Παναθηναϊκός: Όταν έχεις δύο «άσους», σου ομορφαίνουν διπλά τη ζωή!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε έναν «άσο» τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά πλέον έχει δύο μαζεμένους για να τον κάνουν ξανά ελκυστικό. Γουόλτερς και Λι αλλάζουν επίπεδο τους «πράσινους» και το… φωνάζουν με το καλημέρα!

Όταν τελείωσε ο αγώνας με την Εφές, στο πλαίσιο του 4ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» σκεφτόμουν πόσα ματς είχαν χάσει οι «πράσινοι» τα δύο προηγούμενα χρόνια επειδή δεν είχαν πλέι μέικερ. Δεν είχαν το «καθαρό» μυαλό.

Πόσες φορές ο κόσμος του είπε «όχι πάλι τα ίδια». Αμέτρητες. Όχι δεν θα κριτικάρω τον σχεδιασμό των δύο προηγούμενων ετών, άλλωστε έχει γραφτεί πολλές φορές. Σημασία έχει το τώρα. Από εκεί που η ομάδα δεν είχε τα δύο τελευταία χρόνια έναν οργανωτή, πλέον έχει δύο.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο «μυαλά» διαφορετικού στιλ και αυτό περνάει προς τα έξω!

Πόσο όμορφη, πόσο ελκυστική, πόσο ουσιαστική μπορεί να γίνει η εικόνα μιας ομάδας όταν έχει στις τάξεις της δύο ποιοτικούς οργανωτές. Πραγματικά! Νέιτ Γουόλτερς και Πάρις Λι ήταν στα… χαρτιά «κανονικοί» πλέι μέικερ και στην πράξη το απέδειξαν. Είτε με πικ εν ρολ καταστάσεις, είτε με σωστό διάβασμα των φάσεων.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο «μυαλά» που έχουν διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται. Μπορεί ο ένας να δίνει την σκυτάλη στον άλλον, αλλά και να συνεργάζονται. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς, έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση.

Να αναφερθώ και με νούμερα; Οι δύο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού είχαν συνολικά 18 πόντους με 7/11 δίποντα και 4/5 τρίποντα κάτι που σημαίνει πως δεν έκαναν κατάχρηση των προσπαθειών, μοίρασαν 9 ασίστ και το σημαντικότερο, δεν είχαν ούτε ένα λάθος!

Προφανώς και είναι ακόμα αρχή και η ομάδα θέλει δρόμο για να ρολάρει, αλλά το γεγονός πως έχει στο δυναμικό της – επιτέλους – δύο γκαρντ με ποιότητα, με εξυπνάδα, με δημιουργία και με εκτέλεση, σίγουρα προσφέρει πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας για το προσεχές μέλλον. Διότι χωρίς γκαρντ δεν πας πουθενά.

Γιώργος Παπαγιάννης και Αρτούρας Γκουντάιτις είναι δύο κορμιά διαφορετικού στιλ, αλλά το βέβαιο είναι πως δεν θα νιώθουν μοναξιές. Ειδικά ο αρχηγός των «πρασίνων» δεν θα αναγκάζεται να «χτυπάει» από έξω προς τα μέσα πολλές φορές. Αμφότεροι θα έχουν χείρα βοηθείας.

Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε ξαφνικά… σούπερ, έχει δρόμο ακόμα να διανύσει, αλλά είναι βέβαιο πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Διότι έχει κορμιά, έχει παίκτες με εμπειρία, με αθλητικότητα (ο Γουίλιαμς απέδειξε γιατί ήταν ο κορυφαίος της προετοιμασίας) και μην ξεχνάτε το εξής. Η ομάδα δεν έχει εντάξει ακόμα τον Πονίτκα, τον Γκριγκόνις και ένα ακόμα πάουερ φόργουορντ.

Οι δύο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού δεν είχαν ούτε ένα λάθος!

Το ρίγος που προκαλεί αυτό το σπουδαίο τουρνουά και η ατάκα-αποκάλυψη του Γιώργου Παπαγιάννη

Ωραία τα αγωνιστικά και θα έχω τη χαρά να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου στα επόμενα ματς, αλλά δεν γίνεται να μη σταθώ σε κάτι ακόμα. Στο ρίγος, στην ανατριχίλα που σε πιάνει κάθε φορά που διεξάγεται αυτό το τουρνουά. Στην μνήμη του εμβληματικού παράγοντα του συλλόγου. Του Παύλου Γιαννακόπουλου, του Παύλου όλης της Ελλάδας.

Θα σταθώ σε μια ατάκα του Γιώργου Παπαγιάννη μετά το τέλος του αγώνα. «Δεν είχα πολλές ευκαιρίες να γνωρίσω τον κύριο Παύλο. Αυτό που μου είχε πει “Γιωργάκη να αγαπάς τον Παναθηναϊκό” και εγώ του είχα πει ότι θα τον αγαπάω», ήταν τα λόγια του Ελληνα σέντερ για τη γνωριμία του με τον «τεράστιο» Παύλο.

Διότι ο Παναθηναϊκός ήταν η μεγάλη του αγάπη. Εκανε τα πάντα για την αγάπη του, για αυτό τον σύλλογο. Τον «γιγάντωσε», τον κατέστησε ως ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης μαζί με τον αείμνηστο Θανάση και Κώστα και αυτό το τουρνουά θα είναι για πάντα ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η μεγάλη του (Παύλου Γιαννακόπουλου) αγάπη. Εκανε τα πάντα για την αγάπη του, για αυτό τον σύλλογο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News