Παναθηναϊκός: Έχει δρόμο, έχει βάσεις και… θα έχει Γκριγκόνις και Πονίτκα!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ξεδίπλωσε μέσα σε ένα διήμερο στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» όλα τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως ομάδα και ο Μαρίνος Πρίντεζης αναλύει το νέο πρόσωπο του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 86-71 την Εφές και μια ημέρα μετά έχασε 77-64 από την Αρμάνι στο πλαίσιο του 4ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Ειλικρινά το τελικό σκορ είναι το λιγότερο που με απασχολεί. Πόσο μάλλον τον Ντέγιαν Ράντονιτς και το επιτελείο του.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα νέο σύνολο. Με 9 νέα πρόσωπα και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει σκαμπανεβάσματα. Θα μου πείτε ότι η Ευρωλίγκα ξεκινάει στις 6 Οκτώβρη. Ε… και; Ποια ομάδα θα είναι έτοιμη; Όπως και να έχει το ζητούμενο για τον Μαυροβούνιο κόουτς είναι άλλο.

Ο Παναθηναϊκός είχε θετικό πρόσημο σε αυτό το σημαντικό διήμερο

Μέσα σε ένα «γεμάτο» διήμερο είδε τους παίκτες του να ανταμώνουν με δύο διαφορετικές ομάδες. Την Εφές των πολλών γκαρντ-περιφερειακών και του up τέμπο και την σκληροτράχηλη Αρμάνι που ξέρει να κουμαντάρει αρκετά τον ρυθμό. Οι «πράσινοι» είχαν θετικό πρόσημο.

Είναι λογικά να υπάρχουν «νεκρά διαστήματα». Όπως έγραψα και στο προηγούμενο ματς οι «πράσινοι» έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Εχουν τους κατάλληλους παίκτες για να επαναφέρουν τα χαμόγελα μετά από δύο χρόνια και να παρουσιάσουν ένα ορθολογικό μπάσκετ.

Η ήττα από την Αρμάνι έδειξε πως υπάρχει ακόμα δρόμος, αλλά το σημαντικό είναι πως μέσα από αυτό το σκληρό μάθημα, οι «πράσινοι» ξέρουν τον δρόμο. Τον σωστό. Δεν παρεκκλίνουν της πορείας τους. Μην ξεχνάμε πως ακόμα δεν έχουν μπει στην εξίσωση δύο παίκτες που θα έχουν σημαντική συμβολή. Μάριους Γκριγκόνις και Ματέους Πονίτκα.

Είναι ξεκάθαρο πως με τις δύο αυτές παρουσίες, ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα πιο διαφορετική ομάδα. Ειδικά στην περιφέρεια, αλλά και στο κομμάτι του ρυθμού και της άμυνας. Ο Λιθουανός και ο Πολωνός θα είναι δύο από τα σπουδαία «κλειδιά» της αγωνιστικής φιλοσοφία του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Μην ξεχνάμε πως ακόμα δεν έχουν μπει στην εξίσωση δύο παίκτες που θα έχουν σημαντική συμβολή. Μάριους Γκριγκόνις και Ματέους Πονίτκα.

Αυτά του δίδαξε η ήττα από την Αρμάνι και οφείλει να τα διαχειριστεί

Τι έδειξε λοιπόν το ματς με την Αρμάνι; Πώς κόντρα σε τέτοιου είδους σύνολα που ξέρουν να κλείνουν το «ζωγραφιστό» τους και να σε «πνίγουν» αμυντικά, πρέπει να γίνεις ακόμα πιο σκληρός και κυρίως πιο έξυπνος για να τα «ξεκλειδώσεις». Με καλύτερη υπομονή στη κυκλοφορία για να δημιουργηθούν ρήγματα.

Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνει η ομάδα – στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο – το πώς να συμπεριφέρεται όταν έχει απέναντί της, δυνατά κορμιά με εμπειρία. Το πώς να μπορεί να τους μπερδεύει και να πάρει αυτό που θέλει. Εχει την σωστή νοοτροπία, το σωστό πνεύμα για να μπορέσει να διορθώσει και να βελτιώσει καταστάσεις.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είπε κάτι πολύ σημαντικό που θα αποτελεί οδηγό μετά από κάθε ματς

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είπε κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία του, στην νοοτροπία του. «Θα αναλύσουμε και τα δύο παιχνίδια του τουρνουά, να δούμε τι κάναμε σωστό και τι λάθος. Πρέπει να κάνουμε προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση για να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε».

Αυτή είναι η αλήθεια! Αυτό είναι το… μυστικό. «Προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση». Ο Μαυροβούνιος κόουτς ξέρει καλά το πώς θα ρολάρει η ομάδα, ξέρει καλά τι χρειάζεται, τι απαιτείται για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Το βέβαιο είναι πως αυτή η ομάδα δεν θα πειραματίζεται, αλλά θα προσφέρει ουσία.

Είμαι σίγουρος πως ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα κάνει αρκετό… φροντιστήριο στους παίκτες του για όσα έδειξαν ή δεν έδειξαν στο τουρνουά και με τα δύο νέα πρόσωπα θα δουλέψει με μεγαλύτερη ένταση και με μεγαλύτερη συνοχή για τον Παναθηναϊκό που θέλει να δει. Προφανώς και το Super Cup είναι ένας επίσημος τίτλος, αλλά το σημαντικό είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

Είμαι σίγουρος πως ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα κάνει αρκετό… φροντιστήριο στους παίκτες του για όσα έδειξαν ή δεν έδειξαν στο τουρνουά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News