Εθνική μπάσκετ: Ένα είναι το βέβαιο, πως αυτή η ομάδα θα ορίζει τη μοίρα της στο Eurobasket!

EUROKINISSI

Η σούπερ Ελλάδα «λύγισε» στο νήμα κόντρα στην Σερβία και έστειλε ένα μήνυμα. Πως κάτι καλό έρχεται στο Eurobasket και ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως το ματς με το Βέλγιο είναι πολύ κρίσιμο.

Αλήθεια υπάρχει ομάδα που θα έχανε 8 πόντους στο 1,5 λεπτό πριν το φινάλε από τους Σέρβους (που έπαιζαν τη ζωή τους) μέσα σε μια «κολασμένη» ατμόσφαιρα και θα κατάφερνε να γυρίσει το ματς και να το πάει στην παράταση έχοντας αναιμική άμυνα;

Θα σας απαντήσω αμέσως! Φυσικά. Η Εθνική του Δημήτρη Ιτούδη. Ναι, διότι ένα είναι το σίγουρο, πως παρά την ήττα (100-94 από την Σερβία), αυτή η ομάδα, αυτό το σύνολο έχει τον τρόπο, έχει την ποιότητα, έχει την οξυδέρκεια και το πείσμα για να ορίζει τη μοίρα του. Αυτό θέλει να πράξει στο Ευρωμπάσκετ και έχει όλες τις προϋποθέσεις να το κάνει.

Ακόμα και στις ήττες, η Εθνική δεν θα πέσει ποτέ αμαχητί!

Είναι βέβαιο πως αυτή η ομάδα «χτίζει» χαρακτήρα νικητή, έχει μέταλλο για να φτάσει στο… μετάλλιο, αλλά δεν πετάει στα σύννεφα. Ξέρει καλά πως μπορεί να φτάσει ψηλά, αλλά θα πάει αργά και σταθερά. Η ήττα από την Σερβία στο Βελιγράδι, απέδειξε πως η Εθνική – ακόμα και στις ήττες – δεν θα πέσει αμαχητί, αλλά μαχόμενη. Το είπε και ο Δημήτρης Ιτούδης. «Ηρθαμε να δώσουμε μια μάχη και το κάναμε».

Βέβαια αυτή η ομάδα χρειάζεται και τύχη. Παπαπέτρου και Παπαγιάννης παραμένουν εκτός, ο Σλούκας δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε με τον Ελληνα κόουτς να ενημερώνει πως έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, ο Κώστας Αντετοκούνμπο τέθηκε εκτός αγώνα στο δεύτερο μισό. Και όμως ο Δημήτρης Ιτούδης βρήκε… στρατιώτες από τον πάγκο, όπως ο Θανάσης που έπαιξε και στο «5».

Ο ομογενής γκαρντ έχει… κρύο αίμα και δεν διστάζει να ρισκάρει. Κάτι που κάνει και η Εθνική.

Το κρίσιμο τρίποντο του Ντόρσεϊ σε τρανζίσιον επίθεση, σημαίνει πολλά!

Αν κρατήσω μια φάση από αυτό το ματς, θα ήταν την τρελή… έμπνευση του Τάιλερ Ντόρσεϊ να «χτυπήσει» σε τρανζίσιον επίθεση από τη γραμμή του τρίποντου. Γνωρίζω καλά πως ο ομογενής γκαρντ έχει… κρύο αίμα και πολλές φορές δεν νιώθει (με την καλή έννοια) την πίεση που υπάρχει.

Ηξερε, γνώριζε πως με τρίποντο η Εθνική θα έφερνε το ματς στα ίσα και το ρίσκαρε. Αυτή η φάση είναι σημαντική διότι δείχνει πως αυτή η ομάδα ξέρει και μπορεί να τολμάει. Δεν είναι διστακτική. Εχει τα κότσια να το κάνει. Να ρισκάρει όταν χρειαστεί και να βγει κερδισμένη.

Δεν μου έκανε αίσθηση το γεγονός πως μόνο ο Γιάννης σούταρε βολές σε ένα ματς που ήταν… αίμα και άμμος. Η Ελλάδα οφείλει να έχει ήρεμο μυαλό ακόμα και όταν έχει ρέφερι με υπερευαισθησία στις επαφές όταν η Ελλάδα αμύνεται. Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία.

Η Ελλάδα οφείλει να έχει ήρεμο μυαλό ακόμα και όταν έχει ρέφερι με υπερευαισθησία στις επαφές όταν η Ελλάδα αμύνεται.

Η αναζήτηση «φρεσκάδας» κόντρα στο Βέλγιο είναι σημαντική

Πάμε και σε ένα άλλο κεφάλαιο. Η Εθνική έχασε λοιπόν από την Σερβία σε ένα ματς που δεν της κόστισε παρά το γεγονός πως είναι επίσημο ώστε να πάρει ένα από τα τρία εισιτήρια του ομίλου και να βρεθεί στο Παγκόσμιο. Θα της κοστίσει όμως αν χάσει από το Βέλγιο.

Εξ’ αρχής θεωρούσα πως το κρίσιμο ματς της εβδομάδας είναι αυτό ανάμεσα στους Βέλγους. Διότι είναι και εντός έδρας έχοντας και στο μυαλό μου πως οι «πλάβι» εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν μια θέση συν το γεγονός πως η Λετονία έχει κάνει άνω- κάτω τον όμιλο με την τρομερή παρουσία της.

Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι το εξής. Να έχει την απαιτούμενη «φρεσκάδα» μέσα σε λίγες ώρες. Την απαιτούμενη ενέργεια, τα ψυχικά, σωματικά και πνευματικά αποθέματα που απαιτούνται ώστε να εμφανιστεί πανέτοιμη κόντρα στους επικίνδυνους Βέλγους. Διότι η μάχη που έδωσε με την Σερβία ήταν μακρά και οι διεθνείς σπατάλησαν αρκετή φαιά ουσία.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News