κάτι που τόνιζε ο Ρικ Πιτίνο, ο Καλαϊτζάκης θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο στο σουτ

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το εξής. Ο «τεράστιος» Ρικ Πιτίνο είχε τιτιβίσει πριν από καιρό. «Πραγματικά μου αρέσει η βελτίωσή του. Κάνει μεγάλα άλματα και με σκληρή δουλειά το καλοκαίρι θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό» και επεσήμανε κάτι εξίσου σημαντικό. Πως παίκτες όπως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης που έχουν ύψος πάνω από 2 μέτρα, πρέπει να παίζουν στην περιφέρεια. Δηλαδή στο «2» και στο «3». Κάτι που έχει τη δική του λογική. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έχει τη δυνατότητα να οργανώνει και να αγωνίζεται από το «1» ως το «3». Όμως έχει και το σώμα για να ποστάρει αντίπαλους γκαρντ-φόργουορντ. Φυσικά για να έχει μια μόνιμη θέση στο «2» και στο «3», προϋποθέτει να έχει βελτιώσει το σουτ. Να το δουλέψει περισσότερο. Θα έχει ενδιαφέρον αν οι «πράσινοι» ακολουθήσουν τα λόγια του Ρικ Πιτίνο και τον χρησιμοποιούν μόνο σε αυτές τις δύο θέσεις. Αλλωστε ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχει τη φιλοσοφία ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν μία φυσική θέση.

Αντί επιλόγου, κάτι εξίσου σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν θα δώσει κανέναν Ελληνα παίκτη δανεικό. Μονάδες όπως ο Αβδάλας, ο Σαμοντούροβ, ο Μαντζούκας και ο Χουγκάζ όχι μόνο θα είναι στο ρόστερ, αλλά θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Είναι κάτι που έχει αποφασιστεί εξ’ αρχής από τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Μαυροβούνιος κόουτς (το έκανε σε Μπάγερν-Ερυθρό Αστέρα) θα έχει συνολικά 15 παίκτες και θέλει να ανοίγει το ροτέισον. Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να δίνει ευκαιρίες σε όσους φυσικά το αξίζουν και το δουλεύουν μέσα από τις προπονήσεις. Ο Ράντονιτς είναι «σκληρός», αλλά δίκαιος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News