Εθνική μπάσκετ: Παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους, να μην τους φοβάσαι!

EUROKINISSI

Η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να φτάσει ψηλά στο Eurobasket γιατί έχει παλικάρια που το λέει η καρδιά τους. Ο Μαρίνος Πρίντεζης υποκλίνεται στις προσωπικότητες της και αναζητεί τι χρειάζεται για να έρθουν τα καλύτερα.

Προ μερικών ημερών είχα γράψει ότι αυτή η Εθνική, αυτή η ομάδα θα ορίζει τη μοίρα της και ήδη το έχει αποδείξει δις. Κόντρα στους πιο δυνατούς της αντιπάλους στον όμιλο (Κροατία, Ιταλία). Εχει την ψυχή, έχει τις προσωπικότητες να το κάνει.

Είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό, να έχει τα δικά της «νεκρά» διαστήματα. Απόρροια και των απουσιών της όλο αυτό το διάστημα («μην ξεχνάμε παίζουν και οι αντίπαλοι», είπε σωστά ο Δημήτρης Ιτούδης).

Είναι όμως αναμενόμενο και εξίσου φυσιολογικό, να μην πανικοβάλλεται. Σίγουρα δεν ήθελε να μετατρέψει τα ηνία ενός αγώνα σε ένα θρίλερ από το… πουθενά. Όμως, αυτό που διαθέτει αυτή η ομάδα, είναι την εμπειρία που έχουν οι προσωπικότητές της.

Η Εθνική και δίνει μάχες και έχει τον τρόπο για να τις κερδίσει!

Γιάννης, Σλούκας, Καλάθης, Παπανικολάου και τα άλλα παιδιά ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά τι πρέπει να κάνουν όταν το ματς κρίνεται στο τελευταίο σουτ, στην τελευταία άμυνα. Η Ελλάδα δίνει μάχες και έχει τον τρόπο να τις κερδίζει.

Πέρα από τακτικές, έχει παίκτες που το λέει η καρδιά τους. Το λέει η ψυχή τους. Εχει παίκτες που θέλουν όσο τίποτα στον κόσμο να φτάσουν στην κορυφή με την Εθνική. Εχει παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους. Αυτούς λοιπόν να μην τους φοβάσαι. Γιατί θα έχουν πάντα απαντήσεις.

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε… Λερναία Υδρα. Πας να της “κόψεις” ένα «κεφάλι»; Θα εμφανιστεί κάποιο άλλο. Για παράδειγμα. Όταν έδειχνε να ξεμένει από… βενζίνη, εμφανίστηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που έκανε τις βουτιές του, ή ο Δημήτρης Αγραβάνης που ήταν από τα «κλειδιά» της νίκης.

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε… Λερναία Υδρα. Πας να της “κόψεις” ένα «κεφάλι»; Θα εμφανιστεί κάποιο άλλο.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος Χ-factor που θα βγει μπροστά!

Η Εθνική έχει τη δυνατότητα να βρίσκει λύσεις από τα βάθη του πάγκου της, να ξεκουράζει (στο μέτρο του εφικτού παίκτες), να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και είμαι βέβαιος πως αυτό θα γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό στη συνέχεια.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξέρει καλά τι μονάδες έχει, τι παλικάρια έχει εντός και εκτός παρκέ. Ξέρει καλά πως θα κάνει το σωστό ροτέισον. Πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί η Εθνική με ή χωρίς τον Γιάννη στο παρκέ. Διότι όπως και να το κάνουμε είναι δύο διαφορετικές ομάδες.

Η Ελλάδα έκανε το 2/2 και φυσικά έχει το πάνω χέρι στον όμιλό της. Αυτό δεν σημαίνει πως τα ματς με Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία και Εσθονία θα τα πάει στο… χαλαρό. Σε καμία περίπτωση. Θέλει να κάνει το 5/5. Αλλωστε έτσι «χτίζεται» ο χαρακτήρας της.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξέρει καλά τι μονάδες έχει, τι παλικάρια έχει εντός και εκτός παρκέ. Ξέρει καλά πως θα κάνει το σωστό ροτέισον.

Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την… θέλουμε!

Η Εθνική και θέλει και μπορεί να φτάσει ψηλά! Τι χρειάζεται; Να φερθεί πιο έξυπνα ώστε να μην «σβήνει» διαφορές. Το βέβαιο είναι πως παιχνίδι με το παιχνίδι οι προερχόμενοι από τραυματισμό (Σλούκας, Παπαπέτρου) θα είναι καλύτεροι.

Το βέβαιο είναι πως η αρχή έγινε με τον Παπαγιάννη (πάτησε παρκέ και στο φινάλε έδωσε το σύνθημα), σύντομα θα γίνει και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στο ιατρικό επιτελείο της Ελλάδας που κάνει τα αδύνατα… δυνατά.

Το μενού της Κυριακής (4/9) δεν περιλαμβάνει κάποιον αγώνα και ήρθε… κουτί ούτως ώστε να μπορέσει η ομάδα να αποφορτιστεί και να φορτίσει τις μπαταρίες της ενόψει της συνέχειας.

Το Βερολίνο κοντοζυγώνει, αλλά μέχρι τότε είναι μια καλή ευκαιρία ώστε η Ελλάδα να «κερδίσει» περισσότερο μερικούς παίκτες της και να αποκτήσει σταθερότητα. Όπως και να έχει, Ελληνα φίλαθλε, αυτή την ομάδα μην την φοβάσαι. Είναι προγραμματισμένη για τα δύσκολα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News